Scenete cu plușuri: distracție, conectare și rezolvare de probleme spinoase (p)

Dac-aș avea un bănuț pentru fiecare situație complicată cu copiii pe care am rezolvat-o printr-o scenetă cu plușuri, anul ăsta ne-am face vacanța de vară în Mauritius, nu tot în bătrâna Grecie.

E foarte simplu: luați niște plușuri, orice plușuri, sau lăsați direct copilul să-și aleagă personajul, și vă jucați de-a ce vreți sau de-a ce este nevoie pentru a ajuta copilul să:
– nu se mai teamă de o situație anume
– afle detalii despre ceva ce urmează să se întâmple sau s-a întâmplat deja
– râdă de ceva ce îl sperie
– exprime emoții pe care altfel nu le poate exprima
– trăiască experiențe pe care altfel nu se poate trăi
– inventeze lucruri
– spună cuvinte pe care alfel nu le poate spune

Totul în joacă. Joaca e magică pentru copii, joaca e soluția la orice. Nu vrea să renunțe la suzi? Nu vrea să facă pișu la toaletă? Nu vrea la grădiniță sau să ia siropul de tuse? Se teme să doarmă singur pe întuneric? Vrea să se joace cu cuțitul?

Când explicațiile și conectarea nu merg, când nici poveștile din cărți nu merg, joaca are șanse mari să salveze situația.

Ce e important este să vă jucați de-adevăratelea! Să vă așezați pe podea, să luați vocea de personaj, să vă purtați așa cum ar face personajul, să faceți glume, să dați din mâinile și picioarele personajelor, scopul este să vă distrați! Puteți face voi o scenetă și copilul doar să asiste, sau puteți să implicați și copilul de la început, să construiți împreună!

Ia uitați cum fac eu. Am construit mai jos o scenetă despre un hipopotam care se teme să meargă cu avionul, iar prietenii lui îi explică de ce e fain să zbori! 🙂

Mai jos aveți un exemplu de scenetă despre grădiniță. Micul Petrică (o maimuțică) nu vrea să meargă la grădi, vrea să mai stea cu mami, să doarmă, să mănânce și să se joace doar cu mami, dar niște băieței din parc îi povestesc lucruri despre grădiniță și ce fac ei acolo, și Petrică decide că vrea și el să încerce! Vedeți mai jos!

Sper să vă inspire jocul nostru, dacă o să am timp, o să mai fac și altele, promit!

Pentru aceste filmări am folosit câteva plușuri din zecile de modele de la Momki. După cum ați văzut deja, sunt foarte simpatice și bine făcute, au culori destul de apropiate de realitate, pot deveni prieteni buni pentru copiii noștri, sunt mici, pot fi strecurate ușor în bagaje sau în rucsacul de parc, se spală ușor la mașina de spălat, și, pentru că au prețuri atât de bune, pot fi colecționate în număr mai măricel, adică cel mic poate aduna de exemplu multe animale de la Polul Nord. Sau animale marine. Sau animale de savană, și tot așa.

Am făcut și un mic film de prezentare a plușurilor pe care le avem noi de la MOMKI. Click Play.


Aceste plușuri simpatice se găsesc Distracție plăcută!

PS: Plușurile de la MOMKI se găsesc pe eMAG (aici le puteți vedea pe toate), în Selgros, Cora, Socar, Librariile Alexandria și Diverta la prețuri începând cu 20 de lei.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4206

14 comentarii

  1. Bai Ioana, esti super tare!
    Am citit si eu retete de jocuri, mi se pare ca se potrivesc de minune scenetele cu cartea.
    Mi s-a parut misto ideea cartii si acum am si un exemplu.

  2. Ai mei isi fac singuri jocurile astea, foarte interesant de urmarit
    Dar m-au innebunit cu plusurile, desi sunt mari, inca le mai gasesc utilitate, spre disperarea mea, le-as da, as mai elibera casa 🙂

  3. Eu am avut un mic soc cu momki astia cand am vazut ce preturi au. Aveam senzatia ca sunt intr.o zona mai upper, cum ar veni, dar am fost surprinsa placut. Cea mica e fan deja al jucariilor de la ei. Iar eu sunt fan al filmarilor tale, esti simpatica foc.

  4. Ce m-am mai distrat așa cu tine! :)) Uitasem de varianta aceasta cu plușurile. Ce bine că mi-ai amintit și mi-ai redeschis pofta de joacă! Problema mea este că am constatat că nu știu să mă joc. Și am nevie de antrenament! :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *