Un concert neașteptat la prima oră în bucătărie

În ultima vreme am atât de mult de lucru că nu mai reușesc să duc copiii la școală dimineața, îi duce omul, iar eu câștig o oră de lucru, una foarte prețioasă pentru că ziua mea de lucru e oricum scurtă, la 2 mă apuc să le fac mâncare copiilor, mereu îi găsesc flămânzi, la 3 și un pic plec după ei și mai reușesc să mai muncesc ceva după 9, când ei se culcă (și eu sunt praf).

Pe la 8.15, copiii și bărbatul ies val vârtej pe ușă, hai mai repede că azi sigur întârziem, un copil boscorodește, altul e deja la mașină, el trebuie să se și întoarcă până la 9, să înceapă munca de acasă, ceea ce de cele mai multe ori nu-i iese.

În urma lor, strâng repede masa, pun rufe la spălat, fac patul, mai pun la loc una alta și la 8.30 mă așez pe canapea la lucru. Cu pătura și pisica în brațe, zic, regește: Alexa, clean the kitchen!, și draga de Alexa dă comandă wi-fi lui Robo (aspiratorul robot) care pornește vârtos la treabă. Aspiră și spală pe jos în 15 minute, cât eu sunt deja în lumea textelor și contractelor.

Când vine omul, bucătăria strălucește, nevasta e fresh, spor la lucru, pa, fiecare în treaba lui, ne mai întâlnim în bucătărie la prânz.

Ei, acum, de dimineață, să mor de inimă și alta nu.

Dădusem comanda vocală, Robo pornise în aventură, eu deja scriam când pac, aud cântec de pian. Acasă eram doar eu, pisica, șoricica Lila și peștii. Niciunul dintre noi nu cântă la pian. Și nu era un cântecel din ăla preînregistrat, era o improvizație ceva, suna aproape chiar foarte bine.

Mi-era frică să mă duc să mă uit, cântecelul se auzea în continuare, știți că noi stăm la marginea unui cimitir, în mod normal suntem relaxați, nu avem nicio problemă, dar în situații din astea te trece câte-un gând mai paranormal, așa, și nu e unul drăguț.

M-am ridicat cu genunchi de gelatină și am dat un ochi spre sursa concertului. Ce să vezi!?!

Robo cânta la pianul lăsat sub masă de Ivan. Și dă-i înainte și-napoi pe clape, cânta Robo să-i sară cârpița de la mop. După ce a aspirat și a spălat bine toată clapa, s-a încheiat și cântecelul. Am râs ca proasta în bucătărie, și de frică, dar mai ales de vremurile pe care le trăim, a ajuns să ne cânte aspiratorul robot la pian în timp ce noi lucrăm de pe canapea.

Una peste alta, am început bine ziua.

Să vedem ce mai urmează.

Zi buna la toată lumea și aspirator robot să vă luați, o să vă schimbe viața, eu tot zic de un an și ceva. Ăsta și mașina de spălat vase fac minuni la moral și la cantitatea de timp liber!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

14 comentarii

    • e ok, mai bun ca altele rigide pe care le-am avut si care s-au stricat dupa cateva luni.
      asta vad ca rezista, are vreun an si mai bine, folosit in aceeasi masura ca celelalte.
      are si avantajul ca e mai usor de stocat.

  1. Am patit-o si noi pe la 2 dimineata… m-am trezit in sunete de pian venind din sufragerie, eram sigura ca vreun copil nu are somn si eram pregatita sa il trimit la nani… dar in sufragerie intuneric bezna… pianul canta in continuare… cateva secunde de panica si toate filmele horror vazute pana atunci au ajuns cumva in sufrageria mea… mi-a luat ceva pana am realizat ca de fapt la pian suna o inregistrare facuta de copii..

  2. Ajutati-ma sa adopt si eu astfel de robot cu mop!
    Noi il avem pe Roomba care doar aspira si o face destul de bine, foarte folositor in casa. Dupa “mama” si “tata”, al treilea cuvant al fetitei a fost “roomba”, e membru cu drepturi depline.
    Acum doi ani, sotul a dat vreo 600 eur pe Braava. De la aceeasi marca iRobot, Braava e conceput sa spele solul. L-am folosit o singura data si de atunci a incremenit la locul lui.
    Nu prea inteleg principul : mopul acela intinde practic acceasi murdarie peste tot. Cum curata? Ok, schimbi bucata de mop in fiecare camera dar tot ramane acceasi bucata de carpa pe care o tot trece de colo-colo pe toata suprafata camerei. Apa nu foloseste multa, un pshit pe care il intinde pe toata podeaua. Cum se numeste ca a curatat??
    As vrea din tot sufletul sa il pot adopta, mi-ar imbunatati viata de o mie de ori. Dar nu pricep cum curata. Please, help!

    • Nu stiu ce aveti voi pe jos, adica ce numesti murdarie, dar la noi de obicei pe jos e praf, par de pisica, firimituri scame si cate-o pata mica de lapte pe gresia din bucatarie, sa zicem. El aspira intai si apoi taraie o tavita cu carpa de microfibra care e imbibata cu apa si Igienol (poti pune si alte solutii, doar sa nu aiba clor). Cand revenim acasa gasim totul curat, parchetul straluceste, gresia la fel. Nu este murdar. Daca avem accidente in bucatarie, gen scapat ou pe jos, faina etc, curatam cu servete de hartie si cu aspiratorul vertical, Robo e pus la treaba pe suprafete mai mari. Nu are de ce la se murdari carpita (pe care o spalam la masina de spalat de 2-3 ori pe saptamana).

      Acesta e al nostru. https://www.printesaurbana.ro/2019/06/review-aspirator-robot-xiaomi-roborock-s5.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *