Am căutat cremă anti-celulitică în Olanda și iată ce-am găsit

De vreo opt ani, când simt că vine vara (de obicei prin martie încep să simt, așa), încep să-mi pregătesc pielea pentru vară. Asta presupune să-mi cumpăr ceva exfoliant pentru duș și 4-5 creme anti-celulitice de la tot atâtea branduri, pentru că de obicei cel mult unul are circa 10% efect, restul nimic.

Pasul 2 este să încep să le folosesc, ceea ce de obicei se întâmplă prin aprilie.

Fac și mișcare, desigur, porcării nu prea mănânc, dorm cât de cât, din păcate lichide nu prea beau, deci celulita mea stă la locul ei cam orice-aș face, dar an de an tot mă străduiesc cu exfoliere la 3-4 zile și masaj în baie după fiecare duș, cinci minute pe fiecare pulpiță cu una dintre cremele cumpărate (în jur de 15-20 de lei bucata).

Ei, luna februarie m-a prins recent emigrată, cui i-a ars de celulită.

Prin mai mi-am dat seama că vine vara.

În iunie am pornit să caut creme, cu gând ca în iulie când o să defilez pe plajă în Grecia să fiu aproape o divă.

La supermarket n-au. Am fost în toate cinci, câte avem aici în oraș.

Farmacii nu am găsit.

M-am dus la Kruidvat, care e un fel de DM, supermarket cu produse cosmetice, de curățenie și ceaiuri, plus suplimente, toate la prețuri mici.

Am căutat raionul de anticelulitice. Nu există.

Am căutat cremele anticelulitice la raionul de skin-care. Am găsit 30 de feluri de cremă de mâini (deh, mai bate vântul aici), două uleiuri de masaj și cinci branduri de cremă de călcâie.

Nimic anti-celulită.

Sigur sunt eu găină fără cap, mă gândesc, mă duc să întreb o doamnă de-a casei.

Dau peste o vrouw la 65 de primăveri, cu dreaduri blonde pe cap, super simpatică, goede middag, zic, dag, zice ea, adică bun prânzul, bună ziua, o dau rapid pe engleză să nu creadă că știu olandeză și să-mi spună ceva ce sigur nu o să pricep:

– Cremă anti-celulitică aveți?

Și-a dat urechea mai aproape de mine:

– Ce să fie? Wat is dat nu?

-Cremă an-ti-ce-lu-li-ti-că.

Se uita la mine de parcă o întrebam cum pot face să decolez pe lună folosind drept combustibil pipi de arici de mare.

-Cu care te masezi aici (și îi arătam unde te masezi) ca să nu mai ai celulită.

Nicio reacție.

-For beach body, am adăugat și m-am legănat așa, subtil.

A izbucnit în râs și a plecat.

Am plecat și eu, destul de contrariată. Deci stai, ăștia nu au creme anticelulitice? De ce, că celulită sigur au, am văzut în metrou și la coadă la magazin.

Pe seară am oprit-o pe vecina olandeză care traversa cartierul pe bicicleta ei de uriaș, cu fustă scurtă și picioarele ei de doi metri bucata, ambele goale (era în șlapi). Femeia are 1.80 și peste 45 de ani, și arată super brici!

-Hello, zic, ik heb een vraag voor jou, adică vreau să te întreb ceva, vecina, care-i treaba cu crema anti-celulitică?

Ea zice Cu ce? și eu mă gândesc că olandezele astea fac mișto de mine.

-Cremă, zic, să te masezi cu ea ca să scapi de celulită, și-i arăt cu degetul coapsa mea, bine ascunsă sub blugi (deh, nu am încă body beach, țin ascunsă telemeaua).

La care ea, super amuzată de așa o idee, zice:

-De ce ai vrea să faci așa ceva?

-Ca să arăți bine, zic eu. Mai fresh, așa, cu piele fină, stuff like that.

Lieve (adică iubito), zice, ești frumoasă așa cum ești, se urcă pe bicicletă și pleacă râzând.

Cred că încă mai râde de mine.

Și aia a fost, gata. Ăștia n-au cremă anti-celulitică, pentru că pare că n-au o problemă cu celulita. Bine, eu m-am mai zbătut un pic, am refuzat să accept așa ceva și m-am dus pe Bol.com, adică un fel de emag olandez și am săpat bine până am găsit ceva branduri care vand produse spa și care au și produse anti-celulită, dar 20 de euro pe un flacon de smac eu nu dau!

Într-un ton mai serios, ce văd pe plajă pe aici și în general la terase e că oamenii se bucură de corpul lor indiferent de vâsrtă. Nu prea am văzut oameni grași, dar am văzut pantaloni scurți la doamne trecute de 70 de ani (călare pe biciclete, desigur), maiouri multe fără sutien, la ființe de la 14 la 80 de ani, lume relaxată care râde mult și nu dă cine știe atenție către ce și unde atârnă.

În final am comandat cremă anti-celulitică din România, că eu încă nu-s olandeză. 😀 Mai am o săptămână până la Grecia, sigur rezolv toată celulita dacă masez suficient de vârtos.

(Glumesc, celulita nu trece cu nimic, asta e clar, dar măcar am eu impresia că fac ceva și după ce fac ceva, nu-mi mai pasă dacă a mers sau nu, oricum port mai mult fuste lungi și salopete, că mi-au zis mie niște fete pe Insta că la 42 de ani ori stai în casă, ori ieși doar pe întuneric, să nu se vadă cât ești de expirată).

Sunt curioasă cum e industria anti-celulitică prin alte țări, că în România îmi amintesc multe bannere cât blocul și reclame la TV cu femei superbe, fără pic de celulită pe ele, care mă făceau să mă simt obligată să fiu și eu ca ele sau măcar să încerc.

Photo by cottonbro: https://www.pexels.com/photo/woman-in-black-shirt-and-white-panty-sitting-on-white-bed-4155011/

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

48 comentarii

    • exact asa ma gandeam si eu. am 40 si daca e sa ne luam dupa Insta, ar trebui sa nu mai ies de sub pat. giiiiiiiiiz.

  1. Bună Ioana,
    Încearcă la Holland & Barrett sau la Erica, eu mi-am luat de acolo. Nu pot sa zic ca e excelenta dar hidratează pielea. ?

    • Romania vine in urma Olandei la consumul de cosmetice: https://www.statista.com/statistics/382100/european-cosmetics-market-volume-by-country/
      (statisticile sunt in milioane de euro, per an, graficul e din 2020).
      Posibil sa se gaseasca mai degraba in farmacii cremele anti celulitice, cam ca in Franta.
      Apropo de corp ca obiect sau nu, industria procedurilor care vizeaza reducerea celulitei e una din cele mai profitabile in Franta, cu cifre de afaceri colosale si scandaluri pe masura. Vara frumoasa!

    • De ce privit ca pe un obiect daca EU vreau sa arat intr-un fel sau altul PENTRU MINE ?
      Mai nou daca iti pasa de cum arati tu, nu altcineva, esti numit superficial.

  2. In Finlanda nu sufera nimeni de crema anticelulita. Nici nu stiu daca exista pentru ca eu nu folosesc, dar ma voi uita . Eu pana la 44 ani nu am folosit niciodată si nici nu ma tentează sa încerc…

  3. Am ras cu lacrimi! Pai alea nu fac celulita ca merg numai pe bicicleta si mai tin si frig in casa! Deci, no way! Iar cu iubitul propriului corp asa cum e, am invatat-o in SUA unde se numeste inner beauty, nici una nu zice ca e grasa, desi sunt toate hipopotamitze! Dar e foarte bine sa fii fericit cu ce ai! Observ la noi ca toate femeile vor sa fie aranjate, imbracate si sa arate ca niste moviestaruri, desi nu sunt. La ce iti foloseste? Sigur ca trebuie sa te aranjezi dar nu ca sa pasesti pe covorul rosu!

    • Da, e foarte bine sa fii hipopotamitza si sa fii fericita ca esti asa…eu chiar sper ca ati glumit si nu m-am prins eu de ironia dvs fina

  4. Da da asa si eu imi cheltuiam banii aia putini in tara pe tot felu de scumpeturi si degeaba. Ba am facut si electrostimulare si impachetari, OMG!!
    Si mancam relativ sanatos si alergam 7km pe zi si eram slaba. Degeaba!
    Ce am descoperit ca functioneaza: sport! Da d-ala serios, weightlifting cu greutati si haltere. D-ala de a doua zi nu te mai poti aseza pe scaun. Cu antrenor nu asaaa pierdere de vreme la sala.
    Dupa vreo 6 luni intense, 4-5 ore pe saptamana, am descoperit ca pielea mea incepe sa se intinda tare frumos peste muschii mei proaspeti. Si nu mai sunt slaba, culmea am cam 10 kile si 10 ani in plus. Si 2 sarcini si tratamente hormonale!

  5. Ha, zau daca mi-am pus vre-o data problema de asa ceva, nici o secunda nu m-am gandit ca exista crema anti-celulita :)). Chiar asa, la ce folos? ca efect nu cred ca are, e doar timp pierdut.
    In fine, mai in gluma, mai in serios, fiecare cu alegerile si preferintele personale. Daca unora le face bine la moral, why not? Ma straduiesc din rasputeri sa nu judec buzele umflate, sprancenele tatuate, genele cat maturile etc…
    Dar nu sunt pt mine genul asta de lucruri, prefer sa merg la plimbare, sa fac ceva miscare, niste yoga, un stretching – cred ca sunt mult mai eficiente decat crema anticelulitica, si au si alte beneficii 🙂 ( locuiesc in Romania)

  6. Hai sa-ti zic o chestie cu celulita. Arata infiorator cand te admiri acasa, in lumina artificiala, care cade de sus, cu umbre. La fel la magazin cand probezi un costum de baie. Toate imperfectiunile se vad in cabina aia nenorocita!
    Daaar…cand ai ajuns pe plaja, in lumina aia de Grecia arata cu totul altfel. Si daca te mai si bronzezi un pic nu se mai cunoaste nimic.
    In fiecare an patesc asta, ma duc la plaja hotarata sa stau cu burka in cap si cand colo, in pozele de vacanta, nu se vede asa de rau!

  7. Deci nu pot sa cred chiar ieri din nou am avut o conversatie cu cineva despre acelasi lucru. Ii aratam coapsele mele si strangeam si mi-a spus persoana respectiva ca doar in Romania celulita e privita ca o boala cand defapt ea e doar grasime si e ceva normal daca nu esti super slaba, anorexica. Si mi-a mai spus ca in reviste toate sunt photoshopate care nu is slabute si nu se vede celulita pe ele.

  8. Da, cu atâta mișcare și mai ales pe bicicletă, nu au halul de celuliltă pe care îl au alte femei mai sedentare.

    În altă ordine de idei, mie mi se pare o linie foarte subțire între a te iubi așa cum ești (ceea ce e ok, desigur) și a nu te (mai) îngriji. Vezi și trendul lansat de unele care nu se mai epilează și li se pare că-s grozave așa păroase, apoi sunt ofticate că nu le place bărbaților de ele cu lookul stil maimuță. Nici mie nu-mi place să-mi pun mâna pe propriul picior păros, cum aș putea pretinde să-i placă altuia? Să nu mai zic de alte zone…

    Apropo de comentariul de mai sus cu hipopotămițele din SUA – am văzut că mai zic despre ele că sunt „big girls” da’ una n-ar zice „fat”, deși-s trecute bine de suta de kile, dar nu se poate să le spui că e o problemă de sănătate, mai întâi de toate, nu una estetică.

    • Draga R, este ipocrit sa sustii ca o persoana grasa te preocupa din punct de vedere al sanatatii, hai sa fim seriosi. Iti explic si de ce. Nu iti place din punct de vedere estetic, da, dar sa sustii altceva e ipocrizie sau lipsa de informare. Sanatate nu inseamna doar numar de kilograme, e si sanatate mentala, nu stii nimic despre nivelul de sanatate al unei persoane doar cand te uiti la acea persoana, nu stii ce analize are, ce posibilitati si asa mai departe. Nu, daca nu esti medicul persoanei respective in timpul unei consultatii despre numarul de kilograme, nu esti tu in masura sa ii zici „e o problema de sanatate”. Tipi la fumatori pe strada spunandu-le ca o sa faca sigur cancer? (Mie imi vine sa o fac, dar na). Tipi la betivi ca ii paste ciroza? Cand mergi la plaja ii controlezi pe toti de spf? Te uiti in farfuriile oamenilor la restaurant sau faci asta doar daca sunt „grasi”? Deci, problema cu femeile grase (femeile, da, ca nu vad comentarii despre barbatii cu burtica), nu este decat estetica. Am vazut sute de femei foarte slabe cu colesterolul in tavan si persoane despre care cineva ca tine ar zice ca sunt hipopotami cu analize perfecte.

      Cu epilatul, la fel, de ce ar insemna ca nu te ingrijesti daca nu te epilezi? Intreb, doar, eu am investit in depilare laser zisa definitiva care numai definitiva nu a fost. Te-ai intrebat vreodata de ce te epilezi? Faci asta pentru ca vrei? Sau asa ti-a fost indus de societate? Cand pipai un barbat pe picioare ti se pare deranjant parul? Majoritatea femeilor care aleg sa nu se mai epileze nu sunt „ofticate” ca nu le mai plac barbatilor, stai linistita, sunt asumate si in sfarsit eliberate de tot felul de pretentii absurde ale unora si altora. Ah, si referitor la alte zone, gardian al sanatatii cum esti :), sa stii ca lipsa completa a pilozitatii in zona genitala nu este recomandata de ginecologi.

      Intrebarea aici este de ce iti pasa tie ce fac altii cu corpul lor. De ce simti tu nevoia sa iti dai cu parerea despre corpul altcuiva? Live and let live, hai sa invatam asta, este timpul.

    • Îngrijirea, în ce privește igiena și respectul fata de cei din jur, după mine, consta în a te spala și a avea haine curate, dacă se poate potrivite cu ocazia. Mai departe, fiecare merge cât de departe își dorește, epilat, machiaj, coafuri, gene, unghii de 30 de cm, e treaba fiecăruia.
      Ma străduiesc sa educ un copil ca nu se face mișto de cum arata oamenii, ce greutate au, cât păr și unde, dacă au sau nu haine de brand etc, dar vad ca mulți adulți nu pot sa depășească nivelul asta. Atracția reala dintre oameni tine mai mult de hormoni, chimie și psihic decât de silueta sau piele perfecta.

    • Total de acord cu Cristiana, eu nu as fi putut sa ma exprim asa coerent pentru ca m-au cam aprins unele comentarii.
      Cum spune Cristiana „Intrebarea aici este de ce iti pasa tie ce fac altii cu corpul lor. De ce simti tu nevoia sa iti dai cu parerea despre corpul altcuiva? Live and let live, hai sa invatam asta, este timpul.” – daca am invata asta si ne-am invata si copiii la fel cred ca am trai mult mai in armonie cu noi si cu ceilalti

    • Eu am lasat-o mai moale cu epilatul. Ma mai epilez din cand in cand, dar mai rar si nu chiar peste tot, si ce sa vezi? Tot ma plac barbatii.
      Dupa cum spunea cineva de mai sus, atractia tine de hormoni, compatibilitatea personalitatilor, interese comune, si fizic, bineinteles, dar ma modul grosier, adica imi place corpul ei, imi place fata ei, modul cum zambeste, cum vorbeste, cum ma priveste. Iar gusturile sunt fooarte difierite. Nu se uita nimeni la cateva fire semiblonde de par pe maini, unghii cu gel, celulita inchipuita si prostii din astea. Poate doar barbatii care petrec mai mult timp in salon decat femeile, dar nu stiu ce sa zic despre ei, si valorile lor.
      Oricum, asta ar vrea industia de beauty sa credeti. Ii mai cad si eu in capcana ocazional si imi cumpar una alta, dar mai degraba ma simt eu usor de prostit, decat sa imi permit sa critic alte femei, mai puternice si mai curajoase decat mine.

  9. Auzi printesa draga, mai bine ca tine decat ca mine. La 40 de ani m-am dus la salon la proceduri anticelulitice pe picioare. Dupa niste masaj, maderoterapie, vacuumterapie si presoterapie soldate cu picioare vinete in ultimul hal am confirmarea ca femeile sunt nebune cu totul si eu sunt femeie. Evident in afara de vanatai (juniorul de 8 ani a zis ca nu ma poate vedea in halul asta, sotul s-a inchinat si si-a scuipat in san) nu am niciun alt rezultat.

    • E eliberator cand iti dai seama ce idei ne-au fost bagate in cap si cand scapi pur si simplu de ele. Imi amintesc ca am mers la un salon si ma infasurau ca pe pui la marinat in plastic din ala lipicios si ma bagau intr-un fel de tunel ca la cuptorul cu microunde. Tunelul ala genera caldura, ma rotisam bine si transpiram, cica „slabeam”. Tin sa precizez ca eram deja slaba de tot, atunci eram in plin puseu de anorexie. Am facut 6 sedinte din astea de marinat, imi amintesc ca o data am si lesinat cand m-am ridicat de acolo si imi si ziceam singura, vai, ce bine, functioneaza….Vai de capul meu!
      Bine ca se mai face cateodata lumina printre neuronii mei, chiar asa deshidratati, ca multe prostii am mai facut si multi bani am mai cheltuit pe tot felul de pacaleli.

  10. In Anglia e cam la fel. Găsești produse anti-celulitice, însă no one gives a damn about it. Eu încerc tot felul de creme și uleiuri, daca gasesti ceva decent, spune-ne si nouă.
    Eu mai folosesc zaț de cafea, e plăcut când te masezi cu el. Am si o mănușă cumpărată din Maroc. Mai folosesc uleiuri tip Bio-oil și un ulei din migdale. Nu știu dacă într-adevăr funcționează.
    It’s not easy to love yourself when everyone is looking for body perfection. We should just embrace it, we are beautiful the way we are. Faptul ca trăiești acolo poate o să îți ofere o alta perspectiva asupra celulitei.

    • Eh, e ok, ma alint si eu, nu e ca si cum nu dorm noaptea din cauza ei, doar fac un efort minim, sa nu zica lumea ca iaca, nu ma ingrijesc.

    • APA! Daca te hidratezi cu macar 2 litri de apa pe zi, mananci relativ sanatos si fara dulciuri in cursul saptamanii celulita poate disparea pana la 90% E atat de simplu….

  11. Ce nu găsești in magazine cauta pe internet. Nici eu nu găsesc produse de intretinere corporala in magazine (UK) care sa mi se potrivesca ,asa ca intru frumos pe Cocooncenter care este online French pharmacy unde imi iau ce am nevoie. Pe paginile (FBK)de romani in UK am gasit si mamici care se ocupa cu vanzari online de parafarmaceutice si nu numai, altele care au produse home made. După o perioada te vei obișnui si cu ideea de „love yourself the way you are” dar rămâne la alegerea fiecăruia sa decidă ce e mai bine pentru el.
    ❤️

  12. Buna! Aceiași problema am intampinat si eu in Oslo… lumea se iubește așa cum e si nu da atata importanta pe cosmetice…. pun mult pret pe salã. De la mic la mare au abonamente la sala. Adevarul e ca au corp de invidiat!❤️? doar noi cu telemeaua la vedere ,papica in burtica si impresia ca o crema face minuni! Pup

  13. Germania supravietuieste si ea fara crema anticelulitica. Eu am una de 4 ani adusa din Romania cu care uit sistematic sa ma dau

  14. In US nu exista pe toate drumurile, ca in Romania, lumea in general nu stie ce sunt alea, n-au auzit de asa ceva, nu exista categoria asta de produse in magazine. Evident, gasesti orice pe Amazon (si online pe ici pe colo), unele cu shipping din Europa. Cremele ca cremele, dar masaj anticelulitic chiar nu gasesti pe nicaieri… DAR ce-am descoperit in aproape zece ani aici : exista creme de corp fara pretentii anticelulitice, cu retinol, care fac treaba mult mai buna decat cele promovate ca atare.

  15. Draga Printesa Urbana,
    Poti incerca periajul uscat, care curata pielea de celulele moarte si lasa pielea catifelata, prin urmare va imbunatati aspectul pielii.
    Si nu uita ca esti frumoasa asa cum esti! ❤

  16. Celulita se poate ameliora cu sport si masaj cu siguranta in sa cauzele pot fi altele , tin de genetica, aspecte hormonale si o problema de arhitectura pielii . Explica doamna doctor foarte detaliat: https://www.youtube.com/watch?v=bf1TjFGlpWU&ab_channel=DrDray
    In concluzie cremele pot ajuta dar nu inseamna ca le si vor elimina. Ce pot functiona sunt cremele de corp cu retinol si eventual produsele cu cafeina care favorizeaza drenajul limfatic. Dar masajul cu produse de genul trebuie facut cateva luni bune. In concluzie multa bataie de cap pentru a imita o imagine falsa creata de modele si femei retusate prin reviste. 90% din femei au celulita, it is in our genes :).

  17. Gotta love their je m’en fous, right? 🙂 next challenge, sa fii atenta cate femei gasesti care isi epileaza faimosul par de pe brate, pentru care in Romania esti imediat pusa la zid si etichetata ca not lady like, „da’ ce? traiesti in pestera?”, „ce-i cu blana aia?”, „iti lasi și mustață next?”, etc, comentarii auzite de la alte femei ori de cate ori merg in Romania după 12 ani de Olanda ? noroc de je m’en fous-ul ala că s-a prins bine de mine. Enjoy yourself and the summer!

  18. Am facut timp de o luna, temeinic, de 2 ori pe zi, masaj cu otet din cidru de mere, bio, nepasteurizat amestecat cu ulei de migdale, uneori am pus si zat de cafea..am vazut diferenta! Exista si niste masti pt ? cu colagen, nu sunt scumpe le gasiti la DM si Farm Tei..
    Fac sport, am mancat curat, multe proteine bla bla..nu am vazut nicio diferenta..cred ca tine mult de varsta, mostenirea genetica, echibrul hormonal..
    Dupa concediu nu am mai facut niciun masaj, celulita este la locul ei..la 42 ani..inca mai testez lucruri noi..

  19. Nu cred ca e stima de sine si imaginea pe care o au, e o chestie de cultura. Oamenii diin vest in general au alta gandire, dar nu inseamna ca se plac ei musai asa cum sunt, altfel nu ar fi spitalele de psihiatrie pline( si aici vorbesc ca si cadru medical). Pur si simplu nu se pune accent pe partea asta estetica. Nu stiu de ce toata lumea arunca cu pietre in estici, respectiv in femeile de est ca epateaza ca sunt botoxate ca sunt nu stiu cum. E pur si simplu o diferenta culturala, asa cum la islamici merg cu val pe cap. Nu inseamna ca unii sunt mai buni si altii mai prosti. Mie de exemplu in Bucuresti nu mi se pare ca femeile sunt asa scoase din cutie ca acum 10-15 ani. Sunt mult mai sport si mai relaxat imbracate. Dar o diferenta culturala si de gandire, da exista si ma indoiesc ca se va schimba. Dar repet, nu inseamna ca unii sunt mai prosti si unii mai destepti. Si si in vest sunt probleme psihice ce pornesc fix de la o stima de sine sub nivelul marii. Mereu iarba vecinului ni se pare mai verde?

  20. Haa, a venit cam la fix articolul :)) insarcinata fiind si aproape de termen, desigur ca celulita e acolo, iar azi am fost la cumparaturi, am probat niste pantaloni scurti si am vazut cum sta frumos celulita la vedere. Dar i-am luat, daca nu acum, atunci cand? De asta oricum nu o sa scap o buna perioada de timp dupa nastere. Cam asa m-am gandit, chiar daca cu inima stransa un pic, ca trebuie sa ma accept asa cum sunt 😀

  21. Bine ati venit in lumea reala!!! Olandezii au un anume fel de a percepe viata, doar se bucura ca traiesc pe acest pamant, fara multe complicatii.!! Iar fetelor de pe Insta abia astept sa vad cum vor arata ele la 42 de ani!!

  22. Buna Ioana,
    Soc cultural. Noi stam de vreo 8 ani in Germania, ce e drept, la început intr un sat mititel, iar acum in unul mai mare. Nu exista creme anticelulitice nici aici. Mai mult de atat.. Soc si groaza acum 8 ani, cand NU existau saloane cosmetice cu tratatamente( împachetări sau tot felul de chesti din astea), sau cu epilare cu ceara?. Tratamentele ca tratamentele, dar p
    Epilarea.. Omg. Un alt mic soc, a fost fost cand am vrut sa rezerv un masaj anticelulitic, am dost la salaon personal( pe atunci nu aveam suficienta incredere in germana mea, iar engleză pe aici, mai ioc) si am intrebat, doamna s-a uitat la mine cumva ciudat, am crezut ca nu a înțeles ce vreau, si am început si eu la fel ca tine sa ii explic, ce este si in ce consta masajul.. Iar replica a fost… Dumneavoastră vreti ca noi sa va rănim???.. So da…?. Have a nice weekend ?.

  23. Ptr celulita, cel mai bun lucru este aparatul de drenajul limfatic de la btl. Întâi trebuie identificat tipul/gradul de celulita, abia apoi început programul, in funcție de examinare. Pe pași 1. Program de drenaj limfatic
    2. Program de detoxifiere
    3. Program de celulita/obezitate/tonifiere

  24. Vai ce m-am distrat citind articolul acesta. Eu am prieteni olandezi. Ne știm de peste 20 de ani(o familie cu 2 fiice). Nu am discutat niciodată despre crema anti-celulitica. Sunt simpli, se iubesc pe ei asa cum sunt, ii accepta pe cei din jurul lor asa cum sunt. Pentru ei a fost o adevărată bătaie de cap sa își găsească o ținută pentru nunta mea, atunci când le-am explicat cum se îmbracă oamenii la nunti în România. Înainte de nunta m-au întrebat dacă e ok ținuta pregatita??. Te urmăream cu drag și înainte sa locuiți în Olanda, dar de când sunteți acolo te urmăresc și cu mai mare interes pentru ca ma bucura enorm sa vad poze din Olanda și modul în care expui experientele traite. Nu am mai fost în Olanda din 2015…ma usuc de dor. Sa fiți bine!

  25. Bine-ai venit în lumea normală, în care oamenii se acceptă fix-fixuc așa cum sunt, unde moimele tinere nu se feștesc, se îmbracă complet anapoda, de parcă pun hainele pe ele cu furca, papucii le sunt jegoși, rucsacul din spate rupt și jerpelit, iar femeile de 70 de ani merg în Ibiza, se îmbracă în culorile cele mai vii, se aranjează și se dichisesc. Aici rar o să vezi sprâncene tatuate, buze botoxate și sâni umflați cu pompa.

  26. Eu nu prea stiu sa inot, asa ca la mare mai mult ma plimb prin apa, pana la talie cam asa. Am observat ca pielea s-a tonifiat dupa plimbarile in apa. Ca o fi de la efortul de a merge in apa adanca, de la soare, de la cremuitul zilnic sau toate impreuna, no idea, dar la mine a functionat. Poate functioneaza si la piscina.

  27. Buna Ioana,

    M-a amuzat ft tare articolul tau. Noi locuim in Africa de Sud de vreo 5 ani, si iti pot zice ca nici aici n-am vazut crema pt celulita. Nu folosesc oricum, desi ? am celulita de la 16 ani. Fac multa miscare asa ca nu deranjeaza pe nimeni, e si ea pe acolo, hanging ☺️Dar nu da pe afara sa zic asa.. Iar aici nobody cares.. Cu exceptia tarilor din Europa de est, unde femeie is ft centrate pe a schimba in loc de a-si accepta si iubi corpul asa cum e. Bineinteles a-l iubi înseamnă a avea grija de el, insa celulita nu se poate elimina asa usor.
    Locum intr-o comunitate diversa, expati-localnici, toate culorile de piei si aliuri, omuleti ft happy si activi, si sincer am uitat de celulita de niste ani buni..
    Suntem expati de mai bine de 15 ani, am locuit in 5 tari, pe 4 continente si am invatat ft multe despre acceptarea si iubirea proprie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *