Locuri faine de ieşit cu copiii la aer (P)

Lucrez de mult la un articol-listă cu locuri în care putem ieşi cu cei mici la un picnic, la o plimbare pe jos sau cu bicicletele, la un aer liber şi eventual un pahar cu citronadă naturală. Pentru că esențiale aici sînt fix ideile de locuri, nu mai scriu introducere, cuprins şi încheiere, înşir în ordine oarecare locurile pe care eu sau alți pãrinți în care am încredere le recomandăm cu simțul răspunderii. Sînt ferme, terase, locuri de joacă în aer liber, trasee şi păduri de explorat, hoteluri şi pensiuni unde copiii sînt bine primiți şi au diverse facilități, din Bucureşti şi din provincie. Dacă mai aveți şi voi idei, le puteți plasa în comentarii, iar pentru asta vă mulțumesc în avans.

Dacă vă place să mergeți la picnic cu cei mici, nu uitați următoarele:
– îmbrăcați-i corect pe cei mici (ca pe voi, nu le dați geci şi căciuli dacă voi stați în tricou, e groaznic să suferi de cald)
– puneți pălării sau şepci pe cap (copiilor, dar şi vouă)
– folosiți creme sau spray repelent pentru căpuşe şi alte vietăți (se găsesc multe online, unele conțin, de exemplu, citronella, majoritatea insectelor urăsc mirosul şi vor sta deoparte)
– dacă mergeți cu maşina, puneți copiii în scaun auto potrivit vîrstei lor.

Gata cu predica, trecem la treabă.

În jurul Bucureștiului

Ferma Animalelor (Pantelimon)
Aici copiii pot vedea și hrăni capre, oi, cai, vaci, iepurași, cocoși, găini, sînt și locuri de joacă, trambulină, ateliere de pictat cu nisip colorat. Singurul minus e că nu prea e umbră, altfel, un loc minunat pentru pitici de 1 – 4 ani.

ferma animalelor

Zoo Băneasa
Animalele sînt bine îngrijite, chiar dacă na, spiritul e unul trist, de grădină zoologică din România…
Au tigri, lei, puma, leopard, flamingo, maimuțe, crocodil, e interesant.

zoo

Divertiland Aqua Park (Militari)

Tobogane cu apă, tiribombe, ştiți meniul.

Artha Park Snagov)
Ajungeți cam in 40 de minute din Bucureşti. Puteți face off-road cu bicicletele, picnic în pădure, au şi loc de joacă pentru copii, terasă, piscină, foişoare pentru grătare.

Edenland (Baloteşti)

Aici puteți face trasee în copaci, tir cu arcul, paintball, puteți chiar închiria o căsuță în copac pentru toată familia (390 lei/noapte).

Waterpark (Otopeni)

Clasicul parc de distracții cu apă, cu restaurant și bar.

Terra Park (Militari)

Parc de distracții clasic, cu tiribombe şi gălăgie.

La Țară (autostrada București – Pitești)

O pãdurice care poate fi traversată cu bicicleta, un iaz mic de dat cu barca, plimbare cu poneiul, tiroliene, animale de hrănit, o trambulină. Am scris în detaliu despre ei aici.

20150503_111456

Comana

Aici puteți vizita parcul natural sau puteți face trasee de cățărare. Detalii aici. Există și restaurant în complex, și zonă pentru copii.

comana

București

Terasa Simbio, zona Rosseti

Staff prietenos, meniu delicios, au scaun pentru bebeluși și creioane colorate, nu există alte jucării sau distracții pentru copii. Terasa e intimă și spațioasă, cei mici își pot face de lucru cu pietricelele de pe jos sau cu jucării aduse de acasă.

20150415_110927

Casa Jienilor Agricultori, zona Piața Muncii

Prețuri decente, mîncare românească, servire ok, loc de joacă. Detalii aici.

Ceainăria Green Tea (Str. Dr Burghelea, Nerva Traian)

Terasa nu e mare, dar e foarte primitoare. Găsiți ceaiuri și deserturi bune.

11200986_833149456722371_2862766627043331676_o

J’ai Bistrot (Grivița)

944444_610797508930597_847729615_n

E mare, are o zonă generoasă cu nisip unde cei mici se pot juca, hamace. Ne-am petrecut multe după-amieze de vară aici. Poze multe pe pagina lor de Fb.

Club Fabrica (zona Parc Carol)

10446038_10152259252682624_7539462010530947536_o

Terasă mare, bere ieftină, ocazional concerte.

Daimon Club (Tineretului)

11080350_879930685379750_7450965605723109839_o

Aici găsiți de toate: piscine, club de tenis, sală, restaurant, terase, loc de joacă în aer liber, săli pentru evenimente.

Oasis Club (Lacul Străulești)

Am descoperit locul ăsta vara trecută: terasă pe malul lacului, loc de joacā mare, cu gonflabile, terenuri de tenis, iarbă multă pe care să alerge copiii. Ne place tare mult.

oasis

Cafeneaua Verona (Romană)

Nu sînt jucării pentru copii, dar puteți aduce de acasă, e loc destul şi limonada e bună.

Terasa Gargantua (lipită de parcul Grădina Icoanei)

Aici puteți merge mai multe familii cu copii, un adult supraveghează copiii în parc (prin rotație cu alți adulți), ceilalți stau pe terasă şi savurează un crevete şi-un prosecco. Terasa e chiar la marginea parcului, mîncarea e grozavă, prețurile peste medie.

Grădina de vară Eden (Palatul Știrbei, Calea Victoriei)

Nu am fost, dar din poze arată minunat. Am auzit că cei mici pot alerga nestingheriți pe pietriş.

La un ceai (Universitate)

Nu e foarte spațioasă terasa, dar e primitoare.

Weiss beer (Militari)

Au loc de joacă indoor şi în aer liber, mîncarea e genială. Ocazional se organizează piese de teatru şi alte evenimente pentru copii.

Ceainăria Stage Caffe a teatrului Masca Militari

11061775_563755797060769_3983181011203173824_n

Terasa din curtea teatrului e foarte primitoare.

La prăjiturese, sau Dolce far niente (Pipera)

Au o curte imensă, foarte frumos amenajată, iar prăjituresele fac o plăcintă… mniam!

10548172_782761081768751_7537550092052973531_o

Mayaricii (zona 1 Mai Turda)

Terasă cu loc de joacă și spațiu pentru petreceri.

mayaricii

Crayon Club (zona Iancului)

11187133_863306710402308_3698302697792788707_o

Grădină cu hamace şi loc de joacă în aer liber, se mai organizează ateliere sau piese de teatru, ne place mult dimineața, cînd e umbră în livada lor cu pruni.

Predeal
Hotel Eden

Hotel Orizont (staff foarte prietenos cu cei mici, mîncare delicioasă, spații generoase, piscină. Nu are loc de joacă, dar cei mici se pot întinde pe oriunde, fără observații din partea staffului).

Sinaia
Piatra Șoimului
Am fost şi noi acum 2 ani cu Sofia, am scris despre experiență aici.

Bușteni

Pensiunea D&D Buşteni, de mers vara cu pitici peste 1 an jumătate, de stat la un grătar în curte în timp ce copiii țopăie de zor în trambulină sau se joacă în colțişorul cu tobogan, căsuță, maşinute etc. Au şi 2 pătuțuri de voiaj pentru copilaşi, de care beneficiezi gratis dacă anunți cînd rezervi.

Moeciu
Hotel Arnica

Constanța
Scoica Land

Oradea
Cafeneaux (fosta Book caffe), pe Castanilor. Au curte pentru cei mici. Nu se servește alcool.

Păltiniș
Hotel Rinne Paltinis

Brașov
Open Heart (centru)
Ma cocotte, au loc de joacă afară și cîteva mese aproape.

Aceasta este lista mea de recomandări. Găsiți şi altele pe site-ul campaniei Hai la joacă, al prietenilor de la Pufies. Ideile de spații de joacă sînt încărcate pe site de mămici, am văzut acolo multe locuri din provincie. Dacă trimiteți şi voi propunerile voastre de locuri frumoase, puteți cîştiga pachete cu scutece şi şervețele Pufies şi un voucher de 500 de lei la eMag.

LE: prietenii de la BluParty au realizat și ei o hartă interactivă cu locuri child-friendly în București, o puteși accesa mai jos:


Harta restaurantelor si teraselor family-friendly din Bucuresti – creata de BluParty

Sper să vă fie de folos lista, am lucrat la ea mai bine de o săptămînă: caută poze, pune linkuri, munca mea preferată (NOT). Musai trebuie să-mi iau ajutor!

Aştept şi impresiile voastre deapre locurile menționate de mine şi alte idei proaspete, căci vara e tînără!

PS: Pozele le-am luat de pe paginile de FB ale locurilor cu pricina, sper să nu se supere că i-am recomandat cu propriile imagini.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4197

47 comentarii

  1. In Sinaia recomand Hotel Silvia Apart, este aproape de mănăstire, o zonă super liniștită, au apartamente de 2 camere cu bucătărie iar pentru familii cu copii mici este o alegere potrivită.

  2. În Brașov Open heart este într-adevăr foarte potrivit pentru copii, de Ma Cocotte in schimb nu știu ce să zic… Nu că nu ar fi frumos acolo, este foarte frumos si au si spaţiu de nefumători plus terasă ( in acea clădire a fost o grădiniţă in trecut, dacă nu mă înșel). Problema e ca sunt ceva cam multe fițe, şi nu cred zău că vor fi primiți cu prea multa veselie copiii zgomosi de către urechile celor cu nasul pe sus!
    In Brașov e frumos la Aventura Park pentru cățărat in copaci ( copii mai mari un pic ) si pentru plimbări pe lac, caci este exact lângă lacul Noua , la Paradisul acvatic pentru cine vrea piscine si tobogane sau Aqua Park pe timp de vară. Mai este o terasă simpatica pentru copii, la începutul aleii de sub tâmpa, paradisul copiilor se numește, cu loc de joaca si iarbă, e frumos acolo si deschis vara, e un loc in care și eu când eram mică mergeam…

  3. La Cluj recomand: Cabana din livada si parcul de agrement Moara de vant (Ciurila, jud Cluj)- au caprioare, iepuri, ponei, oi, vaci, gaini; contra cost (parca 5lei/galetusa) copilasii primesc hrana adecvata pt a hrani animalele (rondele morcovi, porumb…).Noi am fost si ne-a placut.

  4. Zona mea e tare saraca in locuri pentru copii. Cred ca ar trebui investit mai mult. Intre timp imi clatesc ochii cu locurile astea

  5. Saptamana trecuta am fost la Ploiesti la mama si ne-a dus la gradina zoologica de la Bucov.
    E in parcul Constantin Stere, aproape de Ploiesti. Parcul arata foarte bine, este un lac unde poti merge cu barca, terase cu multe locuri de joaca pentru copii langa. (nu stiu cum e mancarea, nu am stat sa mancam, ca fi-miu vroia papanasi). Intrarea la zoo e 5 lei/adult.
    Pot sa va spun ca e superb acolo. Multe animale, spatiu mare, mult mai bine ingrijite decat cea de la Baneasa. Am vazut lame, fazani, pauni, ursi, lei, tigri, porci mistreti, caprioare, cerbi, multi boboci de rata si lebada, maimute…e foarte frumos.
    Copaci, iarba verde, o puzderie de copii, chiar recomand!

  6. In Moeciu recomand vila Preto e Branco, loc de grătar, spațiu verde, camere spațioase, bucatarie utilata, loc de joaca atat interior cat si exterior.

  7. In Predeal, pe drumul spre 3 brazi mai exista vila Evergreen. Nu se fumeaza inauntru (impatimitii au totusi o camera separata, cu multe geamuri – deci aerisita, cu mese, canapele, etc., usi de sticla mari, sa vezi copiii), iar locul de joaca de afara este foarte frumos si, mai ales, bine intretinut). Au si o camera mare indoor, deci e buna pentru orice anotimp. Noi am fost de 2 ori si nu am avut grija copiilor, atat de bine s-au simtit.

  8. Noi am mers la Paltinis, la Rinne. Foarte ok hotelul, locul de joaca..insa, atunci cand am mers noi, mancarea era extrem de nasoala si scumpa! Am cerut niste clatite, mi-au adus unele uscate si reci..vai mama lor! Evident, am dat feedback negativ, in scris. Cel de la receptie ne-a zis ca nu eram singurii nemultumiti.. din pacate!
    La ceva timp, insa, a mers o colega si mi-a zis ca a fost foarte ok mancarea, posibil sa se fi schimbat bucatarii 🙂

  9. In Breaza exista Raza de soara, un hotel cochet si calm cu un mare loc de joaca pt copii si cu terasa de unde sa veghezi asupra lor. Mancarea de acolo e tot timpul proaspata si facuta din produse bio. Anul trecut aveau si un ponei 🙂

  10. Gradina Zoo din Braila. Animalele sunt bine ingrijite(lei, tigri, maimute, pasari, ursi, lame, struti, porc spinos si altele de care nu-mi amintesc acum), tarcuri curate, 2 locuri de joaca in incinta, saltele gonflabile si un foisor cu terasa langa un tarc unde copiii pot calari ponei, la o suma modica.

  11. Multumim pentru recomandari. Foarte utila aceasta lista, tocmai acum la inceput de vara, cand si vremea e prietenoasa cu noi si zilele sunt mai lungi.

  12. Pentru ca este aproape de Bucuresti, puteti vizita Salina Unirea din Prahova, iar la pensiunea „La Marele Moft”, o sa intalniti oameni minunati si o locatie pentru familii cu copii extraordinara!

  13. Recomand Vila Bran, fetitei mele de 4 ani ii place mult acolo. Au cal, ponei, oi, caprioare, iepurasi, pauni, porumbei, locuri de joaca, piscine. Un mare minus pentru mancare, totusi. Prima data cand am fost acolo mancarea era foarte buna, dar la a doua vizita (la inceputul lunii) se stricase treaba.

    • Este superb la Club Vila Bran. Se axează pe confortul copiilor și găsești tot ce vrei pentru un concediu sau o minivacanță.

  14. Buna.iti citesc de mult timp articolele.imi place tare mult ce scrii.
    stiu si eu un loc minunat de petrecut timp frumos in aer liber cu copii:Parcul Mogosoaia.il recomand cu drag

  15. Casa magica din Busteni. Cei mai multi dintre oaspeti sunt familii cu copii. Este si hotel si restaurant. Au preturi si mancare excelenta ca s anu mai vorbim de masute de joaca pt copii si jucarii chiar in restaurant. Cand merge la munte, indiferent de statiune, macar la intoarcere ne oprim acolo sa mancam.
    PS: Ceainaria Green Tea din Buc. este senzationala si tin sa va mentionez ca eu beau ceai doar cand sunt bolnava-moarta-coapta 😉 Lasand ceaiurile deoparte, locul arata fantastic si afara si inauntru, inclusiv baia unde miroase a flori 24 din 24

  16. Pentru cei din Bucuresti, si grădina botanică este un loc drăguț si educativ pentru cei mici. Exista si un sector numit grădina bunicii, unde cei mici pot sa vadă plantele al caror rod il consuma des, precum rosii, castraveti, dovleci si dovlecei etc. Se afla chiar in spatele serei vechi. De asemenea, tot in grădina botanică copiii pot sa observe specii de plante protejate, plante rare dar si ale specii care fac parte din flora României si nu numai.

  17. Are cineva o recomandare pt litoral? Sunt gravida si am taman pofta de mare. Dar am si un baietel de aproape 3 ani si sotul saracul nu mai face fata intre poftele/capriciile noastre :-). Deci stie cineva un loc decent unde sa petrecem un weekend la mare?
    Multumesc

    • Daca dai click pe numele fiecarui loc ajungi in pagina lor de prezentare si acolo gasesti si info despre preturi.

  18. in zona judet. Suceava- ar fi la Gura Humorului -Parc Aventura, chiar in parcul orasului de langa raul Moldova..un parc mare si ff frumos..In suceava nu exista asa un parc maare!!iar in suceava prea putine locuri de petrecere a timpului in natura cu copii..doar prin jurul sucevei..la sucevita o pensiune unde se poate calari si pt copii si mai sunt pt calarie in judet la horodnic ” Cai de legenda”
    ce mame din sv se mai uita pe aici sa ne spuna locuri faine pt copii in zona!

  19. La Scoica Land mergem si noi de fiecare data cand ajungem pe litoral si e intr-adevar foarte frumos. Au un loc de joaca spatios si bine dotat, plus poduletele care leaga diversele zone ale restaurantului propriu-zis. Au si scaune de bebelusi in caz de nevoie. Tot in Constanta recomand din suflet spatiul de joaca din Parcul Tabacariei, dotat cu zone de joaca pe diverse grupe de varsta, bine intretinute si frumos organizate. Au cam orice, inclusiv tiroliana si labirint. Baietelului nostru ii plac foarte mult ambele locuri care sunt si in topul preferintelor noastre cand se pune problema de iesit.

  20. Multumesc Ioana, multumesc fetelor!Asta era o mare problema a mea cand veneam in tara cu al meu copil: unde sa mergem cu el. Bine ca stiu acum ca exista locuri dragute testate de alte mamici!

  21. Noua ne place Pensiunea Lara de pe valea ierii, aproape de cluj. Spatiu de joaca, mancare deliciosa, liniste. cand suntem in zona,mai petrecem acolo cate o dupamiaza/jumatate de zi. Ultima data aveau amenajat un joc haios din conducte si apa (nu implica udarea hainelor!) de care nici noi oamenii mari nu ne saturam.

  22. Buna,
    Am fost in cateva din locurile pe care le-ai mentionat, mai ales in cele din Bucuresti, as vrea sa mai adaug la lista ta, si terasa The Gate, este pe Marasti langa statia de tramvai de la Agronomie. Are un spatiu generos de joaca cu 2 trambuline, leagane, tobogan si casute, spatiul este mochetat si foarte curat, preturile sunt foatre accesibile, iar mancarea buna. Noi lucram un zona domenii si macar odata pe saptamamana, mergem cu Mara acolo (in general atunci cand nu mai avem energie pentru parc si/sau gatit cina). Singurul lucru care nu mi-a placut este toaleta pentru ca nu imi place sa merg cu fetita de 3 ani si o luna oriunde dar deobicei parcam masina pe strada care da in Kiseleff si rezolvam problema la olita :).

  23. Un loc care mi s-a parut interesant, care este chiar in mijlocul naturii, se afla la Potigrafu – Clubul de echitatie Robin Hood.
    Aici gasesti cai si ponei pt calarit. Sunt prietenosi, blanzi care pot fi hraniti. Cu cai se merge prin padurea de langa club. Iar cu poneii se calareste pe camp. E o experienta placuta si de neuitat.
    http://www.robinhood.ro

  24. Mai este si parcul Bragadiru, langa Bucuresti, cu 3 locuri de joaca, zona de gratar cu foisoare si iarba verde, pista de biciclete. E chiar frumos, noi mergem destul de des acolo. Langa parca este si o alta chestie amenajata cu piscina si lac, unde se poate face plaja si balaci toata piticimea

  25. Nu stiu daca a mentionat cineva Muzeul Satului. Hanul are in spate o curte foarte frumoasa, cu mese din lemn si loc de joaca. Biletul de intrare e de 10 lei pentru adulti, un pret mic pentru un muzeu in aer liber.

  26. Am fost si noi ieri la „French Bakery” vis a vis de piață Domeniu. Au o terasa intima, liniștită si intr-un colt au amenajat un loc de joaca (măsuță, scaunele, culori, triciclete, mingiute, etc)

  27. Weis Beer din Militari de place si noua. Langa el este si un loc de joaca, este bun pentru copii, doar ca ultima oara cand am fost nu prea aveai ce sa faci (tu, ca parinte), nu era o cafenea sau ceva similar in aceeasi incinta cu locul de joaca.
    Asa ca, tot Weiss Beer.

  28. Hotel Hillden in Simon-Bran, loc de joaca mare, camere spatioase, mancare buna, au meniuri si pt copii, loc de relaxare fain si pt parinti cat timp copii se joaca

  29. Minunat! Ne ajuta f mult lista asta 🙂 Vom vizita si noi Bucurestiul pentru cateva zile si chiar ne trebuiau recomandari pentru zonele Militari, Chiajna, unde sa fie ok de mers cu piticoti care nu au stare 🙂 Multumim!!!

  30. Intr-un articol, recomandai si un centru stiintific pentru copii, dar nu ma ajuta nicicum butonul de search…

  31. Mesele de tenis, trambulina și piscina pe care le gasești la Cosmopolis transformă ieșirea cu copilul într-un adevărat moment de joacă. Apreciez alternativele pe care Cosmopolis le oferă în acest sens. Kids friendly, recomand!

    • Interesant. Locuiesti in Cosmopolis? Daca nu, cum ai aflat de aceste alternative? Chiar sunt interesata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *