Ce cred mamele despre pompa dublă de sân Spectra, ajutor în alăptare (p)

Poza de mai jos exprimă foarte bine cât de lin a fost procesul de alăptare pentru mine și copiii mei.

pompe-de-san

Un an la primul copil și încă un an la al doilea am scos lapte din sâni cu multe feluri de pompe, de șase ori pe zi (inclusiv noaptea), în fiecare zi. Copiii au avut unul reflux, altul fren, amândoi tot felul de probleme de adaptare, ne-am chinuit cu sisteme SNS, finger feeding, seringi și lingurițe, am avut sprijinul câtora consultanți în alăptare foarte buni și uite-așa am reușit să le dau ambilor copii laptele meu până la un an, când, epuizată de episoadele de muls, cu nervii praștie, am renunțat. Ivan a mai stat la sân câteva săptămâni, apoi n-a mai vrut deloc, probabil pentru că nici lapte nu prea mai era… Și uite-așa, fără să-mi doresc, fără să mă bucur, am alăptat pentru ultima oară sub un răsărit cald de vară, anul trecut.

Cu câteva luni înainte de finalul alăptării, am primit în teste o pompă electrică dublă de sân pe care am și cumpărat-o până la urmă, după ce luni la rând folosisem o pompă manuală care-mi făcuse bătături la degetul mare. Asta pentru că pompele electrice pe care le mai folosisem în trecut aveau bunul obicei să se strice cam o dată pe lună… În fine, pompa asta nouă mi-a plăcut mult: este o Spectra 9+, mică, practică, rapidă și puternică. Mai jos aveți concluziile mele despre ea, articolul complet este aici, urmat de părerile câtorva cititoare care au testat câteva pompe Spectra anul acesta.

Ce mi-a plăcut la Spectra 9+:
– că e dublă, goleşti ambii sâni deodată, adică am economisit 20 de minute la fiecare muls, iar pentru mine asta înseamnă dublarea timpului meu liber din fiecare zi, sunt 20 de minute nemaipomenit de prețioase
– e puternică (trage foarte bine, golește bine sânul)
– e confortabilă (deși nu are garnitură de silicon pe sân, nu m-a rănit, nu m-a durut, nu lasă semne)
– e mică (încap ambele pompe în sterilizator, partea electrică e mică și ușoară, poate fi luată în poșetă sau în geanta de voiaj fără probleme)
– are puține componente, e ușor de spălat, greu de stricat
– e ușoară (m-am putut deplasa prin casă cu ambele pompe montate)
– afișează timpul sesiunii de muls (maaare lucru, cu pompa manuală mă uitam la ceas când începeam, peste câteva minute uitam complet, uneori mă mulgeam prea puțin timp, ceea ce însemna că nu goleam bine sânul, alteori, ca să fiu sigură, mai pierdeam cinci minute în plus)
– e accesibilă la preț
– are acumulator, te poți plimba cu ea de ici colo, o poți lua la serviciu fără încărcător.
– are 10 niveluri de putere, eu o folosesc la 7 şi e suficient.
– e foarte uşor de folosit, nici nu am avut nevoie să apelez la manual.

Ca idee, pompa de sân poate fi utilă în cazul naşterilor premature, când bebeluşul este prea slăbit să sugă şi mama se poate mulge pentru a-i oferi cea mai bună hrană, dar şi pentru a menține lactația până ce bebe prinde puteri, aşa cum a fost cazul la noi.  Dacă, de exemplu, eşti nevoită să iei medicamente incompatibile cu alăptarea, nu trebuie să înțarci, foloseşti pompa pentru a menține lactația şi arunci laptele care conține substanțe periculoase (puteți verifica pe e-lactancia.org substanțele active compatibile cu alăptarea). Când revii la serviciu şi copilul rămîne cu altcineva, îi poți lăsa lapte muls la frigider. Pompa nu este concurenta alăptatului, dimpotrivă, este un instrument complementar care, în cazul meu, dar şi în multe altele, a reuşit ceva ce eu singură nu aş fi putut: să toarne pe gâtul copiilor mei laptele meu, cel mai bun lapte.

Anul acesta am oferit câteva pompe spre testare și câtorva cititoare, aveți concluziile lor mai jos, le mulțumesc pentru feedback.

Bianca spune: Am primit la testat Spectra 9+, ca și tine. Mă așteptăm să fie mai bine (eu foloseam atunci o pompă electrică simplă, de care eram mulțumită). Dar nu e doar mai bine, este GENIAL! Eu depind de pompă, deoarece Ivan al meu bea doar lapte matern muls, din biberon. Dacă înainte scoteam 180-200 ml cam în 50 minute, cu Spectra 9+ îl obțin în 15 minute maximum! Ca plusuri, menționez timpul scurt de scos laptele, nu există durere sau disconfort în timpul utilizării, nu e nevoie să o folosești în priză (o încarc și o folosesc cam 2-3 zile), este mult mai ușoară și mai micuță și o pot lua în geantă oriunde mă duc. Nu e degeaba renumită ca fiind cea mai bună pompă de muls. Eu m-am hotărât din prima zi să o păstrez.

PS: Mulțumesc pentru ideea de nume al băiețelului, i se potrivește la fix!

Iulia spune: Am primit o Spectra 9, am avut cupele cele mai mici, de 24mm, care s-au potrivit, puteau fi o idee mai mici, dar nu au fost probleme. Pompa este silențioasă și, fiindcă are acumulatori, se poate pompa chiar și când bebe doarme. Este ideal să nu stai legată de o priză, are și o autonomie destul de mare. Funcția de masaj este minunată și eficientă și, datorită faptului că este o pompă dublă, timpul alocat acestui proces s-a diminuat semnificativ, cel puțin în cazul meu. Ca să sintetizez cele de mai sus: recomand mămicilor care sunt în situația de a utliza o pompă de sân să folosească Spectra 9+, eu una regret că nu m-am documentat mai bine de la început.

Ioanina mi-a scris: Alăptez cam la 3-4 ore, inclusiv noaptea. Pompa mi-a fost de ajutor pentru că am putut să petrec mai mult timp cu soțul meu, ne-am reconectat. Acest lucru a fost posibil pentru că am putut sta liniștită, știindu-l pe bebe fericit acasă. Am mai folosit în maternitate această pompă de sân, și mi-a fost de foarte, foarte mare ajutor, dat fiind că am putut atașa copilul la sân abia după o săptămână după naștere, din cauza unor probleme medicale. Tot în maternitate am testat și o pompă manuală, și varianta mai mică de pompă electrică de la spectra, care m-a salvat. Povestea de succes a pompei este faptul că am un copil sănătos și fericit, care mănancă lapte matern cu multă poftă. Pompa Spectra a fost cea mai bună prietenă, în momentele cele mai dificile pentru mine. Eficientă, rapidă, delicată. Nu am avut ragade, nu am făcut mastită, lactația s-a instalat natural. O recomand cu toată încrederea.

Anca mi-a scris: Eu nu am reușit să obțin mai mult de 30 ml cel mult de la ambii sâni într-o sesiune, dar nici cu altă pompă nu merge mai bine. Dar pot spune că mi s-a părut mai ok decât ce am mai încercat, este mai puternică și mai confortabilă. Eu simt disconfort la pompare cu orice pompă, dar cu această mi-a trecut după două săptămani.

Carmen crede:  Alăptez la cerere, ceea că înseamnă că într-o zi mai lungă, bebe mănâncă chiar și de mai mult de nouă ori. Am folosit pompa de aproximativ 6 ori pe zi, atât ca stimulare, înaintea alăptării, cât și după, pentru a colecta provizii ? La primul copil foloseam în paralel două tipuri de pompe manuale, una îmi provoca ocazional răni la sâni și trebuia să umezesc permanent pâlnia, iar de la cealaltă mă durea îngrozitor degetul cu care trebuia să susțin aparatul, în timp ce pompam. La cel de-al doilea copil, am început cu aceleași două pompe, fiindcă doar pe ele le aveam, dar nu le-am folosit de la început din cauza disconfortului creat. Am văzut apoi la o prietenă o pompă electrică ce trebuia setată manual, îi arătai cum să pompeze, iar ea copia mișcarea și viteza. Doar că e necesar să schimbi de mai multe ori modul și viteză, ceea ce făcea să pierzi ritmul și să fie nevoie să o iei de la capăt, dar pierzi și prea mult timp.  Apoi am avut ocazia să folosesc Spectra, care este blândă, și are acest display unde îți setezi modul masaj în prealabil, unde îți poți crește viteza pe parcurs și fără întrerupere, apoi are acumulator încorporat care menține bateria câteva zile și mă puteam duce în orice cameră, te poți ridica cu ea dacă ai nevoie. Este foarte practică, reține ultimele setări și, mă repet, este blândă, dar în același timp puternică, și nu în ultimul rând îți ușurează muncă. Am folosit-o cu plăcere și drag! 

Detalii despre Spectra 9+ găsiți aici. Până pe 30 noiembrie beneficiați de 15% discount la orice pompă achiziționată de aici, codul de voucher este LapteMatern. Le mulțumesc doamnelor care au testat pompa, dacă doriți să luați legătura cu vreuna dintre ele, cu acordul lor o să vă pun în legătură.

Alăptare lină și de lungă durată vă doresc!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

7 comentarii

  1. Foarte dragut articolul si cred ca multe mamici se vor bucura de recomandare.
    Dar dragi mamici care alaptati, nu uitati ca cea mai buna pompa de san este copilul vostru! Eu am alaptat 2 copii, mai mult de 3 ani. La primul am folositsi pompa de san, mi s-a parut indispensabila la inceput pana s-a reglat lactatia. Al doilea copil nu a pus gura pe biberon (decat in maternitate) si am scos surplusul poate de doua ori.
    Numai gurita copilului are puterea de a regla cantitatea de lapte, ritmul de curgere etc.
    Este utila cu siguranta pompa atunci cand trebuie sa plecam si bebe are nevoie de laptic in lipsa noastra sau in cazurile extreme de dureri, bebe premature fara putere etc, dar cea mai buna pompa este chiar gurita lui. Mai lenesa la inceput uneori, corpul nostru este „setat” sa raspunda mesajelor trimise de gurita lui bebe.

    Mult succes la alaptat si bucurati-va de aceasta perioada, pentru ca trece incredibil de repede !

  2. Cunosc pompa, o are o prietena, este geniala. Sper sa mi-o imprumute si mie cand nasc pe nr 2. Desi la primul nu am folosit mai deloc pompa, uram ideea de pompa manuala, insa pe asta cred ca o voi iubi.

  3. Si eu am folosit o alta pompa elecrica cu o singura cupa la inceput. Norocul meu a fost ca s-a stricat si citind aici despre modelul asta de Spectra, am fugit direct sa o cumpar. Faptul ca e dubla din start imi economiseste cel putin 15 min., pe mine ma tine bateria 4 zile(folosita de 2 ori pe zi) si este extrem de potrivita pt calatorii. O folosesc cu succes de 6 luni si nu da semne de ‘oboseala’. Minunat mi se pare ca se gasesc piese de schimb pt ea, eu am perforat o supapa si mi-a fost foarte usor sa cumpar alta si sa inlocuiesc. O recomand din toata inima!

  4. Dupa ce ai scris prima data despre aceasta pompa, nu stiu ce a fost in capul meu de am cumparat modelul S2. De fapt stiu, am luat-o de la Bebetei si descrierea la 9+ era varza, nu se intelegea ca are si functie de stimulare.

    Regret enorm ca nu am luat 9+. S2 e mai mare si se conecteaza la priza.

    As schimba-o, daca ar fi posibil.

  5. Buns ziua, eu sunt tot din piatra neamt. Ati fi dispusa sa-mi dati pompa o zi macar pt a o testa sau sa o inînchiriați? Am gemeni si am nevoie urgent d o pompa dubla, doar ca nu stiu ce sa aleg. Astept un raspuns cat mai repede. Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *