Creier de găină (joaca de vineri)

Găina se șterse la cioc cu un vîrf de pană. Ce bun e mălaiul ăsta rînced! Și frunzele de varză-s bune, dar parcă mai bună e sfecla roșie, păcat că aia se duce direct la porcii ăia împuțiți. Mă rog, barem eu n-o să mor Crăciunul ăsta, spre deosebire de ei. Dacă aș avea de ales între a mînca sfeclă roșie și a trăi mai mult, clar aș alege să nu fiu porc. Mai ales că găina e un animal nobil!

Își plimbă ochii ca două mărgele pictate de mînă peste celelalte găini care picotesc fiecare la locul ei. Ce proaste! Creiere de găină! Greu e, doamne, să trăiești în prostime, să te dai dintre ale lor, să mănînci mălai rînced aripă la aripă cu idioții. Să te lași călcată săptămînal de-un cocoș cu creasta lăsată doar pentru că e el e singurul cocoș și tu ești una dintre zecile de găini. Păcat, cînd eram mai tînără visam și eu la un mascul pintenat, cu pieptul ca piatra, care să mă calce numai pe mine pînă la adînci bătrîneți. N-am avut noroc pe partea asta, dar e ok, nu mă doare pipota prea tare, mi-a mers bine cu altele.

Mda, iar m-am luat cu filosofii de doi bani și-am uitat motivul pentru care m-am pus să gîndesc. Și anume că da, a venit momentul ca oamenii să afle adevărul.

(continuați în comentarii cu o frază care să fie și finalul povestirii)

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4189

14 comentarii

 1. Femeia se trage din gaina, iar barbatul se trage din porc, ceea ce explica speranta de viata mai mare pt femei, ca doar porcul se taie mai des, especially de Craciun…Ah, ce bun a fost cursul ala de engleza cu porumbelul englez, si ce porumbel, ce muschiulet, ce coapse, ce falfaire a aripilor, ce dulce tinerete…

 2. Adevarul adevarat e ca statutul de gaina proasta e inacceptabil! Si daca eu, cu creierul meu de gaina am ajuns la concluzia asta, bine ar face oamenii sa ajunga la aceeasi parere! Pacat ca multi n-o vor face niciodata… gaini proasta, oameni prosti, tot pe-acolo!

 3. Eu nu-s oaresce gaina, poate deja v-ati da seama. Joc eu pe gaina cu sorici, si ma bag in trebusoarele altora, dar asa suntem noi gainile de pe aici, din spatiul asta mirific. Asa suntem toti frumosi, destepti, oachesi….., insa daca ne iei la bani marunti raman numai trei pene viu colorate, si-o margica!

  Ah da, despre margica vroiam sa va zic.Ea e ascunsa bine. Ati gasit-o?

 4. Gaina e un om curajos, fratilor! vede malaiul cu o tenta de roz, coada porcului in forma de fundita, durerile pipotei in chip de excursie intr-un parc de distractii iar altele si mai si. Haideti la gaina sa va-nvete! Pui, puui, puuui, puuuui, pui, pui…..

  • …Si cum cotcodacea ea de zor pui-pui-puiiii, numai ce apare la orizontul gainii un cocos tantos cu creasta in vant si…

 5. am citit acel paragraf, si am ramas cumva indecis. Am inchis cartea si am inceput sa impachetez iar bagaje. Un nou oras ma asteapta undeva departe, si totusi atat de aproape. Si chiar daca nu pot face diferenta intre gaini si porci, si cumva am ramas cu acesta senzatie orwelliana, am gasit ca oamenii pot fi mai mult decat o simpla asociere.

 6. Nu este suficient sa ai creier ca sa fii gaina, iti mai trebuie niste pene si un motiv pentru care sa faci oua. In schimb este suficient sa fii gaina ca sa rada toti de creierul tau. Ia de-aici un ou, bai, creier de gaina!

 7. De maine, rolurile se vor inversa: gainile vor fi la putere din nou, iar oamenii slugi proaste cum le-a fost menit ..ah, cat am asteptat clipa aceasta! si cate boabe rancede am dat pe gat ca sa mai vad un Craciun cu cativa porci in minus! Si porcii, da, e vremea sa ne slujeasca, sa ne scormoneasca rame cu raturile lor labartate de lene, sa ne care in spinare, sa ne apere cuibarele… Si vom triumfa, da, vom triumfa din nou, pentru ca oamenii au avut o carte si au jucat-o prost. Bineinteles. – gandi gaina fericita si mai ciuguli o boaba ranceda si umflata de umezeala. Boaba care i se insuruba bine de tot in gat. Icnind mai mult de ciuda ca nu va vedea profetia implinindu-se decat de teama ca iata, e posibil sa moara (ideea care de altfel nu-i cutremura nici macar un fulg de pana de sub coada), gaina se sufoca. Imprejurul ei, gaini proaste. Nici nu au observat moartea suratei lor, dar asteptau care mai de care promisa zi de maine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *