Aspirator vertical fără fir JIMMY HW9 cu funcție de spălare – te scapă de mop! (REVIEW, P)

Acest articol este scris de soțul proprietarei blogului. E un review al aspiratorului vertical fără fir Jimmy HW9 cu funcție de spălare, care i-a plăcut mult. Avem și o reducere de 100 de lei cu codul printesaurbana la cei trei distribuitori, BlackTech, eMAG și Geekmall până pe 11 decembrie.

Bună, sunt Liviu și nu îmi place deloc să dau cu mopul. Nu este din cauză că nu îmi place să fac curat, deși evident că nu îmi place să fac curat (dar îmi place să fie curațenie :-)).

Este strict din cauza mopului: trebuie să umplu găleata cu apă, să o car prin casă, niciodată nu știu dacă mopul e suficient de curat că nu țin minte la ce a fost folosit înainte, rareori reușesc să storc mopul suficient de bine ca să nu rămână prea multă apă pe podea, ocupă loc în baie și tot așa. În plus, de când locuiesc în altă țară, am problema incredibilă că nu reușesc să găsesc un mop care să absoarbă suficient de bine – asta chiar îmi lipsește din Romania :-).

Ce frumos ar fi dacă ar exista un aparat care aspiră și mop-uiește, fără chinul unui mop clasic, și o face foarte bine, apoi se curăță singur, cu intervenție minimă din partea mea! Așa mă gândeam eu când a poposit la ușa mea….

…aspiratorul vertical fără fir Jimmy HW9 cu funcție de spălare (link), care face următoarele lucruri:

  • aspiră și spală simultan
  • are un motor puternic
  • are o baterie care ține 30 de minute
  • se curăță singur
  • absoarbe lichidele de pe podea.

Nu știu cum este la voi acasă, dar la mine acasă copiii încă fac mizerie în jurul mesei atunci când mănâncă. Iar problema este că nu întotdeauna ceea ce dau ei pe jos poate fi aspirat – dacă e vorba de alimente umede (adică majoritatea), aspiratul clasic nu face decât să întindă mancarea pe podea și să murdărească peria aspiratorului.

O să ziceți „să strângă cine a făcut mizerie” și aveți dreptate, la fel am zis și eu, dar numai până când am văzut că cine a făcut mizerie nu face deloc treabă bună la curățat, ci face mai rău. În plus, în casa în care locuim acum avem podele de lemn, care nu sunt lăcuite ci sunt date cu un ulei nu știu de care, ulei care nu are rol de protecție decât aproximativ: practic, dacă stă o picatură de apă mai mult de o oră pe podea, se absoarbe în lemn și rămâne pată. Dar hei, lemnul e un material natural – așa mi s-a spus – păcat că nu mă ajută deloc treaba asta.

Așa că de cele mai multe noi, adulții, suntem cei care curăță orezul cu sos de pe podea – cu șervețelul umed, ceea ce nu e amuzant deloc.

Însă de când îl avem pe Jimmy HW9, nu mai este nevoie să fac asta, pentru că o face el și o face foarte bine, chiar și cu resturi uscate de mâncare.

Apropo de marca Jimmy, trebuie spus că aceasta este cunoscută în piața din România atât pentru aspiratoare verticale de foarte bună calitate la prețuri accesibile, cât și pentru gama sa de aspiratoare anti-acarieni. Noi am mai scris aici pe blog despre aspiratorul anti-acarieni Jimmy JV35 (link), care e atât de bun încât am rămas uimiți de cât praf poate să scoată din saltele. La articolul acela au existat cititori care erau sceptici, l-au cumpărat ca să-l încerce și apoi ne-au spus că au rămas și ei șocați de cât de mult praf a scos din saltele. Pe acest Jimmy micuț, nevasta îl folosește lunar pe saltele, perne, pilote și canapea, trage cu mare putere rezervoare de praf și alte mici chestii pe care altfel le-am inspira noi.

Aspiratorul despre care vorbim astăzi, adică Jimmy HW9, poate fi cumpărat de pe Blacktech (link), Geekmall (link) sau Emag (link).

ce găsim în CUTIE și cum asamblăm aspiratorul

În cutie găsim următoarele: manualul, baza cu încărcător și accesorii pentru stocarea periei și a filtrului de aer, bateria, filtrul (care include două camere, una pentru apa murdară și una pentru resturi), corpul aspiratorului, mânerul aspiratorului și o soluție de spălare podele de la Jimmy (ceea ce e foarte drăguț din partea lor).

Asamblarea este foarte rapidă, nici nu e nevoie de instrucțiuni (deși vă sfătuiesc să citiți întotdeauna instrucțiunile – nu ca mine).

CUM ASPIRĂ

Aspiră foarte bine, după cum puteți vedea în video-ul de mai jos. L-am supus testului cel mai dificil pe care-l știu eu pentru un aspirator, adică să aspire resturi de marime medie/mare (cereale). Pe podele majoritatea aspiratoarelor nu au probleme cu resturile mari, dar pe covor e altă treabă. Însă după cum se vede, majoritatea covârșitoare a cerealelor a fost aspirată și pe covor din prima trecere.


Nu știu dacă ați fost atenți la descriere de mai sus a aspiratorului, așa că o să-mi permit să repet: Jimmy HW9 aspiră și spală simultan, și poate absorbi lichidele de pe podea, pentru că aspiră umed.

Iată mai jos un video în care puteți vedea cum spală: la orice apăsare pe butonul de apă, aspiratorul spray-ează un pic de apă (cu sau fără detergent). Am lăsat special pata aceea de cafea pe gresie să se usuce 2 zile și a curățat-o fără probleme, doar cu apă.

Apropo de detergent: nu este nevoie să folosiți detergent dacă nu doriți si nu este nevoie să folosiți detergentul de la Jimmy. Puteți folosi orice detergent de podele, inclusiv hipoclorit, singura condiție este să nu facă spumă în exces, nu de alta, dar dacă e prea multă spumă, aspiratorul va raporta în mod fals că recipientul de apă murdară este plin și se va opri.

Partea bună la acest aspirator care aspiră și spală podeaua în același timp nu este numai că economisește timp pentru că aceste două operațiuni se fac simultan, ci și faptul că puteți controla precis cantitatea de apă cu care stropiți podeaua, ceea ce înseamnă că podeaua se va usca mult mai repede. Când dau cu mopul clasic pe podea, eu trebuie să aștept după aceea câteva zeci de minute să se usuce complet, timp în care aproape fără excepție se găsește un cineva (nu zic cine) care să calce pe podeaua încă umedă și să lase urme.

Un alt avantaj este faptul că odată pus în baza lui, poti să fii sigur că nu va curge nici o picătură de apă pe podea cât timp aspiratorul nu este folosit.

Iată cum aspiră lichide! Am vărsat un pahar de 200 ml de apă și l-a aspirat în câteva secunde.

Eu nu am mai încercat până acum un aspirator care aspiră umed, adică poți să verși o cană cu ceai pe jos și să aspiri ceaiul. De altfel, există foarte puține modele de aspiratoare verticale cu spălare și fără fir, din câte văd. Dar acum, că am încercat, nu știu dacă mai pot să trăiesc fără.

AUTO-CURĂȚAREA

Aspiratorul se curăță singur, îl puneți în bază și apăsați lung butonul de selectare a moduluinde aspirare.. Asta înseamnă ca spray-ează apă, învârte peria în apa, apoi absoarbe apa. Totul durează în jur de 3 minute, apoi scoateți peria și filtrul și le lăsați la uscat în spațiile speciale până la următoarea utilizare. Puteți vedea în clipul de mai jos cum arată.

Trebuie menționat că auto-curățarea nu este ceva opțional, ci ceva (aproape) obligatoriu, altfel peria, care este umedă după aspirarea, poate căpăta miros. Măcar e mult mai simplu ca la un mop, nu?

Tot în video-ul de mai sus puteți vedea la final cum se demontează peria și filtrul de aer, ca să poate fi uscate. E foarte simplu, doi timpi și trei mișcări, dar eu nu asta voiam să scriu. Puteți vedea că filtrul de aer al aspiratorului este mic, ceea ce m-a mirat la început, dar după aceea mi-am dat seamă că fiind un aspirator cu aspirare umedă, practic nu există praf, deci nu există nici nevoia de un filtru mare.

Am confirmat asta la prima curățare a recipientului – nici urmă de praf, ceea ce este excelent, că eu întotdeauna fac praf pe jos când golesc recipientele aspiratoarelor în coșul de gunoi. Există desigur și un mic dezavantaj, anume că din cauză că mizeria adunată în recipient este umedă, ea poate fi ceva mai greu de curățat (se lipește de pereții vasului). Eu mi-am făcut următoarea rutină: umplu recipientul cu apă, îl agit bine, apoi vărs tot conținutul în chiuveta care are sită pentru sifon. După ce toată apa s-a scurs, arunc la gunoi ce s-a adunat în sita sifonului și am rezolvat problema rapid și eficient.

ce mi-a plăcut

  • Aspiratorul este foarte bine construit și gândit. De exemplu, în afară de faptul că stă singur în picioare (după cum se vede în fotografia de mai sus), se și oprește automat dacă îl pui în poziție verticală. De asemenea, înainte de a se opri, motorul merge 2 secunde la putere maximă, pentru a trage orice mizerie sau lichid care ar mai putea rămâne pe țevi – smart, nu?
  • Este puternic (are 2 trepte de putere), motiv pentru care aspiră foarte bine, spală podelele foarte bine și absoarbe lichide foarte bine, ceea ce este cu adevărat deosebit, eu nu am mai văzut așa ceva.
  • Pe podele, aspiratorul se mișcă practic singur, pentru că rotația periei îl împinge înainte, tu doar trebuie să îl ții să nu fugă :-)). Pe covoare nu o ia singur înainte, dar rotația periei îl face foarte ușor de împins înainte și înapoi, pentru că ajută mișcarea – după cum spuneam, foarte bine gândit.
  • Afișajul este foarte bine făcut și foarte folositor: textul este afișat înspre noi când aspirăm și invers când aspiratorul este în bază (din nou, foarte bine gândit). Informațiile despre baterie sunt corecte în experiența mea (bateria ține cât zice producătorul, adică 30 min în modul de aspirat podele și 20 min în modul de aspirat covoare).

bine de știut

  • Aspiratorul este mai greu decât altele. Nu este greu, doar ceva mai greu decât altele. Este în continuare foarte comod de utilizat datorită rotației periei care ajută considerabil manevrarea, asa că e doar ceva bine de știut, cum ziceam.
  • Peria nu este detașabilă. Peria are următoarele dimensiuni: 27 cm lungime, 17 cm lățime și 7 cm înălțime.
    Aspiratorul aspiră foarte bine în colțuri și pe sub mobile, dar dacă spațiul în care doriți să aspirați este prea mic ca să încapă peria, nu aveți ce face decât să curățați în alt fel. Referitor la aspiratul sub mobile: peria poate pătrunde sub mobile până la o adâncime de aproximativ 26 cm (presupunând că mobila este înălțată 10 cm față de podea, ceea ce este cea mai întâlnită situație).
  • Auto-curățarea după aspirarea umedă nu prea este opțională, după cum ziceam, pentru că peria poate dezvolta miros dacă nu o faceți. Puteți pune o picătură de hipoclorit în rezervorul de apă, am obsevat că ajută împotriva mirosului periei sau puteți doar să scoateți peria și să o lăsați să se usuce la aer, dar ideal este să folosiți autocurățarea după fiecare aspirare umedă prelungită (când aspirați cel puțin o cameră, de exemplu, altfel pentru un minut de aspirat umed aș zice că nu e nevoie) . Deci este vorba de ceva mai multă întreținere decât la un aspirator clasic, dar sigur, acest aspirator face mai multe decât un aspirator clasic și oricum, e un proces simplu și care durează mai puțin decât să cureți și să storci un mop după folosire. În plus, presupun că nu veți aspira umed de fiecare dată, caz în care nu aveți această problemă.

CONCLUZIE

Nu îmi place să folosesc cuvinte mari, dar Jimmy HW9 chiar mi se pare o inovație, pentru că nu există multe aspiratoare fără fir care aspiră umed. Nu pot să garantez că veți arunca mopul odată ce aveți acest aspirator, dar pot să garantez că îl veți folosi mult mai puțin – aș zice că 90% din treaba pe care o faceți cu mopul poate fi preluată de acest aspirator.

Acestea fiind zise, după cum probabil ați observat în ultimii ani, tendința actuală este ca o famile să aibă mai mult de un aspirator în casă, pentru că încă nu s-a inventat aspiratorul care să le facă pe toate, de exemplu să aibă autonomia și puterea unui aspirator cu alimentare la rețea dar și versatilitatea și confortul în utilizare al unui aspirator vertical șamd. Noi de exemplu avem cinci aspiratoare! În apărarea noastră, unul dintre ele este aspirator pentru construcții, că tocmai ne-am mutat, și în afară de asta, avem casă cu parter și două etaje și este incomod să car aspiratorul sus în pod și înapoi pentru joburi mici de aspirare (așa-s casele pe aici: amprentă mică, deci multe etaje).

Ce vreau să spun cu asta este că cel mai probabil nu veți putea face toate sarcinile de aspirat cu Jimmy HW9 (de exemplu nu veți putea aspira canapelele sau pânzele de păianjen de pe tavan), însă faptul că spală atât de bine podelele și că aspiră lichide înseamnă că merită luat în considerare, după părerea mea.

Puteți cumpăra aspiratorul Jimmy HW9 de pe Blacktech (link), Geekmall (link), sau Emag (link). Prețul la importator în momentul la care scriu este 1.499 lei.

Robo
Robo

Beautiful. Dirty. Rich.

Articole: 77

6 comentarii

  1. Relativ off-topic, despre podelele de lemn uleiate: exista produse care pot fi date peste astfel de parchet pentru a se apropia cat mai mult de “beneficiile” unui parchet lacuit, un exemplu ar fi Hard Wax Oil de la Bona, aici un link informativ: https://rokadesign.ro/magazin/bona-hardwax-oil-extramat-1l/?gad_source=1

    Eu am aplicat o astfel de solutie peste un parchet in ulei, actiunea a fost facuta de firma care a si montat parchetul, insa as zice ca nu e asa complicat de facut.
    Avantajele sunt evidente si anume nu se pateaza asa usor parchetul, dezavantajele nu sunt multe, as zice ca niciunul, poate doar de luat in seama ca se schimba putin nuanta lemnului, uneori un parchet in ulei are un farmec aparte si asta se schimba putin dupa lacuire/ceruire.
    Categoric nu va arata ca parchetul ceruit care se monta acum muuulti ani, efectul e muult mai subtil.

    • Nu devine lucios si alunecos parchetul dupa ceruire? Si 2: se poate da acest produs peste orice ulei sau trebuie o ceara care sa se potriveasca cu uleiul? Merci.

      Arata bine parchetul dat cu acest ulei, dar intretinerea este un cosmar. De exemplu chiar ieri am vrut sa curat o pata de acuarela de pe parchet si cand am frecat s-a dus si uleiul, asa ca acum este o pata albicioasa acolo in loc de cea de acuarela (e si mai mare bineinteles decat pata initiala).

    • Da, devine un pic mai lucios si mai alunecos, insa nu cu mult. In continuare se simte fibra lemnului (adica denivarile) cand este atins cu mana, ce vreau sa zic este ca nu creează o pelicula absolut neteda.
      Cred ca cel mai mult se apropie de parchetul lacuit mat in termeni de luciu si alunecare, iar asta se poate vedea cum arata prin magazinele de profil cu parchet masiv/stratificat.
      De ex, parchetul laminat este incomparabil mult mai alunecos.

    • Scuze, nu am raspuns la intrebarea 2. Eu as zice ca se poate peste orice ulei, ceara clar trebuie sa se potriveasca a fi data peste ulei.
      Dar cel mai bine de cautat detaliile tehnice fie pe produsele respective, fie la firmele specializate. Mie mi-a fost recomandat de firma care a montat parchetul (eu voiam parchet cu lac tocmai pentru ca e mai usor de intretinut, insa mai ok ca pret am gasit doar in ulei)

  2. Am cumparat si eu tot felul de aparate minune care spala, calca, aspira si spun poezii in acelasi timp. 🥹 Si am invatat un lucru: mizeria aia de se ia de pe jos, fie ea praf, ceai, urme de papuci mici si asa mai departe nu dispare asa ca prin magie. Undeva tot ajunge, si ceva-ul ala unde ajunge trebuie si el spalat si curatat la randul lui.
    Tot la mop am ajuns de fiecare data.
    Incerc si asta, dar ca de obicei, nu arunc mopul. Dupa 13 ani de “parenting”, cu 3 copii, dintre care 2 sunt gemeni, mopul a fost constanta vietii mele 😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *