Bandă pliabilă pentru mers și alergare – KingSmith WalkingPad R2 (review, P)

Acest articol este scris de soțul proprietarei blogului. Găsiți mai jos un review, poze, clipuri, părerea nevestei despre bandă și o reducere la final, pentru cei care doresc să cumpere acest produs.

Nu am mai folosit niciodată o bandă de alergare până luna trecută, când am primit în teste de la Geekmall.ro banda pliabilă pentru mers și alergare KingSmith WalkingPad R2.

Nevasta pe banda pliabilă de alergare Kingsmith walkingpad R2

În primul rând, eu nu prea am frecventat săli de fitness, că ce-mi trebuie mie fitness. În al doilea rând, până anul trecut eu nu alergam, așa că nu am avut motiv să folosesc benzi de alergare. Cred că m-am urcat o singură dată pe una, dar nu îmi mai amintesc cum a fost.

Acum însă, având în vedere că ne-am apucat de alergat și eu (Link) și consoarta (Link) și mai e și pandemie, credem că e un moment perfect să testăm o bandă de alergare care poate fi folosită în casă.

Banda de alergare Kingsmith R2 în mijlocul sufrageriei noastre

Se pune desigur problema de ce ai da bani pe o bandă de alergare când poți alerga pe afară pe gratis. Eu văd cel puțin două motive aici:

  • Motivația: spuneam în primul articol despre alergare că tot ce trebui să faci ca să alergi este să ieși pe ușă și apoi lucrurile vin de la sine (Link). Cu banda e și mai simplu: doar te urci pe ea și începi să mergi iar după câteva minute probabil o să îți vină chef să alergi. Dacă nu, poți continua să mergi, e foarte bine, după cum probabil știți viteza de deplasare nu contează foarte mult când vine vorba de consumat calorii – ce contează e distanța parcursă.
  • Vremea: eu de exemplu sunt în stare să alerg pe aproape orice fel de vreme, dar asta nu înseamnă că îmi și place să alerg pe orice fel de vreme. Acum câteva săptămâni a plouat o săptămână întreagă și dacă nu aveam banda, nu aș fi alergat în fiecare zi. Soția mea e mai friguroasă, deci pe ea o ajută banda în sezonul rece. Vara când sunt 30+ grade afară iarăși nu e deloc ușor să alergi, dar în casă ai aer condiționat.

Cele de mai sus sunt avantaje ale unei benzi de alergare, dar știți care e problema cu benzile: ocupă mult spațiu și sunt greu de manevrat. Mie mi se pare exclus să ții o bandă de alergare nepliabilă într-o locuință medie sau chiar mare.

Dacă ai o casă de minim 130-150 de metri pătrați, ai probabil loc suficient pentru o mini-sală de fitness în care să ții și o bandă de alergare. Dar cei mai mulți dintre noi nu avem o asemenea locuință. De aceea cred că o bandă de alergare pliabilă, cum este aceasta, e cam singura variantă pentru oameni cu locuințe obișnuite care vor să alerge în casă.

Banda de alergare pliată

Înainte să discutăm detalii, vreau să spun din capul locului că benzile de alergare trebuie tratate cu respect, pentru că dacă nu sunt folosite corect, sunt periculoase. Există nenumărate clipuri pe Youtube cu oameni care cad de pe benzi de alergare, iar multe dintre ele nu sunt amuzante nici măcar pentru privitor, darmite pentru protagonist. Eu nu am tratat-o cu respect de la început, așa că a doua oară când am folosit-o, am încercat să sar de pe bandă pe marginea ei, în timp ce banda merge, cum am văzut eu într-un filmuleț :-). Am căzut, evident.

Din fericire, această bandă de alergare are un mecanism de siguranță care o oprește în caz de cădere a utilizatorului. Este vorba despre un contact cu fir care se fixează la un capăt de mânerul benzii, iar la celălalt capăt de pantalonii alergătorului. În cazul în care ajungi la capătul îndepărtat al benzii sau te dezechilibrezi, firul se decuplează de bandă, iar banda se oprește imediat.

În manualul de utilizare a benzii sunt scrise regulile de siguranță: trebuie lăsat un spațiu liber în jurul benzii de minimum 2 metri în spate (noi nu am avut decât un metru) și minimum 50 cm pe laterale. Evident trebuie să nu te urci sau să cobori de pe bandă în timp ce aceasta funcționeză. Simplu, până și copiii meu au înțeles cum se folosește în siguranță banda, așa că ei nu au căzut niciodată de pe ea, deși au alergat pe ea aproape zilnic.

CALITATEA CONSTRUCȚIEI ȘI CARACTERISTICI

În primul rând, banda este grea, are 36 de kilograme. În ciuda acestui lucru, se manevrează ușor, dar despre asta vorbim mai încolo. Deocamdată e important de știut că greutatea mare este un lucru bun, pentru că asta înseamnă că banda este stabilă. Greutatea maximă suportată a alergătorului este de 110 Kg – având în vedere că un om care aleargă apasă pe bandă cu de 2-3 ori greutatea corpului, rezultă că e nevoie de stabilitate foarte bună. La asta ajută și cele 8 picioare ale benzii, care sunt reglabile.

Elementele de îmbinare și de fixare sunt fără cusur, sunt heavy-duty toate. Pot sa spun că am fost chiar un pic surprins, toate sunt din metal, nu au joc, nu se pot rupe etc. Covorul de alergare (partea aceea care se mișcă) pare și el indestructibil. Banda are de asemenea posibilitatea de a fi recalibrată, pentru situația în care covorul de alergare se descentrează – nu a fost cazul la noi cât am folosit-o. Întreaga bandă arată și se simte premium.

Banda are dimensiunile la sol de 145 cm X 72 cm desfăcută și 100 cm X 72 cm pliată. Covorul de alergare are dimensiunile standard ale unei benzi de alergare pentru mers sau alergare ușoară – 120 cm X 43 cm – deci nu este nici mai mică, nici mai mare decât altele din categoria ei. Înălțimea când este pliată este de aproximativ 16 – 17 cm. Posibil să vă încapă sub pat, eu nu am un pat cu atât de mult spațiu sub el, dar partea bună este că poate fi stocată și în picioare, de exemplu lângă un perete (dar numai dacă puteți să o și fixați cumva de acel perete, ca să nu poată fi dărâmată, altfel nu). În orice caz, mai puțin spațiu decât atât mi se pare imposibil să ocupe o bandă de alergare.

Viteza maximă care se poate atinge pe această bandă este de 10 km/oră. Aceasta este și viteza medie cu care eu de altfel alerg distanța de 10 km (și, mai nou, și pe cea de 21 km). Inițial mi-a fost teamă că e puțin, pentru că eu, un alergător mediu din toate punctele de vedere, în timpul alergării în aer liber ating 11 km/oră, uneori chiar și mai mult. Însă prima dată când am alergat 10 kilometri pe bandă mi-am dat seama că viteza maximă de 10 km / oră este perfectă, dintr-un motiv foarte simplu: pe bandă, spre deosebire de afară, nu încetinești în mod involuntar atunci când obosești, ești forțat să menții același ritm pentru că banda nu încetinește. Iar asta e mai solicitant decât să alergi când mai repede, când mai încet, cum fac eu afară.

Deci aș zice că pentru alergători chiar și de nivel mediu, nu numai pentru începători, viteza de 10 km / oră este absolut suficientă. În plus, peste această viteză cred că ar fi destul de periculos să alergi într-un spațiu relativ mic cum e o cameră, și cu oameni, eventual copii, în jurul tău.

MONTAREA ȘI DEMONTAREA

Iată mai jos un video în care Ioana vă arată cum se montează banda. După cum probabil știți, Ioana nu este recunoscută pentru faptul că e o persoană teribil de puternică, deci eu zic că dacă ea poate, atunci oricine poate. Nu i-a fost ușor, dar nici din cale afară de greu, s-a descurcat din prima. Montarea (și demontarea) durează aproximativ 1 minut.

Plierea benzii este la fel de simplă, doar faci toate operațiunile în ordine inversă! Priviți!

Noi cât am testat banda nu am simțit nevoia să o strângem în fiecare zi și probabil că dacă aș fi nevoit să o strâng în fiecare zi m-aș plictisi la un moment dat. Deci eu cred că scenariul cel mai comun de utilizare este că lași banda desfăcută cea mai mare parte a timpului, și o strângi de-abia când devine evident pentru toată lumea că ai cumpărat-o degeaba, moment în care o mai depozitezi o vreme undeva până te decizi să o pui la vânzare pe OLX.

Glumesc! sau … glumesc? :-))

Nu știu cum o să fie la voi, dar eu sigur glumesc, mie mi-a plăcut foarte mult banda și a fost folosită aproape zilnic cât timp a fost la noi. Ce voiam să zic e că probabil o veți lăsa desfăcută cea mai mare parte a timpului și o veți strânge când aveți nevoie de spațiul acela, de exemplu pentru curățenia săptămânală sau când aveți musafiri șamd.

UTILIZAREA BENZII

Primul lucru de spus aici este acela că alergatul pe bandă e un pic diferit de alergatul pe-afară și de aceea, cel puțin în cazul nostru, a fost nevoie de aproximativ o jumătate de oră de acomodare. Nu pot să descriu exact cum e diferit, poate e din cauza că trebuie să fii atent să nu calci pe alături, pentru că vei cădea, dar în același timp dacă te uiți prea mult la picioare îți pierzi un pic reperele spațiale, ceea ce iarăși te poate face să cazi. Ce pot să spun e că ne-am obișnuit foarte repede. La început mergi pe ea o vreme, apoi crești viteza până ajungi să alergi și în scurt timp mișcarea devine naturală, nu mai simți nevoia să te uiți la picioare.

Banda are două moduri în care poate fi folosită.

Modul Auto, în care bara de susținere este coborâtă, și în care viteza benzii este dictată de mișcarea ta, mai precis dacă calci în partea din față a benzii viteza crește, iar dacă calci în spate banda încetinește. Acest mod este pentru mers, nu pentru alergat, viteza maximă este 6 km/oră (se poate seta și la mai puțin). Nu vă recomand să folosiți acest mod de la început, pentru că este dificil: faptul că trebuie să mergi și pe bandă dar să te deplasezi și față de bandă în același timp este un skill pe care cel mai probabil îl veți dobândi numai după câteva ore bune de folosit banda. De altfel, și manualul de utilizare spune același lucru.

Cel de-al doilea mod este manual, în sensul că tu setezi manual viteza, nu se ajustează ea automat în funcție de locul în care calci pe bandă ca la modul Auto. Pentru acest mod, bara de susținere trebuie să fie ridicată. Te poți ține de această bară când mergi sau alergi ușor. De asemenea, contactul de siguranță se montează pe bară, deci acesta e un alt motiv pentru care bara trebuie să fie ridicată. Acest mod este atât pentru mers cât și pentru alergare, viteza maximă care poate fi atinsă este 10 km/oră.

Banda poate fi controlată fie cu ajutorul unei telecomenzi (mod, start/stop, viteză +/-), fie cu ajutorul aplicației de pe telefon. Ambele variante functionează perfect, eu prefer însă telecomanda pentru că e mai simplu, nu trebuie să te uiți la ecran, doar apeși butoanele. Banda se conectează și la alexa/google, deci o poți controla și cu vocea, e și asta o variantă.

Telecomanda și aplicația benzii de alergare

Aplicația, care se numește KS Fit (link android, link iOS) mi-a plăcut foarte mult, este foarte bine gândită și realizată. Nu au fost probleme de împerechere sau conectare.

Dacă vrei doar să începi să alergi, aplicația îți oferă o interfață foarte simplă, cu 3 butoane: on/off, start/stop și modul auto/manual. Apoi, în timpul alergării afișează doar informații esențiale, cum sunt durata, distanța, viteza etc.

Așa arată când alergi

Dar aplicația oferă mai mult de atât: statistici privind activitatea, tutorial pentru modul Auto, posibilitatea de a seta viteza maximă și cea de pornire, blocare pentru copii, tot ce e nevoie ca să personalizați folosirea benzii.

Referitor la zgomot: evident, o bandă de alergare nu are cum să fie silențioasă. Problema nu este însă pentru cel care aleargă, ci pentru ceilalți din jurul său, mai ales că vorbim de o bandă de alergare pe care o folosești în casă. Pot să vă spun următoarele: banda în sine nu face zgomot deranjant, însă zgomotul ritmic făcut de pașii celui care aleargă cu mai mult de 7 km / oră poate fi deranjant pentru persoanele din jur, dacă nu stau foarte bine cu nervii. Mie de exemplu îmi place zgomotul ritmic, mă liniștește. La noi nu s-a plâns nimeni, și am folosit banda în living cu tot poporul prezent, inclusiv cu mama-soacră la un moment dat. Am ieșit de asemenea pe scara blocului, să văd dacă se aude ceva de la vecini, și nu se auzea absolut nimic – noi am pus banda pe covor, deci probabil ajută și asta. Una peste alta, nu a fost o problemă.

CUM ESTE SĂ ALERGI PE O BANDĂ DE ALERGARE

Cele de mai jos nu au neapărat legătură cu această bandă de alergare în particular, ci cu experiența de a alerga pe o bandă de alergare în loc să alergi pe afară, și cred că este folositor pentru oameni ca mine care nu au mai folosit benzi de alergare, deci nu știu cum este.

Da, este mai plictisitor să alergi pe banda de alergare decât să alergi pe-afară. Dar din fericire există muzică, televizor, podcast și celelalte.

Eu de exemplu mă uit la seriale sau filme când alerg pe bandă și nici nu îmi dau seama când trece o oră. Cel mai mult am stat pe bandă 1 ora și 40 de minute, pentru că îmi place atât de mult încât nu mă pot opri. Posibil să fiu eu mai deosebit, mie după cum am zis îmi plac zgomotele și activitățile ritmice, repetitive, e ca un balsam pentru creier. De asta am început să ascult muzică electronică repetitivă acum 20 de ani, de asta m-am apucat de bătut la tobe, de asta aș fi în stare să alerg până cad lat – pur și simplu tot ce este repetitiv îmi face bine la cap, mă liniștește. Nevasta a ascultat podcast-uri pe bandă și nu s-a plâns nici ea de plictiseală. Sunt sigur deci că pentru toată lumea există o soluție de felul acesta.

Experiența personală dar și articolele de pe internet îmi spun că alergarea pe bandă este mai puțin solicitantă pentru genunchi decât alergarea pe asfalt (Link). Pe de o parte, suprafața benzii este mai moale decât asfaltul. Pe de altă parte, faptul că piciorul este tras înapoi de mișcarea benzii forțează aterizarea pe partea din față a labei piciorului, deci nu pe călcâi, iar asta solicită mai puțin genunchii. Seamănă cu ce se întâmplă la alergarea cu pantofi barefoot, de fapt (Link). Eu am alergat la început în ciorapi, dar nu a fost bine pentru pielea de pe tălpi, așa că am trecut la pantofii mei barefoot și nu am avut probleme cu genunchii, deși am ruptură de menisc la ambii. Soția aleargă în pantofii cu care aleargă si pe afară, deci puteți să folosiți pantoful vostru de alergare obișnuit.

Nevasta pe bandă (2)

PĂREREA NEVESTEI

Cel mai mult la această bandă mă încântă că nu mi-e frig pe ea, nu mă bate vântul și nici nu mă plouă cât alerg pe ea. E mai plictisitor decât să alerg afară, dar uneori îmi e atât de lene să ies din casă… Să mă urc pe bandă și să mă uit la un serial sau să ascult ceva la Alexa e mult mai ușor. Am alergat mai des de când avem banda, asta e clar.

Un alt lucru care-mi place este că îmi gestionez mai bine ritmul alergării. Pentru că sunt destul de slăbănoagă, ca să nu slăbesc și mai mult în urma alergării trebuie să păstrez ritmul cardiac în anumite zone, iar asta e foarte greu de făcut când alerg afară, pentru că nu-mi dau seama ce viteză am și trebuie să stau mereu cu ochii pe ceas, iar asta îmi distruge plăcerea alergării. Cu banda mi-am făcut un program, modific viteza din buton și doar alerg cum merge banda, e perfect.

Îmi place și că aleargă și copiii, pentru ei e o activitate amuzantă, probabil și pentru că ne văd pe noi atât de interesați, muncim banda pe rând zilnic.

Un alt lucru bun e că banda e mai soft cu genunchii mei decât asfaltul, dacă alerg zilnic patru zile la rând pe afară mă dor încheieturile, dacă alerg pe bandă aceeași distanță nu mă doare nimic.

Nu mă înnebunesc după a avea banda în mijlocul livingului, dar chiar o folosim, iar când avem musafiri (aproape niciodată), într-un minut e strânsă și stocată într-unul dintre dormitoare (are roți, e foarte ușor de tras de colo colo).

CONCLUZIE

Nu știu cum or fi alte benzi de alergare, dar mie asta îmi place foarte mult. E de folosit cu siguranță la alergat, cel puțin în sezonul rece.

Dacă vă tentează acest produs, avem o mică reducere care se cumulează și cu alte oferte promoționale de Black Friday și de Sărbători. Reducerea de 100 de lei e valabilă până pe 31 decembrie pentru banda Kingsmith R2 cu codul printesa, aici. Vineri începe Black Friday la ei și vor avea reduceri semnificative la benzile de alergare, așa că stați cu ochii pe ei.

Mno, cum sună?

Robo
Robo

Beautiful. Dirty. Rich.

Articole: 77

19 comentarii

    • buna, nu are asa ceva, de obicei asta se face din inclinatia benzii si la aceasta banda nu se poate modifica inclinatia, este plata

  1. Daca vrei sa nu pierzi masa musculara ba din contra, iti recomand sa consumi proteine si sa combini alergatul cu exercitii de forta.

    • nu, nu s-au plans pt ca nu se aude
      adica m-am dus pe scara in fata usii lor in timp ce sotia alerga pe banda si nu se auzea nimic de la noi

    • Si noi am achizitonat o banda Luna trecuta,alta Marca . E chiar fain sa alergi pe banda, va Zice una care a aleegat de cateva ori in viata inainte. Acum o fac de 4,5 ori pe Saptamana, nu mult dar decat deloc. ..e mai bine.

  2. faina recenzia. Ma motiveaza mult, as vrea sa arat si eu asa de bine si sa am atatea outfit-uri faine de sport. Poate, candva. Depre banda pliabila, la noi nu ar incapea, e mult prea micuta casa chiar cu toata pliabiliatea tot nu as avea loc unde sa merg pe ea. Dar, poate, in hol. Stai ca si acolo e plin. Trebuie sa ne mutam undeva mai mare, poate atunci voi contempla si eu o banda de sport, stiu ca mi-as dori asa ceva. Multumim, pe vremea ploioasa de afara, ma motivati sa fac si eu un pic de sport in casa, macar. E chiar placut

  3. Buna, ne spui ceva si despre garantie sau un site unde gasim informatii despre? Ce elemente intra in garantie? In cazul in care se strica, serviceul se face acasa sau trebuie sa duc eu banda? Faina recenzie, multumim.

    • Buna, merci. Garantia presupun ca e cea standard, 2 ani, nu m-am gandut sa cer detalii.
      Dar o sa intrebam si revenim luni.

  4. Referitor la garanția Kingsmith, este 24 luni pentru persoana fizica și
    12 luni pentru persoana juridica.
    Excluderea de la garantie este doar in caz de utilizare necorespunzatoare.

  5. Bună, ma bucur mult sa găsesc opiniile voastre în căutare fiind de o banda de mers/jogging cu viteza de start foarte mica, asa cum bănuiesc ca o are aceasta la 0.5km, nu? . As cumpăra o în special pentru mama care reinvata mersul după un accident vascular și care sper sa poată merge pe ea la viteza cea mai mica, desigur cu sustinere/supraveghere mai ales în perioada aceasta rece când nu prea poate ieși afara. V as întreba dacă 1. banda merge la viteza cea mai mica, în modul M (manual) cu bara ridicata și cheia de siguranță? 2. Și dacă la mers se aude tacanitul pașilor, în cazul în care as folosi o și eu (în ideea de a nu o deranja). 3. Per ansamblu, este un produs solid, bine făcut? Merita bănuții, nu e chiar ieftina. Oscilez între aceasta și un model Toorx, care are însă viteza minima 0.8km/h… Mulțumesc mult.

    • buna, am verificat

      1. da, banda merge cu 0.5 kmph in modul manual, cu bara ridicata si cu cablul de siguranta atasat
      trebuie sa stii ca viteza minima de pornire a benzii este 1 kmph, adica atunci cand apesi start ea porneste cu 1kmph
      insa se poate ca imediat ce a pornit, sa dai speed down din telecomanda / aplicatie si se duce instantaneu la 0.5 kmph

      2. zgomotul pasilor nu se aude sub 6kmph; in articol am zis 7 kmph, ca sa fiu conservator, dar e de fapt 6

      3. da, este f bine facuta, am zis si in articol ca am fost chiar surprins de calitatea constructiei

      Poti sa o comanzi si daca nu iti place o returnezi.

      sanatate mamei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *