Bătută de iubitul ei, Denisa a stat 3 săptămâni în comă, iar acum are nevoie de ajutor pentru a se recupera

Vă avertizez că urmează poze șocante, poate ar fi mai bine să citiți doar textul. E o poveste grea și adevărată despre o fată care a fost bătută atât de rău de iubitul gelos încât tot corpul ei a fost afectat semnificativ. Azi, după opt luni de recuperare, are dezvoltarea motrică și neurologică a unui bebeluș, are o mână și un picior paralizate, dinții distruși, memoria grav afectată. Scriu despre asta pentru că vreau să îi ajut familia să strângă banii necesari pentru terapiile ei pe termen lung și pentru că vreau să ajut cât mai multe femei și bărbați să înțeleagă cât de departe se poate ajunge dacă nu fugim la timp din cercul vicios al agresiunilor în familie. Dacă aveți nevoie de ajutor, sunt centre locale în țară, sunt asociații care pot sprijini victimele abuzului, poliția poate da ordin de restricție, puteți fugi la o prietenă, îmi puteți scrie și eu fac ce pot să ajut.

Iată povestea adevărată a unei fete care nu a putut fugi la timp.

Anul trecut în noiembrie, Denisa era o tânără normală de 20 de ani, cu un iubit ceva mai mare ca ea. Erau împreună de vreo doi ani. Denisa locuia cu mama ei, în Sălaj.

Într-o seară de sfârșit de noiembrie, iubitul ei s-a îmbătat și, gelos pe Denisa, a început s-o lovească. Citez dintr-un ziar local (sursa): „În 25 noiembrie seara, Calotă Răzvan pe fondul consumului excesiv de alcool și gelozie a bătut-o cu pumnii în cap și picioarele pe iubita lui Câmpean Denisa de doar 20 de ani. După ce a bătut-o Răzvan a luat fata, a dus-o casă la niște prieteni și a continuat să consume alcool. În 26 noiembrie în jurul orei 14.00, probabil când Răzvan s-a trezit din beție a observat că Denisa era leșinată. A pus mâna pe telefon a sunat la 112 și a povestit tot ce a făcut.”

Alt ziar, Ziarul de Sălaj, spune (sursa): „Potrivit procurorilor sălăjeni, în seara zilei de 25.11.2020, pe fondul consumului de alcool şi al geloziei, numitul CMR i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii în zona capului victimei, lovituri în urma cărora aceasta şi-a pierdut cunoştinţa. Agresiunea s-a derulat într-un spaţiu public, respectiv pe o stradă de pe raza mun. Zalău. După ce şi-a pierdut cunoştinţa, victima a fost transportată de numitul CMR la locuinţa unor prieteni, acesta continuând să consume băuturi alcoolice în compania celorlalţi amici.”

După 3 săptămâni și 3 zile de comă, Denisa a dat primele semne de viață. În ultimele 8 luni a trecut printr-un proces greu de recuperare. Are probleme neurologice grave, are amnezii, nu poate mișca piciorul și mâna de pe partea dreaptă, are dureri mari la piciorul stâng, are dinții sparți, nu poate mânca, este foarte slabă și lipsită de forță, din punct de vedere neurologic este la nivelul unui copil de 3-4 ani. Nu are putere să stea singură în fund. Nu își aduce aminte nimic din ce i s-a întâmplat. Ce i se povestește, uită oricum în câteva zile. Cu toate astea, Denisa luptă.

Așa arăta Denisa înainte de bătaia încasată de la iubitul ei.

Denisa înainte de a fi lovită de iubitul ei

Așa arată Denisa azi.

Denisa în august 2021, sursa foto: mama Denisei

A fost mutată din spitalul de la Zalău, unde prieteni ai agresorului au încercat să-i facă rău. Mama și fratele Denisei sunt și ei amenințați frecvent.

Agresorul a primit o condamnare de 7 ani cu executare pentru tentativă de omor (nu și-a recunoscut fapta). Probabil va ieși mai devreme.

Viața Denisei este distrusă.

Scriu despre asta din mai multe motive.

Pentru că tot mai multe femei și oameni care trăiesc în jurul lor trebuie să știe unde se poate ajunge dacă rămâi alături de agresor dincolo de prima palmă. Pentru că cei care știu de existența acestor femei să încerce să le ajute să iasă din relațiile toxice care le pot ucide. Pentru ca fetele și băieții noștri să fie educați astfel încât aceste cazuri oribile să fie tot mai rare până la dispariție.

Pentru că Denisa are nevoie de bani pentru ca familia ei să plătească procesele și specialiștii pentru recuperare, inclusiv psiholog, kinetoterapeut, nutriționist, neurolog. Are șanse de recuperare, însă e nevoie de multe terapii, de multă răbdare, afecțiune, hrană sănătoasă.

Puteți dona astfel:

  • Direct cu cardul, fără comision, aici.
  •  prin virament sau depunere în numerar la CEC BANK în conturile: RO94CECEC001946007114731 – cont în lei RO90CECEMM25C1EUR0680876 – cont în euro – cod BIC (Swift) CECEROBU Titular cont: Asociația pentru Educație și Caritate – Cod Fiscal 9373178 – cu mențiunea DENISA
  •  prin REVOLUT: folosind numărul +40749936688 sau id @parintisalvatori, cu mențiunea DENISA
  •  PENTRU FIRME – prin contract de sponsorizare – sumă deductibilă, în limita a 20%, din impozitul pe venit sau profit, Asociația noastră fiind înscrisă în Registrul Special al ANAF.
  • Orice întrebări și informații suplimentare se pot obține telefonic sau whatsapp: 0749-93.66.88 sau prin email: parintisalvatori@yahoo.com

Garantez pentru autenticitatea celor de mai sus. Este un caz real, cu detalii reale.
Vă rog să ajutăm cum putem.

Mulțumesc.

Aveți grijă de voi!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4200

42 comentarii

  1. Dumnezeu sa o aibă în pază. Membrii familiei trebuie sa fie copleșiți. Iar răufăcătorul nu va scăpa de justiția divină, aici sau dincolo.

    • Până la justiția “divină”, e nevoie aici de măsuri reale, concrete. Rugăciunile nu au fost și nu vor fi niciodata suficiente, la fel cum este evident că protecția unei entități mai mult sau mai puțin imaginare nu e, nici ea, îndeajuns. Donați, dați mai departe, vorbiți cu oamenii din jur despre asta și încercați să creșteți awareness-ul pe cât posibil, așa cum îndeamnă și Ioana.

  2. Multa sanatate si putere, Denisei si familiei!
    Am incercat sa donez prin paypal, dar spune ca “recipient can’t accept payment at the moment”!
    Am sa mai incerc si maine.

    • Fereasca Dumnezeu, am plans de mila ei. O fata tanara, frumoasa, cu toata viata in fata a intalnit un animal, o bestie. Am donat o suma mica, sper ca ajutorul nostru sa o aduca pe linia de plutire, imi pare tare rau pt ea.

  3. Dar pentru autoritati de ce nu scrieti? Ar trebui sa scriem pentru autoritati,pentru a se schimba ceva! Legi exista, dar cine sa le aplice? Daca s-ar mediatiza cazul,nu ar mai iesi psihopatul dupa 3ani…pe toata lumea normala revolta asa caz,mai putin pe autoritati, judecatori etc Acolo e problema! Multi ataca si dupe ce pleci,dupa ce „te eliberezi”, urmaresc victima si o agreseaza sau o omoara…din razbunare,orgoliu..

  4. Donat.
    Doresc rabdare si curaj familiei. Sper ca ajuta si politia cu protectie.

    Ps. Cumplit caz, trigerred me badly. Tata betiv grav si mama supusa, am supravietuit ca in conditii de razboi cu ei, cosmarul meu permanent era ca o omoara pe mama. Acum la 40 ani, din care vreo 7 de psihoterapie, sunt foarte departe si foarte bine, desi cosmarurile n’au disparut.
    Poate intr’o zi Romania va reusi sa faca ceva mai mult pentru femeile abuzate, poate ele vor cere ajutor mai repede, poate legea va fi mai dura… pana atunci incercam cu educatia si ajutam cand putem.

  5. Ce tragedie! Ti se rupe sufletul, biata fata..
    Dar ‘pretenii’ criminalului n-au avut nimic de obiectat cand a aparut cu ea? Daca ajungea fata la urgente in noaptea aia si era operata (sigur i-a provocat o gramada de hematoame in cap), sigur avea un prognostic mai bun.
    Saracile fete, pe care nu le invata nimeni ca nu trebuie sa accepte orice relatie, care nu mai au instinct de aparare…

    • Asa este, este obligatia familiilor sa isi invete fetele ca nu trebuie sa accepte orice relatie ….

    • Este corect.E asociatia domnului Vlasin care in memoria copilului sau grav bolnav a infiintat fundatia.

    • Este corect.E asociatia domnului Vlasin care in memoria copilului sau grav bolnav a infiintat fundatia.

    • Este numele asociatiei care se ocupa de Denisa. Vasile Vlasin (si el parintele supraviețuitor al unei tragedii) conduce asociația Parinti Salvatori si, printre altele, face cursuri de prim-ajutor la nivel național.

    • Inchisoare pe viata pentru criminal!!! judecatori dorm?? 7 ani doar pentru ca a nenorocit un om pe viata? cata spaga o luat judecatoru care o dat sentinta asta ??!! bestii criminale !

  6. Vorbesc din experiența proprie , victima violentei domestice … e greu sa ieși dintr-o relație toxica , greu tare !! Mai ales dacă nu ai sprijin 100% de la cineva de încredere ! In cazul meu , poliția nu a făcut nimic, ba mai mult după ce am depus plângere la poliție , plină de sânge , bătută in fata unei discoteci pline de oameni nepăsători care doar se uitau la “spectacol” , la 5 minute după ce am ieșit din secție i-au dat drumul si agresorului , ceea ce a dus din nou la o bătaie zdravănă ?! Mulțumesc lui Dumnezeu ca am scăpat cu viața , de atâtea ori , atât ! Politia e mâna in mâna cu agresorii , pentru o suma de bani , uita de justiție , legi , uita sa fie oameni … trist , tare trist ca încă nu se face nimic in privința asta ?! Abia cazurile grave ajung pe Mass-media , restul ..” in liniște “ acasă la agresor . ???
    Sa te faci bine , fata frumoasa !

  7. Doamne ce caz, m-a cutremurat. Sunt multe femei care accepta si continua sa stea cu asemenea ,nu pot sa le spun nici oameni , nici animale. Pana si animalele au suflet. Cum sa dai intr-o fata . Dupa ce apare prima palma este logic ca vor continua. Nu inteleg de ce sa ramai langa un astfel de om daca te-a lovit ? Cum poti trece peste si cum mai poti sa stai cu el ? Autoritatile nu fac nimic. De ce nu se iau masuri cu astfel de indivizi? Pacat de fata asta frumoasa ca a ajuns asa la o varsta la care ar trebui sa se distreze.

    • Pana nu traiesti intr-o astfel de relatie, nu vei intelege niciodata motivele pentru care nu poti pleca. Tocmai de aceea se si numeste relatie TOXICA. Oamenii toxici, manipulatori te vor convinge mereu sa te intorci, sunt niste oameni bolnavi, malefici. Victima de obicei este o persoana vulnerabila, cu stima de sine scazuta, insa stiu si cazuri in care persoane increzatoare si puternice au devenit victime, la randul lor. Cea mai mare greseala este sa le spui „de ce stai in relatia asta?”, „nu inteleg de ce nu pleci”. Ajungi intr-o astfel de relatie sa depinzi.fizic, psihic si financiar de manipulator. Ajungi sa te obisnuiesti cu raul, ca ai fost acolo, ai vazut ca rezisti, insa daca pleci nu stii ce vei face cu viata ta. Acesti oameni au nevoie de suport maxim, au nevoie de cineva care sa le fie aproape in orice moment, sa i ajunge sa se dezvolte, sa isi recastige increderea, sa isi faca un rost in viata, nu sa ii judece ca „de ce nu pleci?”. Cand esti intr-o relatie toxica esti automat intr-un soi de depresie, esti anxios, nu poti judeca logic, nu te poti bucura de momentele vietii, nu poti avea alte activitati, nu mai evoluezi in niciun fel, pentru ca relatia respectiva te consuma pana la ultimul strop. E extrem de greu sa te vindeci dupa asa ceva, iar singur nu prea vad cum. Cred ca ar trebui sa existe anumite consecinte si pt abuzul emotional, nu doar cand se ajunge la cel fizic. De la cel emotional incepe totul, iar cand deja incepi sa fii abuzata fizic, esti un om gol pe dinauntru,care nu mai are destula putere si incredere sa faca ceva in privinta asta.

  8. Dar eu nu înțeleg o chestie …
    Chiar așa, in ziua de azi nimic nu se mai face cu bilet de trimitere ? Sa se facă decontat ?
    Tot ce este notat mai sus eu știu că se poate face gratuit și cu bilet de trimitere …..

    Înțeleg altele mai grave pentru care trebuiesc bani … Gen operații costisitoare…. Tratamente foarte foarte costisitoare (gen zolgensma … )

    • Ce gluma buna! Putine terapii sunt decontate in Romania.
      and am avut probleme cu copilul, la kinetoterapie aveam 10 sedinte/3luni. In conditiile in care el trebuia sa faca zi de zi, inclusiv in weekenduri. Pe parte psihologica, desi trebuie sa faca zi de zi terapie, pana acum am gasit doar niste fake terapii decontate de stat la niste clinici unde jumate se deconteaza, jumate se plateste.
      Consulturile se deconteaza, dar la terapii, Romania sta foarte prost.

    • Va scriu din perspectiva mea de kinetoterapeut care lucreaza in sistemul de stat. Cu bilet de trimitere, pacientul beneficiaza doar de 2 cure anuale a cate 10 sedinte de tratament, ori pacientii neurologici au nevoie ZILNIC de recuperare, timp de multe luni sau poate chiar ani de zile. Sedintele nu sunt ieftine, nici macar in spitalele de stat, cu atat mai mult cand se mai adauga si alte investigatii/tratamente pe langa…

    • Asta nu e caz grav, cand fata a ajuns din pacate o leguma????Foarte urat sa comparati situatii medicale! Aceste terapii trebuie facute pe viata si chiar si asa recuperarea nu e totalitate( chiar nu vreau sa fiu pesimista).
      Pare ca nu stiti mare lucru de sistemul de sanatate in astfel de cazuri sau ce ofera statul ca si decontari!

  9. Bună seara,

    Am trimis o sumă (mică) pe numărul de Revolut. Îmi apare numele Vasile Vlasin. Sper că e bine.

    Mulțumesc!

    • Vreau să spun că sper să ajungă la Denisa, cu toate că apare un alt nume de familie decât cel precizat in articolul despre Denisa.

    • Vasile Vlasin conduce o fundatie,Parinti Salvatori,este el insusi o drama,a asistat neputincios la moartea fiului de 3 ani din cauza înecului cu mancare,in memoria lui de mai bine de 6-7 ani cred ajuta cazuri si preda gratuit perfect acreditat cursuri de prim ajutor

  10. Nu sunt cuvinte sa exprim ceea ce simt ! Atâta Pt ea,părinții ei și acel om fără Dumnezeu !
    Printre toate gândurile și dintre toate ,nu reușesc sa înțeleg totuși cum funcționează legea ! De ce ,totul se rezuma la a se fi încheiat când făptașul își primește pedeapsa cu închisoarea …pt el?!?adica hai ,stai bine mersi izolat 4 ani jumate ‘ ca te ai purtat frumos ca doar nu te vom tine 7 și apoi gata ești liber ?!?in cazurile acestea dacă nu se prevede ceva “mai maxim “ atunci ar fi normal sa își asume vina și sa suporte mai departe consecințele ,gen dacă nu are nimic valoros pe numele lui sa plătească pagubele sau asigurare medicală ,sa fie obligat sa muncească pentru victima la nesfârșit !
    Nu este corect ca tot cel care produce daunele sa isi trăiască viața intr un interval in care victima practic este …..fara viața !

  11. Off..am o prietena care a trecut prin multe violente in familie si mi-a dat un sfat, pe care din afara situatiei e muult mai greu sa-l vezi: la prima palma e… cam tarziu sa pleci; violenta emotionala e instalata cu mult timp inainte de prima palma.

  12. Din păcate ne lipsește crunt spiritul civic și curajul. Agresiunea s-a petrecut în spațiul public, dar nu a intervenit nimeni, nici măcar nu a sunat la 112. Poate venirea poliției ar fi împiedicat câteva lovituri in plus și tânăra nu ar fi ajuns așa. In Cluj o mămică a descoperit un pedofil in parc, în acțiune, a strigat in gura mare după ajutor, nu a intervenit nimeni (erau și alți oameni in parc, lași, din păcate), a trebuit să îl confrunte singura și asa a scăpat o copila de 10 ani din ghearele lui. Cand nu pot face eu ca femeie nimic (fizic), că sunt depășită ca forță, macar pun mana pe telefon și anunț poliția/ salvarea, nu las o femeie sa fie bătută în stradă până la comă și tarata pe urmă în vizuina agresorului, că nu suntem animale (sau?)

    • Din păcate nici poliția nu face nimic, am văzut din mașină o fata care era bătută de prietenul ei, imediat am oprit la secția de poliție și am anunțat, iar ei au spus nu ai tu treabă nu ne băgăm în relația dintre doi indivizi, deci e foarte trist.

  13. Omul ăla ar trebui obligat să-i plătească pensie alimentară tot restul vieții, pe lângă anii de închisoare pe care i-a primit.

  14. De ce bani ajung in contul domnului Vlasin (presupusul tata ) Câmpean Denisa ,dacă chiar ar fi tatăl ce de au nume diferite ? Este ceva ciudat aici ! Cineva profita de cazul acestei fete sa ia niște bani nu cred ca acești bani chiar ajung la ea

    • Este numele asociatiei care se ocupa de Denisa. Vasile Vlasin (si el parintele supraviețuitor al unei tragedii) conduce asociația Parinti Salvatori si, printre altele, face cursuri de prim-ajutor la nivel național.

      Mesaj preluat din comentariile anterioare.

    • A postat mai in sus

      Mihaela
      18 august 2021, 7:21 am
      Este numele asociatiei care se ocupa de Denisa. Vasile Vlasin (si el parintele supraviețuitor al unei tragedii) conduce asociația Parinti Salvatori si, printre altele, face cursuri de prim-ajutor la nivel național.

  15. Trebuia condamnat pe viata pentru lovituri cauzatoare de moarte si tentativa de omor chiar daca nu a facut fapta pana la capat el va iesi din puscarie si cu siguranta va pati alta la fel ca un asemenea individ nu are ce cauta in societate.

  16. Dumnezeu sa FIE cu tiñe draga mea ! Sa fi tare sa lupti in continuaría !! Eu am fost in aceiasi situatie ca tiñe ….dar eu am avut norocu sa ma ajute lumea de PE strada si am ajuns spital inainte de tinp dar 5 minute daca maí intarzia anbulanta muream ….dar cu Dumnezeu inainte am luptat si acum sunt bine …am doi ingerasi si o famile…va inbratisez cu mult drag si multa forta pentru a merge inainte si a lupta ,..

  17. M-am cutremurat aflând ce i s-a întâmplat Denisei ! Cănd văd pozele ei, slăbită , parcă-mi fata mea, care după 5 ani de boală ne-a părăsit la numai 28 de ani! Nu am mai putut face nimic, din punct de vedere medical , deși a fost tratată (operată ) de două ori la Inst. Ortopedic Rizzoli din Bologn- Italia, si de 2 ori a fost la Istambul pt. Radioterapie. Am să donez chiar în această seară
    Dar, vă rog – pe cei ajută la acest caz – să se intereseze de formularul 112 , care permite trimiterea in UE a pacienților care nu pot fi tratați la noi. Decontează statul Român. Știu că birocrația este mare (chiar colosală!) dar încercați ! În paralel, am să mă rog în fiecare zi pentru Denisa, că , ajutorul de la Dumnezeu este infinit mai mare decât de la oameni ! Faceți și voi la fel !
    Dumnezeu, cu puterea Lui să-i fie de ajutor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *