De ce ne place aspiratorul nostru robot Xiaomi Roborock S5 (review)

Am primit multe întrebări despre ce aspirator robot avem la articolul acesta al prințesei, așa că poftiți review (scris de soț).

Nu-mi propun să fac un review exhaustiv sau foarte tehnic, mai degrabă vreau să vă spun ce cred eu că ar trebui să conteze când alegeți un aspirator robot și să vă povestesc cum ne ajută pe noi. Review-uri complete găsiți pe internet (vă recomand canalul „Vacuum Wars” pe Youtube), nu numai pentru acest aspirator, ci  pentru multe altele.

Roborock S5 este vârful de gamă (în 2018) în materie de aspiratoare robot produse de chinezii de la Xiaomi și se găsește pe piață sub mai multe denumiri, respectiv la PCGarage de unde l-am luat eu se numește Roborock v2, în alte locuri mai apare cu numele de S50/S51/S55 (3 culori diferite). A costat aproape 2000 de lei, ceea ce nu e puțin, dar am vândut pe OLX niște lucruri care adunau praf prin casă, am mai pus niște bani și nu m-am mai uitat înapoi. În toate review-urile și comparațiile care sunt pe internet despre acest robot se spune că este printre cele mai bune, și asta indiferent de categoria de preț. Menționez că acest articol nu este plătit de nimeni, dar voi știați asta pentru că pe acest blog toate articolele publicitare sunt marcate cu (P) în titlu, ceea ce nu e cazul acum.

Dacă prețul unui aspirator robot vi se pare mare (și mie mi s-a părut), puteți să vă gândiți așa: să zicem că vă economisește 1 – 2 ore pe săptămână și că îl veți folosi doar 2 ani, cât are garanție (deși evident că mă aștept să-l folosesc mai mult). Împărțiți prețul robotului la numărul de ore pe care vi le economisește și decideți dacă merită sau nu să plătiți acea sumă de bani ca să aveți acele ore libere în fiecare săptămână. Numai voi puteți ști dacă merită sau nu, pentru mine de exemplu merită, că nu-mi place deloc să dau cu aspiratorul. Și mai este un aspect: robotul nu face curat doar o dată pe săptămână, el face curat oricând îl puneți să facă curat, deci sunt șanse mari să aveți casa mai curată folosind robotul, nu e vorba doar de economia de timp pentru aspiratul săptămânal. Nu știu cum e la voi, dar la noi de exemplu, a doua zi sau a treia zi după ce s-a aspirat nu se mai cunoaște că s-a aspirat.

Mie mi se pare că robotul arată foarte bine, mai ales modelul alb. Calitatea materialelor este superioară, plasticul e din ăla bun, atenția la detalii este evidentă, totul are un aer premium. În ceea ce privește partea tehnică, ce mi-a plăcut este precizia cu care navighează și încăpățânarea cu care se bagă peste tot.

Ca să vă faceți o idee despre precizia navigației, iată mai jos un filmuleț cu robotul auto-parcându-se grațios în garajul pe care i l-am construit ca să nu dea lumea peste el și care este cu un centimetru mai lat pe fiecare parte, că mai mult loc nu era.

Și iată cum se descurcă cu un obstacol.

De fapt, este foarte satisfăcător să te uiți la robot cum aspiră așa ordonat și în linii drepte, uneori mă uit la el de plăcere 🙂

Vă povestesc ce cred eu că este important la un aspirator robot, după ce am vizionat niște ore bune de review-uri:

1. Să aibă navigație inteligentă, ca să știe exact pe unde a fost și pe unde mai are de mers și ca să nu se împotmolească în tot felul de obstacole.

Cele mai ieftine modele de aspiratoare robot sunt cele cu navigație aleatoare, adică robotul se mișcă la întâmplare prin casă. În ultimii ani, tot mai multe companii au introdus navigația inteligentă, care folosește diferite feluri de senzori pentru a detecta obstacolele și a ține minte pe unde s-a aspirat deja, ceea ce îmbunătățește eficiența aspirării nu numai din punctul de vedere al timpului, ci și al aspirării în locuri înguste sau în colțuri sau imediat lângă pereți.

Sunt două mari categorii de navigație inteligentă, în ordinea crescătoare a prețului: navigație cu senzori de proximitate combinați cu algoritmi software ȘI navigație care pe lângă senzori/ algoritmi mai folosește și camere video sau radar cu laser (Roborock S5 are radar cu laser).

Nu vă puteți da seama cât de bună e navigația doar citind specificațiile, există roboți mai puțin sofisticați care totuși navighează excelent, de aceea este important să vă uitați la review-uri. Cu cât un robot este mai puțin inteligent, cu atât devine mai important să aibă o baterie mai puternică, ca să poată termina toată casa cu o singură încărcare. Referitor la navigație, mai trebuie spus că majoritatea roboților nu aspiră suprafețele negre, deoarece senzorii le interpretează ca lipsă a podelei. După cum vedeți, eu am podelele maro închis și nu e nici o problemă, deci trebuie să fie negru negru ca să nu aspire.

Navigația cu camere video sau radar laser are avantajul că robotul generează o hartă a casei în aplicație, ceea ce îți permite să faci niște lucruri folositoare cum ar fi de exemplu să îl trimiți să facă curat într-un anume loc sau să vezi în timp real unde e robotul sau să … vedeți punctul 2 de mai jos.

2. Să aibă posibilitatea de a seta din aplicație bariere virtuale.

Există locuri prin casă unde nu vrei să ajungă aspiratorul robot. Cablurile de încărcare pentru telefoane, de exemplu, sunt marele dușman al aspiratoarelor robot, nu cred că există vreunul care să nu se încurce în ele. La fel și castroanele pisicii, pe care le împinge și le poate răsturna. Producătorii oferă benzi magnetice sau alte device-uri care nu lasă robotul să treacă peste ele, dar cea mai elegantă soluție este să poți face asta din aplicație. Doar roboții cu cea mai inteligentă navigație au posibilitatea de a seta bariere virtuale în aplicație, dar problema este că nu toate vârfurile de gamă o au (se aude, iRobot? :))

Mai jos este un print screen din aplicația pentru Roborock: liniile albe sunt traseul pe care s-a mișcat robotul când a aspirat, iar linia aceea roșie este o barieră virtuală.

3. Să aibă un rezervor de praf cât mai mare.

Toți roboții trebuie curățați des pentru că altfel le scade performanța de aspirare (firele de păr se încâlcesc în jurul roților, rezervorul plin scade capacitatea de aspirare, praful acoperă senzorii etc). Un rezervor de praf cât mai mare te ajută să mai reduci din mentenanță, că poate fi plictisitor să fie nevoie să golești rezervorul după fiecare aspirare. Roborock S5 nu stă grozav la capacitatea rezervorului, are sub 500 ml, la mine de exemplu rezervorul trebuie golit cam la fiecare a doua aspirare completă a casei, dar nu e ceva foarte deranjant, de fapt folosesc aspiratorul clasic ca sa golesc foarte rapid rezervorul robotului. 🙂

Nu zic că un robot trebuie să puncteze maxim la toate cele trei criterii de mai sus, există multe modele de aspiratoare robot mai ieftine care fac treabă foarte bună, inclusiv cei de la Xiaomi au și alte modele mai puțin sofisticate care sunt bune, doar că nu pot eu să vă recomand pentru că nu am folosit, trebuie să faceți voi research pe internet.

Și, deci, cum aspiră?

Aspiră la fel de bine sau chiar mai bine decât mine, care sunt maestru centură neagră doi saci la aspirat (e și greu să dai înainte-înapoi). Desigur, nu aspiră după uși decât dacă îl închizi în cameră. Viteza de aspirare este de aproximativ un metru pătrat pe minut. Bateria ține o veșnicie la acest model, are una din cele mai mari de pe piață, după ce termină toată casa mai are încă 40% – 50% din ea.

Noi nu avem decât două covoare în casă, ceea ce este un avantaj dacă vrei aspirator robot, pentru că pe podele dure aproape toate aspiratoarele robot se descurcă bine. Roborock are o funcție de detectat covoare și mărește puterea motorului când e pe un covor. Are, de altfel, posibilitatea de a seta patru niveluri de putere, tot din aplicație. Mai are și un atașament care funcționează pe post de mop: o tăviță în care se pune apă, sub care e o bucată de material textil care se umezește în timp ce robotul o târâie după el prin casă când aspiră. Nu face minuni dacă sunt chestii întărite pe jos, dar altfel se cunoaște, podelele strălucesc. Sigur, pe covoare nu se poate folosi mopul, de aia e bine să poți pune bariere virtuale în aplicație – pentru că vrei să aspire covoarele, dar nu vrei să le mop-uiască.

Cum îl folosim?

Noi îl folosim de două sau de trei ori pe săptămână, în funcție de nevoie, de obicei îl pornesc înainte să plec de la muncă și când ajung acasă a dat gata cel puțin jumătate din casă. Sau îi dăm drumul în weekend când plecăm de acasă pentru câteva ore. Bineînțeles, robotul poate fi programat să pornească singur pe zile și ore, dar deocamdată eu prefer să îl pornesc manual pentru că vreau să ajung acasă înainte să termine de aspirat, în caz că sunt probleme, că există și niște probleme atunci când ai robot și pisică și copii mici.

Care sunt problemele?

O problemă mică (adică cu probabilitate mică, că altfel e o problemă mare) este că se poate întâmpla ca pisica să facă chestii urât mirositoare prin casă. La noi de exemplu pisica mai vomită uneori iar robotul din păcate nu are senzori de detectat voma de pisică (sau nr. 2 de pisică), așa că vă puteți închipui ce s-ar putea întâmpla… există un thread pe reddit numai cu situații de genul ăsta :))

O problemă mai mare sunt lucrurile lăsate pe jos prin casă de către copiii din dotare (și de către adulții din dotare, chm chm). Este motivul principal pentru care am așteptat niște ani buni înainte să iau în considerare un robot aspirator, că mă gândeam că degeaba îl iau, la câte chestii sunt prin casa noastră pe jos. Numai că ce să vezi, am avut o surpriză: în loc să nu pot folosi aspiratorul din cauză că podelele sunt tot timpul ocupate, așa cum mă așteptam, s-a întâmplat invers, adică podelele au început să se elibereze tocmai pentru că urmează să aspirăm!!

În concluzie…

Știu că pare greu de crezut, însă de când avem aspirator robot nu numai că e mai curat în casă, dar podelele au început să fie mai libere, cel puțin în zilele în care aspirăm.
Sigur că mai e mult până departe, adică până vor pleca copiii la facultate, dar e o îmbunătățire, o primesc și o prețuiesc. În primul rând că am eliberat eu podelele de toate lucrurile care stăteau permanent pe podea deși nu era absolut necesar să stea. Apoi, e posibil să-i fi amenințat pe producătorii ăia mici de dezordine că robotul le va înghiți iremediabil jucăriile mici și că s-ar putea strica cu jucăriile ceva mai mari, caz în care vor trebui să cumpere altul din banii lor. Nu zic că am făcut asta, zic că s-ar putea s-o fi făcut, da? :))

Deocamdată cel mai mult eliberez eu podelele, dar sunt optimist, cred că dacă insist suficient vom putea respecta regula care spune că dacă mâine e zi de aspirat, în seara asta strângem toate jucăriile de pe jos. De asemenea, trebuie spus că nu am renunțat complet la aspiratorul clasic, încă îl folosim ca să aspirăm rapid firmiturile de sub masă sau ca să aspirăm în locurile în care robotul nu încape.

Una peste alta, suntem foarte mulțumiți cu acest aspirator. Pentru un OCD-ist ca mine, senzația aia de bine pe care o am când intru în casă și nu numai că e curat, dar e și podeaua liberă de jucării și alte minuni, face toți banii. Iar când zic „hey google, start cleaning” și-apoi ies pe ușă știind că mă voi întoarce la o casă curată, practic sunt în extaz.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Inițial nu am vrut să pun linkuri în acest articol, am vrut doar să vă spun ce cred eu, dar pentru că multă lume a cerut și linkuri, poftiți mai jos.
Mai spun încă o dată ca eu pot să recomand doar Roborock S5, pentru că pe el îl am.

Roborock S5 se găsește la următoarele linkuri:

1. PC Garage, preț 1,949 lei (link);
2. Emag, preț 2,019 (link)
3. Evomag, preț 1,949 lei (link)

Aud lucruri foarte bune și despre versiunea anterioară a lui Roborock S5, care se numește complet diferit pentru că… motive.
Este foarte similar cu S5, mai puțin mopul și barierele virtuale în aplicație, găsiți o comparație directă aici.

1. PC Garage, preț 1,360 lei (link);
2. Emag, preț 1,500 lei (link)
3. Evomag, preț 1,349 (link)

O descriere a gamei complete de roboți Xiaomi în 2018 poate fi văzută aici, e folositoare pentru că denumirile sub care se vând acești roboți sunt foarte încurcate.

De asemenea, s-a lansat de curând și noul Roborock S6, doar că nu este clar deocamdată când/ dacă va fi comercializat și în altă parte a lumii decât China.

Robo
Robo

Beautiful. Dirty. Rich.

Articole: 77

72 comentarii

    • Eu am versiunea anterioara a lui S5 de un an și jumătate deja. Confirm ca „ii este frica” de culoarea neagra. Am un covor cu 2 cercuri negre care sunt ocolite in permanenta.
      Cel puțin pt acest model trebuie sa aveți covoare destul de subțiri, altfel se chinuie destul de tare sa urce.
      Cu toate ca ii place sa mănânce lego și cabluri de alimentare, este un prieten bun de joaca pt copii și partener de discuții, mai ales pt cei pasionați de roboti.
      În cazul meu se strecoară perfect sub dulapurile de la bucătărie, ceea ce e perfect pentru ca altfel e o zona ce tinde sa fie ignorata.

    • Da asta cu aspiratul pe sub chestii e un mare plus, eu am niste canapele de la ikea pe care chiar le-am inaltat 1-2 cm ca sa poata intra sub ele :-))

  1. Foarte util reviewul; multumesc. Sunt asa pe punctul de cumparare, dar ma preocupa o chestie. Noi avem toata casa mochetata cu o chestie de mocheta cu ceva lana in ea, care tot timpul lasa cate un pic de lana/par pe peria de aspirator( pe asta vechi normal). Mi-i ca nu ar face fatza Roborock si i s-ar bloca/infunda peria imediat. Majoritayea reviewurilor se bazeaza pe ultilizarea pe parchet vad. Decisions decisions 🙂

    • Buna! Vreau sa precizez că roborock se descurca foarte bine și pe covoare, eu am cu fir scurt gen mocheta prin toată casa. Legat de mop, e geniala funcția, chiar și pe covoare; eu pun dezinfectant și apă și îl las sa se plimbe, apoi copila cea mica poate linge liniștită covorul in timp ce face podul încercând să meargă de-a bușilea ?

    • Nu se infunda, au si ai mei covoare cu lana care fac mereu zulufi. Primele dati o sa scoata ceva pufi, poate va trebui sa golesti mai des rezervorul- dupa fiecare camera, dar apoi daca il pui la 3-4 zile reuseste sa reduca cantitatea de praf din casa si are loc destul de aspirat zulufi de lana.

    • Cum se descurca cu parul? Din pacate imi cade mult si las o gramada de par cu fire luuuungi prin casa…

    • strange tot parul, dar o parte din el se incalceste in jurul rotilor si trebuie curatat relativ des. nu stiu sa spun cat de des ca depinde de par, la noi de ex il curat de par cam la 5 aspirari, adica vreo 2 saptamani.
      cred ca merge lasat pana nu se mai poate misca si iti spune el ca e blocat.
      e un minus la toate modelele de aspirator robot, nu prea exista solutii.

    • Buna, noi avem in testare zilele astea un robotel dar nu am gasit in aplicatie unde pot pune barierele virtuale. Help pls!

    • Buna.
      Chiar in ecranul de start al aplicatiei, acolo unde arata harta, procentul de incarcare etc, in dreapta sus sunt 3 puncte si sub ele este o iconita sub care scrie „Set no-go”.

      Nu pot pune poza acum ca scriu de pe mobil. Dar tb sa fie Roborock S5, celelalte modele nu au optiunea asta.

    • Buna.
      Chiar in ecranul de start al aplicatiei, acolo unde arata harta, procentul de incarcare etc, in dreapta sus sunt 3 puncte si sub ele este o iconita sub care scrie „Set no-go”.

    • Mulțumesc! Nu am salvata harta și cred ca din aceasta cauza nu îmi apare! În 3 camere trebuie sa îl iau în brate sa îl duc (avem niște praguri serioase ?)

  2. Eu il am de 4 luni de zile. In momentul în care s-a decis sotul sa-l achiziționam am zis „Alta prostie de care o sa ma incurc prin casa…” Ei bine, acum nu regret investiția pe care am facut-o! E cel mai minunat,incepand cu faptul că il pot controla din telefon chiar si cand nu sunt acasa, are senzorii de miscare si aproximare a distantelor fata de obiecte destul de buni (am mai avut unul, de la alt brand ce se lovea de toti peretii si facea un zgomot deranjant), intra si pe sub mobila de bucatarie (ceea ce inainte era un chin pt mine), si nu in ultimul rand avertizare sonoră cand termina de curatat. Pe mine ma ajuta mult si partea de spalare, ma asigur ca ii pun apa in rezervor inainte să-l pornesc,iar cand il pun in functiune, face 2in 1, atat aspirare cat si spălare. E asa bine sa stai in pat si „altcineva” sa iti faca treaba! ? Asa ca daca va hotărâți să faceți o investiție, si eu vi-l recomand cu drag

    • Bună seara ! Când și-a făcut harta roborok era plasat într-o camera iar acum iam mutat locul dar el pe harta a rămas la vechiul loc , cum pot modifica sa apară unde este el în prezent. ?

    • Nu se poate, tb sa isi refaca el harta.

      Nu se poate pt ca tu nu poti alege exact pe harta unde e robotul, iar el are nevoie de coordonate precise la milimetru.

  3. Intrebare: de ce asta si nu iRobot? Chiar ma intereseaza, ca eu credeam ca exista doar iRobot:)
    Si doi: cum reacționează pisica ?
    Merci;)

    • Pai, raspunsul scurt e: pentru ca e la fel de bun sau chiar mai bun decat irobot dar e mai ieftin. Se bate parte in parte cu i7+, varful de gama de la iRobot, dar e la 1/3 din pret.

      Vezi aici
      https://youtu.be/Jde-79953hI

      ref pisica, nu e absolut nici o problema, nu se sperie de el sau ceva

    • confirm, este genial, mai ales cand ai un pui mic care pleaca cu biscuitele in manuta prin casa si o pisica care lasa par in fiecare camera. Pleci cu bebe la plimbare si cand te intorci e totul clean. Salveaza mult timp si cand faci doar tu aspiratul si multe altele simti ca ai mai scapat de o grija. Asta e senzatia, ca ai scapat de o grija. Plus ca sotul e mai atent si strange de pe jos, robotelul e singurul care il determina sa isi adune chestiile aruncate pe jos si jucariile copilului

  4. Este musai de configurat in aplicatie? Adica e greu de pus la treaba? Pe sotul meu nu-l intereseaza decat smart tv-ul? si eu am obosit sa citesc toate instructiunile de utilizare a tot ceea ce achizitionam…

    • La mine configurarea aplicatiei a durat vreo 2 minute. Dar poti sa apesi pe butonul lui si sa incepi aspiratul imediat ce l-ai scos din cutie si ai bagat baza in priza, fara sa pui mana pe telefon. Chestia e ca pierzi multe features folositoare daca nu folosesti aplicatia.

    • poti sa-i dai drumul si din buton, apesi on, scaneaza casa si se apuca de treaba

    • pai dupa cum vezi in filmulete eu tot parchet wenge am si nu e nici o problema
      aspiratoarele robot au o problema doar cu negru, unde „negru” inseamna exact negru si nimic altceva 🙂

      nu cred ca are nimeni gresie sau parchet negru, poate doar covoare

    • Avem noi gresie alb-negru (model sah) si merge f bine. Altfel spus, roborock e o achizitie pe care o super recomand. Mi-a placut ideea cu golirea recipientului de praf folosind aspiratorul clasic.

    • Ok, eu citesc e un an despre, dar vreau versiunea cu mop, știe cineva ceva,??

    • To trust or not to trust Xiaomi

      Eu cu Xiaomi am luat o teapa cu o camera de supraveghere. Xiaomi a facut de cateva luni un soi de geo-blocking si nu mai permite accesul de pe servere din Europa. Deci camera nu se mai conecteaza la router, asadar e pe post de bibelou.

      Daca ii apuca vreo initiativa de genul acesta si pe partea de roboti-aspirator?!

    • Robotul ar merge in continuare, nu ar fi complet inutilizabil, el functioneaza si atunci cand tu nu ai internet acasa. Sigur, aplicatia probabil nu ar mai merge, desi e posibil sa mearga si ea, am impresia ca comunica prin router cu aspiratorul dar nu am verificat.

      Cred de altfel ca si camera iti merge cand esti conectat la reteaua locala, nu? Poti sa imi dai mai multe detalii? Pe net nu mi-a fost clar, unii ziceau ca merge si dupa geo locking. In plus, nu inteleg de ce se conecteaza camera aia la serverele din China, in mod normal camera nu se conecteaza decat la reteaua ta. Sau e vorba de aplicatia MiHome? In cazul asta ai putea folosi o alta aplicatie ca sa vezi camera…
      Ma interrseaza si pe mine o camera din aia ieftina.

    • Camera de supraveghere cu baiul este Da Fang https://www.emag.ro/camera-supraveghere-xiaomi-dafang-1080p-alb-cameraxiaomidafang/pd/D8SG19BBM/

      Pasii sunt acestia:
      1. descarcati aplicatia Mi Home, porniti bluetooth
      2. inregistrati cont si logati-va in aplicatie
      3. dupa logare, Profile/ Settings/ Region si alegeti server-ul China
      4. Profile/ Settings/ Language si algeti English
      5. Reveniti in Mi Home si din coltul dreapta sus tap pe +, intoarceti camera si apasati clema Setup, o voce va confirma acest lucru (in chineza, cum altfel)
      6. Alegeti camera DaFang din radarul ce scaneaza device-uri, confirmati WIFI introducand parola iar la momentul in care apare codul QR pe ecran indreptati ecranul catre camera. Aceasta va scana codul si va confirma vocal, tap pe confirm si asteptati ca device-ul sa se inregistreze.

      Pana aici totul perfect.

      Apoi dai Conectare si se rupe filmul. Connection time out.

      Se poate folosi in direct mode, gen baby monitor cand esti acasa, conectand telefonul la wi-fi-ul camerei.

      Mai zic unii ca au trimis nr MAC-ului de pe spatele camerei la o adresa de mail si au primit unblock, am trimis si eu dar niciun raspuns deocamdata.

    • Am inteles. Daca stii ip-ul local al camerei (il poti afla din router), poate ar merita sa incerci sa te conectezi la ea, din browser, prin router (deci nu direct la wifi ul ei) si daca merge atunci probabil va merge si din internet, cu alta aplicatie decat MiHome (eu folosesc tinycam pt android), asta dupa ce faci port forwarding in router.

    • Buna. Daca intrebi daca se opreste sau nu cand ajunge la scari – da, sigur, se opreste, nu cade in gol.
      altfel, desigur ca nu aspira pe scari

    • nu-l avem de mult timp intr-adevar, cateva luni.
      despre fiabilitate in timp nu stim nimic deocamdata, nu sunt relevante nici cazurile in care s-a stricat, nici cele in care nu s-a stricat, cred ca la orice produs se intampla cazuri.

      motivul pt care l-am cumparat din tara si nu de pe aliexpress etc a fost tocmai ca sa am garantie.

    • Noi il avem de un an de zile luat direct din China (la noi abia acum a ajuns pretul sub 2000 lei) si nu am avut nici o problema.

  5. Multumim pentru review! Ce bine ca pot sa-mi cumpar si eu ceva util fara sa studiez si sa rascolesc tot internetul pentru a afla care e mai bun. M-am tot „specializat” in diverse domenii de cand mi-am luat apartament. Chiar incepusem sa caut si despre aspiratoare, dar m-am oprit la cele verticale, nu imi inspirau incredere robotii. Chiar asa, pentru bucatarie folositi ditamai aspiratorul normal? Mi se pare cam incomod. Multumesc!

    • cu placere.
      noi ne-am obisnuit cu aspiratorul normal chiar daca e mai voluminos, el locuieste in bucatarie la indemana de cand avem copii, ca aspiram practic dupa fiecare masa.

    • Nu e la fel de ok, nici nu ar avea cum, S5 e in primul rand aspirator. Exista roboti dedicati pt mopuire, nu ai cum sa faci si un aspirator excelent si un mop excelent in acelasi aparat.

    • Buna. M-as cam lega la cap cu un robotel dar am o nelamurire. Functia de mop nu se poate utiliza separat? Adica doar in timp ce aspira utilizeaza si mopul? Merge o tura doar pe aspirare si apoi poti sa activezi functia mop sau numai impreuna? Parca am o retinere legata de chestiile astea facute simultam ?
      Multumesc! ?

    • Mop-uirea e o chestie pasiva, adica e o tava rezervor cu o carpita pe care o taraie dupa el, deci nu ai ce sa activezi, poti doar sa scoti sau nu tavita. E un added bonus, sterge doar pete usoare, nu se compara cu un mop robot.
      Poti sa il trimiti sa mopuiasca cu puterea de aspirare la minim, dar nu vad rostul sa treci o data pt aspirare si o data pt mop.

      Eu o folosesc tot timpul, imi place cum ramane dupa el si vad pe carpita ca strange praf, deci imi pare ca merita.

  6. Multumesc pentru review, tocmai l-am ridicat de la PC Garage si azi vreau sa il si pun la treaba :). Sper sa se impace bine cu un bebe de 11 luni :))

  7. Multumim de review! Si eu vreau un asemenea aspirator, pentru ca la noi se face mult praf in casa. Ma gandeam ca daca aspira si mopuieste de 2 ori pe saptamana, se pune praful mai greu si pe mobila… hmmm.. oricum il vreau :)))

  8. Ha ha! Noi am avut un iRobot care aspira alan dala, deci nu cu memorie si peretii virtualii erau din aia de ii plasam noi, cu baterii. Na, nu stiu denumiri tehnice. :)))
    A fost minunat pana copila a inceput sa se taraie si sa imprastie fanul porcusorilor peste tot prin casa. Nope, la roboti nu le place fanul! :)))
    L-am vandut intre timp si mai avem si pe cineva care vine la curatenie. Podelele arata ca dupa explozie pana in seara dinainte sa vina doamna.
    Dar… Modelul cu pereti virtuali din aplicatie imi face cu ochiul, mai ales ca am schimbat si sistemul ieslelor in custile porcusorilor si nu mai e fan pe jos. Si copiii deja sunt mai mari. Clar nu ar puteafi folosit cu ei in casa. :)))

  9. Imi doresc si eu sa il cumpar. Din cate inteleg daca nu am wifi acasa nu e problema? Il pot porni si pleca? Avem internet numai pe telefon ( eventual putem activa hotspot mobil, dar telefonul pleaca odata cu noi. .)

    • Cred ca merge si asa. Cred = sunt 90% sigur ca i-am dat drumul imediat ce l-am scos din cutie si da, a inceput sa aspire. Din pacate nu mai am cum sa verific pt ca deja l-am conectat.

      Chestia e ca daca nu folosesti wi-fi pierzi niste facilitati importante la acest model (ex bariere virtuale) si atunci nu are rost sa mai iei aceast model, ca platesti in plus degeaba.

  10. Buna ziua, tocmsi ce am achizitionat si noi a minune din aceasta si nu gasim aplicatia in engleza sau romana..doar in chineza. Pls help!!!

  11. Te rog sa ma ajuti cu o informatie.Ai o chestie sub care intra. A venit cu robotelul sau ai luat-o separat? Daca ai cumparat-o separat te rog sa imi zici de unde. Multumesc mult!

    • buna
      am construit eu garajul ala din niste placi de pal pe care le aveam prin casa de la un alt proiect 🙂
      e usor de facut asa ceva, sunt practic 3 placi, 2 verticale si una orizontala, pot fi din orice material.

      eu l-am facut pt ca aspiratorul e pus intr-un loc circulat si am vrut sa evit sa dea lumea peste el (copiii se joaca/ alearga pe acolo etc)

    • Nu am de unde sa stiu cu siguranta ca nu cunosc magazinul din link, dar din ce se vede in poze pare ca da.
      Accedorii se gasesc pe aliexpress, dureaza mai mult sa vina dar sunt mai ieftine.

  12. Bună ziua,

    Sunt pe cale să cumpăr un astfel de robot, însă aș avea o întrebare. Are, cumva și funcția de „mop cu abur”? Am văzut că unele aspiratoare robot, după aspirare poți seta și să spele pe jos cu abur. Nu îmi dau seama, din descriere, dacă acest robot are această posibilitate. Dacă nu are, cunoașteți un astfel de aspirator robot, bun? Mulțumesc mult!

    • nu stiu sa existe aspirator robot care sa aiba si mop cu abur
      sunt 99% sigur ca nu exista

      exista in schimb roboti mop, la fel cum exista roboti aspirator, si e posibil sa aiba si abur, dar nu as sti sa spun

  13. Salutare! Multumesc pentru review, foarte folositor! Si noi ne gandim sa cumparam unul dar nu l-am gasit inca in uk 🙁 mai cautam. Acum ca il folositi de ceva timp, sunteti inca multumiti de el?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *