Cum ne conectăm cu copiii? (brunch cu Monica Reu)

Ce faci când nimic nu merge? Când e musai să ieși pe ușă, iar copilul urlă în mijlocul casei, gol pușcă? Când nici o strategie, nici un joc, nici măcar mult hulita recompensă nu merge? Iar tu trebuie să faci ce ai de făcut, deh, ești adult, ai responsabilități, depind de tine și alții… Din păcate, când începe isteria copilului și vârtejul lui NU, e foarte greu să rămâi calm, să iei decizii raționale. Îți vine să te tăvălești și tu, să urli: Dar eu vreaaau să ieșim pe ușăăă pentru că întârzii la serviciu iaaar și o să mă dea afarăăăă. Păcat că n-ar folosi la nimic.

Din experiența mea, sunt perioade mai bune și altele mai proaste. Copiii mei sunt în general cooperanți, însă în etapele de rebeliune, cum le numesc eu, când ei își renegociază limitele sau sunt stresați, obosiți ori au achiziții importante, zile la rând orice rugăminte sau îndemn al meu se soldează cu un NU din partea lor. Nimic nu vor ca mine. Nu și nu. Urlete, bătut cu picioarele în podea, aruncat cu jucării. Din fericire pentru mine, nu mă mai sperie plânsul lor, dimpotrivă, îi las să se descarce, știu că în felul acesta le va trece furia și vom putea relua discuțiile senini. Doar că și aceste discuții se soldează uneori cu un nou NU și o luăm de la capăt. Iar eu nu am timp mereu să le ascult șapte plânsete la rând, nu mai am răbdare, resurse să trec prin asta de 100 de ori pe zi. Și n-am unde să-i las să și fug. Așa că mereu caut soluții.

Ce funcționează la noi aproape mereu e conectarea. Am scris despre asta deja aici. Se întâmplă însă să nu reușesc să mă conectez cu ei, să nu găsesc cheia. Și atunci mă așez pe jos și aștept să treacă. Soluții mai sunt, știu sigur, dar nu le cunosc. Și aș da orice să le aflu. Așa că am pus la cale un eveniment nou pentru cititorii mei din București. Monica Reu, fondatoarea școlii de comunicare non-violentă în România, vine la brunch pe 28 mai, să ne învețe cum să ne conectăm cu copiii noștri fără a ne pierdem din vedere pe noi, adulți cu nevoi.

afis monica 4

Pe Monica o știu de mai bine de 12 ani, de pe vremea când eram colege la Cosmopolitan, ohoo, ce vremuri… E un vorbitor absolut fascinant, are multe informații grozave și un mod incredibil de a te ajuta să muți informația de la creier direct în suflet.

Aveți mai jos descrierea evenimentului și detalii despre înscriere, mai sunt câteva locuri. Copiii de toate vârstele sunt și ei invitați, vom avea loc de joacă acoperit, meniu și activități pentru ei. Acest eveniment este unul non-profit pentru mine, ca toate evenimentele organizate până acum. Costul biletului acoperă cheltuielile cu speakerul, activitățile pentru copii, consumația. Evenimentul de Facebook este aici.

Parteneri principali ai evenimentului sunt DD STEP, producător local de încălțăminte pentru copii, ei vor aduce noua colecție la probat pentru cei mici, și Laboratoare Fiterman Iași, producători de suplimente alimentare, care ne vor pregăti câteva cadouri la final.

Într-o eră puternic tehnologizată şi marcată de goana după eficienţă, conectarea cu cele mai dragi fiinţe din viaţa noastră necesită un efort conştient şi cunoaşterea câtorva principii de relaţionare armonioasă.

În această întâlnire vom explora moduri în care putem înţelege şi împlini nevoile reale ale copiilor noştri, având în acelaşi timp grijă şi de nevoile noastre ca părinţi şi fiinţe umane. Vom vedea cum putem clădi împreună cu ei o relaţie bazată pe iubire necondiţionată, înţelegere reciprocă, cooperare şi empatie. O relaţie din care, peste ani, copiii noştri să devină adulţi împliniţi, încrezători în forţele proprii şi iubitori de viaţă şi de oameni.

Monica Reu este fondatorul și președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă și primul trainer roman certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA și organizează și conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, împărtășind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Mai multe detalii despre activitatea Monicăi, testimoniale, Comunicarea Empatică şi activitatea Asociatiei pentru Comunicare Nonviolentă găsiţi pe www.nonviolenta.org.

Evenimentul se va desfășura la Terasa La Finca Alioli de pe Strada Grigore Alexandrescu nr. 77 (Piața Victoriei-Dorobanți) între orele 10.00 și 13.30 și va include o sesiune de 30 de minute de întrebări și răspunsuri.

Pretul biletului este de 70 de lei, acesta include si antreul cu sos Alioli, Gazpacho si paella de pui, apă și sangria la discretie, plus o gustare pentru copiii mai mari de 1 an. Copiii nu platesc.

Vă puteți înscrie accesând acest link http://goo.gl/forms/J5F9WjcKFv. Costul biletului trebuie achitat în avans. Detalii despre plată veți obtine dupa ce veti completa acest formular scurt din linkul de mai sus. Numai dupa confirmarea plății locul este asigurat.

Vă așteptăm cu bucurie!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

3 comentarii

  1. Ce pacat ca nu sunt in tara, mi-ar fi placut foarte mult sa vin. Al meu copil de 2 ani urla si din placere nu doar de nervi si ma vad ajunsa la capatul puterilor de multe ori. Felicitari pentru initiativa!

  2. Cred ca-s norocoasa, ca inca nu am avut situatii in care sa nu fim pe aceeasi lungime de unda. Dar abia e mini-toddler, inca mi se par amuzante tentativele lui de NU-uri. Teama mea (pentru ca fricile nu dispar, ci se transforma) e ca nu e suficient de rebel. Yet again, si eu am fost „copil cuminte”, iar in adolescenta am „recuperat” de am speriat vestul..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *