Dilema cu opt picioare

Duminică dimineața, 8 am. Soare, ciripituri, gîngureli. Omu învîrtea ouăle pentru omletă. Copchila îmi atîrna de-un crac. Eu dădeam pe gît un ditai paharul de apă (un exces de prosecco de cu seară îmi provocase o arșiță necruțătoare). Termin de băut, mă uit în jos spre picioare, să mă asigur că blonda e încă atîrnată. Cînd colo, ce să vezi. Din ciorapul stîng mi-a ieșit un păianjen mic. Nu mint, i l-am arătat și lui soț, care e foarte priceput la animale mici și mi-a confirmat că e un păianjen, unul care pare cam dezorientat, mi-a zis.

Ce-o fi?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

35 comentarii

  1. Yap.Pajunji o muscau pe fie-mea,vara,in zona elasticului de la sosete.Si asta pt ca ii place sa patruleze pe unde nici cu gandul nu gandesti.
    Pajunji in casa?Hmmm o fi domestic.Pune-l la geam sa faca o plasa contra mustelor 🙂

  2. Pai eu una nu apucam sa arat nimanui, mai intai saream pana in tavan acompaniata de un urlet de spaima iesit spontan…si probabil ca nu mai aveam copcilul pe picior :))))

  3. Se intampla sa mai intre de-astai mici in rufe cand le intinzi la uscat. A intrat acolo, isi facuse si el cuib si l-ai deranjat :). Bine ca nu era de-ala care ciupeste si bine ca era mic.
    Posibil sa fi fost pui 😀

  4. Daca te intereseaza interpretarea babeasca: paianjen inseamna veste si cica daca il omori nu e bine! 😀 Paianjen iesind din ciorap: poate primesti o veste cu picioare!
    L-ai omorat?

    • nuuu, nu omor paianjeni niciodata, l-am lasat sa fuga si s-a ascuns sub calorifer.

    • Clar! Veste cu picioare. A si fugit = veste cu picioare iuti. Poate afli ca ai fost selectata la vreun maraton sau la vreo cursa cu obstacole! 😀

    • Am un unchi.. el avea in baie paianjenul Marcel, hahahaha!! Era deja de-al casei, ptr ca nu voia nimeni sa il omoare.

    • te rog frumos, profa de romana din a 5-a avea un motan la fel….de Marcel. a da si una din foste avea un Marcel la gps, si era cu glas basarabean.

    • Paianjenul din baia fratelui meu se numea Ghita:). Asta apropo de nume date unor vietuitoare care populeaza casa, altele decat oamenii.
      O zi faina!

  5. Paianjen e de bine, asa spunea bunica. Veste, musafiri, din astea dar ideea e ca e de bine ceea ce de altfel iti doresc sa ti se intample

  6. l-a adus vantul…e perioada in care ei se lasa purtati de ceva fire si un pic de vant a intrat in casa printr-un geam deschis. e primavara oficiel. in rest nimic neobisnuit… poate doar o mica gaurica in ciorapel ca nu vad de unde si pana unde sa iasa el, micuta arahnida… :))))

    • De un’ sa faca gaurici, cand ei tes panze? Paiajenii nu-s molii, sa haleasca lana; acril, pe stil nou.
      Io am paienjeni multi, mai multi decat pot suporta. Vin, probabil, din pomi, din iarba, din vagauni. Sapand acum vreo cateva saptamani, n-am iertat nici unul de l-am prins dinainte-mi: i-am strivit fara mila. Chit ca stiu tot blablaul ala de mi-l repeta tata, ca ucid alte insecte si chit ca sotu’ e bland cu toate lighioanele cu picioroange – le ia frumos si le arunca afara, de-mi vine sa le iau eu apoi sa i le bag pe gat!
      Oh, si stai, ca incepe si sezonul la plosnitele alea de grau, chestiile alea infioratoare maro si imputite :-((((!

    • adevarul e ca de la o vreme imi sta parul mai aiurea, ar putea fi si asta un indiciu.

  7. Vrea Sof sa-ti transmita ceva (i.e c-ar trebui sa fie cineva agatat si de celalalt picior al tau:p:d) si o fi ales calea soft…:)

  8. Eu ştiu (şi e verificat din proprie experienţă) că păianjen înseamnă vizita unei femei. Sunt alergică la înţepăturile insectelor şi mi-e tare teamă de ele. Cu toate acestea, l-aş fi eliberat şi eu 🙂 Cum a reacţionat SOFIA la vederea micii arahnide? Sau poate n-a văzut nimic 🙂

  9. daca aveti pomi in apropierea casei, ar putea fi niste specii care traiesc pe scoarta. sunt inofensivi, dar mai bine pt sof sa-i dai afara.

  10. cica e posibil sa ma repet. asa suna mesajul automat. asa ca am schimbat/adaugat niste cuvinte. deh, nu m-a taiat capu sa dau f5. scuze))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *