O mamă semnalează un nou abuz la Spitalul de Urgențe Pediatrie Luther din Sibiu

AM PRIMIT ACEST ARTICOL DE LA O CITITOARE CARE DOREŞTE SA RAMANA ANONIMA DE TEAMA EVENTUALELOR REPERCUSIUNI

Later edit din partea autoarei:
Te rog dacă poți adăuga un later edit: „îmi cer scuze că nu am menționat vaccinarea copilului cu 54 de viruși în decurs de 8 luni la recomandarea medicului vaccinolog din Sibiu cf căruia ‘tocmai a murit de meningită o fetiță de familie bună, este epidemie, trebuie să facem toată schema de vaccinare și cea obligatorie de stat plus toate opționalele’. Și nu m-am oprit după tusea convulsivă făcută la vârsta de 4 luni după vaccinul DTP. Nici după nodulul tare și mare ca un ou fiert după vaccinul următor. Nici după febra 41 și plânsul neconsolabil la vaccinul următor. S-a oprit medicul de familie singur când i s-a umflat copilului fața și limba de la siropul Antihistaminic Aerius. Și când nu putea vaccina pentru cele 10 săptămâni de laringită cu stridor tratată cu aerosoli dexa, genta și adrenalină. Și m-am consultat atunci cu imunologul care mi-a recomandat să mă fi oprit doar la schema obligatorie, nu să fiu de acord cu 54 de viruși în decurs de 8 luni de viață conform schemei doamnei vaccinolog. Și atunci am spus stop. Și.atunci am aflat și eu istoricul meu medical în urma vaccinurilor. Așa că, dacă nu îmi luați voi hater-ii copilul să mi-l vaccinați cu forța, văd că stați liniștiți că va muri de tetanosul pentru care a fost vaccinată bebeluș fiind. Deci, oricum ar fi voi tot câștigați veți fi. Iar ca să încheiem, dacă doamna doctor ar fi avut bunul simț să mă întrebe respectuos dacă a fost copilul vaccinat anti tetanos și dacă știu riscurile infectării unei răni la deget prins cu ușa de la mașină și să îi fi răspuns cu da, nu aveam nevoie să îi trimit replica în mediul online. Dacă ar mai fi putut să și arate un gram de empatie față de o mamă care tremura de supărare că prinsese degetul copilului, care ținea în brațe un copil ce urla de durere în timp ce se.chinuia să semneze refuzul vaccinului anti tetanos, care e chinuită de vină că trăiește copilul cu antihistaminicele în geantă după cei 54 de viruși injectați cândva, cu siguranță i-aș fi dus ulterior și un buchet cu flori și o cutie cu bomboane ca să răsplătesc prin mulțumire nu doar anii grei de școală urmați, ci și DECENȚA.

Abuz medical seara trecuta la Urgențe Pediatrie Luther (i-am prins copilului degetul în ușa de la mașină. La două zile după externare chirurgie pentru degetul de la picior. Mâine fiind ziua ei).

Stimată doamnă doctor anonim (nu v-ați prezentat nici înainte de abuz, nici după), vă înțeleg, era horror în seara asta. Ați avut o zi lungă, nu mai pridideați printre vome, febre și un cod roșu de mușcătură de șarpe. Vă mulțumesc că mi-ați zâmbit și mie și fetiței mele care așteptase în dureri două ore, în căldura aia infernală. Vă mulțumesc și pentru întrebarea „Când i-ați făcut ultimul vaccin?“, urmată de supoziția corectă „deci nu sunteți de acord să îi facem vaccin anti tetanos“ atunci când v-am răspuns „la 10 luni m-am oprit din vaccinat, copilul a făcut reacții adverse severe și a rămas cu alergii“.

Vă felicit și pentru viteza cu care v-ați uitat consternată la.mine și v-a pierit zâmbetul de pe față „și de atunci nu i-ați mai făcut niciun vaccin?!?“, precum și pentru viteza cu care ați pierit din cadrul ușii pentru a reveni cu foaia pe care ați scris apăsat cu pixul „refuz vaccinare“ pe care m-ați pus să o semnez și pe care mi-ați tras-o de sub pasta albastră când mă pregăteam să scriu și de ce, că lipsea rubrica „motivul“. La fel a lipsit și pe formularul de la medicul de familie.

Vă mulțumesc și pentru ticăloșenia cu care ați îndrăznit să ridicați tonul „părinții ca dumneavoastră ar trebui să fie…(pauză, ați.făcut pauză, doamnă) amendați. Cel mai mare rău îl faceți copilului.“ Sper că nu ați vrut să ziceți „omorâți“ sau „închiși la.închisoare„ sau „lăsați fără copii“. Îmi este frică să umplu punctele de pauză, oare ce ați gândit de fapt?

Vă mulțumesc și pentru viteza cu care ați pierit iar din cadrul ușii după ce ați aruncat vorbe grele, sper că sunteți satisfăcută și pentru ce mi-ați zis și pentru că mi-ați zis-o, precum și pentru că nu mi-ați acordat dreptul la replică. Brava! Doar despre vaccinuri ați învățat doamnă în anii ăia mulți și grei de școală? Despre respectul față de pacient nimic? Mai țineți minte jurământul ăla cu „Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență“? Mai țineți.minte că.oamenii sunt diferiți, unici, îi diferențiați pe culori în lumea dumneavoastră? Că nu puteți aplica niciun act medical cu forța?

Știți de ce vă mulțumesc pentru toate astea? Pentru că mi-ați întărit convingerea că voi face tot ce îmi stă în puteri să lupt împotriva abuzului vaccinării obligatorii. Pentru că în creierul dumneavoastră inflamat împotriva anti vaxx-erilor care ar trebui…„amendați“ nu mai este loc de concepte precum discriminare, precum ‘părintele copilului decide’, nu doctorul, nu Statul care habar nu are despre istoricul individual. Există doar ură. Doar dorința furibundă de a ne vaccina pe toți cu forța, de a ne acuza pe ăștia ca dumneameale că atentăm la siguranța națională vs ăștia ca dumneameale care vă suspectăm de hitlerism acut cu tendințe de genocid.

M-aș bucura să vă vedeți de atribuții data viitoare și să nu mai vorbiți în afara subiectului, mai ales când nu v-a cerut nimeni părerea. A, am uitat să vă povestesc despre părinții bebelușului de 3 luni de la Recepție: „nu mai știu ce să-i mai fac, plânge de trei zile, i-am făcut vaccin“. Oare l-ați fi tratat cu un vaccin împotriva plânsului?

Sper să aveți o seară ușoară. A mea e încă sub semnul stupefacției.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

164 comentarii

    • Ar fi fost semnificativa acea poza daca ar fi continut cate un patratel colorat si pentru bolile neurologice nou diagnosticate in aceeasi perioada. Nu consider vreo realizare sa descreasca numarul cazurilor de boli infectioase in timp ce creste numarul cazurilor de boli neurologice… Daca se doreste sanatatea cu adevarat, nu schimbam o boala pe alta. E vorba de copiii nostri, nu de soareci de laborator.

    • Stiu poza. Sustin vaccinarea. Copilul meu e vaccinat si urmatorul va fi la fel. Am prieteni care au ales sa nu mai vaccineze dupa ce copilul lor a facut dermatita atopica dupa vaccin. Nu stiu eu daca e din cauza vaccinului sau nu, cum nici ei nu au de unde sti. Dar nici nu pot sa ii condamn, pentru ca nu stiu nici eu cum as fi procedat daca eram in locul lor.
      Pe de alta parte cunosc o doamna de 57 de ani schiodita de poliomielita. Nevaccinata, ca la ea nu au mai ajuns vaccinurile atunci.
      Deja suntem la a 2a generatie de boli tinute sub control datorita vaccinurilor si am cam uitat ce nasoale sunt ele de fapt si de ce exact sunt asa de improbabile acum. Uite ce repede se intorc.
      Nu cred totusi ca solutia pentru Romania e legea care sa ne oblige sa ii vaccinam, ci educatia, informarea, implicarea cu adevarat a cadrelor medicale si Ministerului sanatatii din aceasta minunata tara guvernata atat de responsabil astazi. Refuz sa cred ca in sistemul actual de asistenta sociala unui copil i-ar fi mai bine decat intr-o familiei caruia ii pasa atat de mult de sanatatea lui incat sa ajunga sa se teama de efecte secundare putin probabile, dar totusi posibile.
      Sanatate sa ne fie tuturor deci!

    • Eu vad zilnic o fata de 30 de ani schilodita chiar de vaccinul anti-poliomielita. O poarta parintii in scaun cu rotile. Corpul este schilodit de vaccinul facut de un medic ce n-a facut anamneza pacientului care era racit, creierul e intact, fata e perfect constienta. Parintii se roaga sa moara ea inaintea lor.

      Nu sunt antivaccin insa nu sunt nici pro pentru vaccinuri facute la gramada doar ca asa zice statul. Suntem unici, ar trebui sa fim tratati ca atare, nu ca o masa de porci dusa la abator.

    • Asa e. Am citit cam toate comentariile si am putut sa observ cat de cruzi si egoisti sunt majoritatea care au comentat. Indraznesti sa spui ca nu ai gasit vaccinul sau ca, copilul tau nu are voie sa faca un anume vaccin din diferite motive, la fel de… medicale?
      „Ce ne intereseaza pe noi, sa moara, sa ti-l ia! Pai ce, sa il imbolnaveasca pe al meu???”.
      Dap. Atata URA, ce n-am vazut. Cuvinte aruncate, fara ca macar sa fie trecute prin filtrul gandirii.
      Unde e patriotismul ala, de care se caca pe ei toti hipsterii? Unde e gandirea aia de: „Sa ii ajutam si pe aia mai speciali, care nu pot face vaccinurile, sa gasim si pentru ei o portita!”?
      Astia sunt genul de oameni care sunt in stare sa te bage pe tine cu capul la fund, in apa, sa nu se inece ei.

      Fereasca Dumnezeu sa ai copil cu probleme, la noi in tara. Esti mancat de viu din clipa in care scoti capul pe usa cu el. Ca ii omoara pe aia „normaliiiii si sanatosiiiiii”…

      Comentariile de mai jos mi-au provocat extrem de multa scarba. Nu comentez de subiectul „vaccinare”, care ar trebui sa fie intim, intre medic si parinte. Ci comentez de atitudinea oamenilor.
      Bag mana in foc ca astia sunt aia care au iesit in strada la mars, pozand in patrioti din aia uniti, la bine si la greu.
      Let me puke.

    • Mi se pare absolut incredibil ca atat de putine persoane sunt indignate de faptul ca acel copilas a fost ingnorat, discriminat, mama lui batjocorita!
      Cum e posibil sa vedeti toata situatia atat de „la rece”, parinti fiind?!
      Nu conteaza daca este vorba despre un copil vaccinat sau nu!
      Voi, parintii copiilor vaccinati, cum v-ati simti sa stati pe holurile spitalelor cu puiul vostru si, din nu conteaza ce motive, sa-i fie refuzat sau amanat actul medical?
      Da, sunt mama de copil vaccinat doar in maternitate, nu am fost „victima dezinformarii” creata de siteuri anti-vaccin, ci de faptul ca eu, citind prospectul vaccinului nu am putut semna ca sunt de acord!
      E oare corect sa fiu acuzata de rele tratamente aplicate minorului, cand imi respect copilul, cand il hranesc sanatos, il educ, am renuntat la serviciu doar ca sa ii pot fi aproape macar in primii ani, nu l-am scos in parc nici daca a avut cativa mucisori doar ca sa nu ii afecteze pe ceilalti (apropo in 3 ani a avut doar 2 rinofaringite)
      Oare cati dintre parintii astia care vaccineaza si arunca cu pietre in cei ce nu o fac tipa la copiii lor, ii jignesc in tot felul, le dau Nutella la 2,3 ani ca deh pofteste copilul, ii lasa toata ziua „pe tableta” la desene, sub pretextul ca trebuie sa fie in pas cu tehnologia?!
      Off, draga Ioana, imi pare atat de rau ca a trebuit sa scriu primul comentariu pe blogul tau avand starea asta de revolta! E atat de frumos si util tot ce faci tu aici, cartile tale sunt adorate de noi si iata cum ne incrancenam cu totii. Eu va respect pe voi, cei ce va vaccinati copilul! Stiu ca voi nu ma respectati pe mine, insa incerc sa-mi cresc copilul in asa fel incat sa raspandeasca iubire in jurul lui, sa se poata juca cu ai vostri fara sa fie controlat la carnetul de vaccinari!
      Toate cele bune!

    • :)))))))) Deci in conceptia ta, cei ce vaccineaza sunt parinti iresponsabili, spre deosebire de perfecta de tine. Le dau Nuttela, ii lasa pe tablete, urla, tipa si lovesc copiii! Cand imi spunea cineva ca antivaccinistii sunt de fapt niste narcisisti care cauta doar sa fie superiori cu ceva altora, sa se simta parinti mai buni si mai responsabili am zis ca judeca superficial si la gramada. Dar vad tot mai multe comentarii precum al tau si incep sa ii dau incet, incet dreptate.

    • Imi cer scuze daca atitudinea mea ti s-a parut malitioasa! Probabil te grabeai si nu ai vazut ca faceam referire la acele „rele tratamente aplicate minorului”, in cazul in care nu-l vaccinezi. Si da, cred, pe buna dreptate, ca indiferenta fata de sufletul si organismul unui copil e unul dintre cele mai rele tratamente pe care i le poti aplica!
      Eu nu sunt imptriva vaccinurilor, ci pur si simplu imi este teama! Am permanent in suflet si teama ca nu l-am mai vaccinat si teama ca poate dezvolta o reactie adversa daca il voi vaccina! Un comentariu pertinent mi s-a parut cel postat de Iulia! Echilibrat si fara ura! Scopul nu e sa ne certam! Eu nu imi permit sa judec pe nimeni, fiecare isi are motivatiile proprii.
      Nu mi se pare normal insa ca Protectia Copilului sa isi insuseasca copiii celor ce nu pot/nu vor sa vaccineze.

    • Nu comentez, de obicei. Voi încerca să întind o punte intre cele doua tabere, deoarece discordia este în detrimentul copiilor noștri, ai tuturor. Voi începe cu atitudinea doctorului din articol, care este de neacceptat. De altfel, diferența mare dintre sistemele de sănătate din vest și cel din România este ca medicii nu sunt trași la răspundere pentru relația cu pacientul. Nu pentru corectitudinea medicala, ci pentru cea sociala. Sunt medic și da, sunt pacienți pe care îmi vine sa îi iau în brațe și unii pe care pur și simplu nu pot sa îi plac, chiar nejustificabil, și e adevărat ca nu poți sa îi respecți pe toti; dar sa fie civilizat și calm (chiar și atunci când pacientul este revendicativ sau când are un comportament necivilizat) este datoria oricărui medic. Și sa nu uitam ca e de datoria unui medic sa ia în calcul particularitățile pacientului pe care îl are în fata.
      Și totuși. . Cu o afirmație din articol nu sunt de acord, și anume aceea ca acțiunile doctorului acela reprezintă un contraargument pentru vaccinarea obligatorie. Obligatorie este vaccinarea copiilor care nu au contraindicații din punct de vedere medical, altfel ar însemna că ar fi vaccinați inclusiv copii cu imunodeficiente.
      Motivul pentru care am decis sa las un comentariu nu este articolul, ci comentariile. Este incredibil cât poate dezbina acest subiect. Cu ce va puteți ajuta copiii insultandu-va?
      Vaccinarea este, raportandu-ne la date obiective, una dintre cele mai eficiente masuri de sănătate publica, asta însemnând ca folosind niște resurse relativ reduse, scad considerabil mortalitatea și morbiditatea legate de boala pentru care s-a făcut vaccin. Masurile de sănătate publica sunt, însă, exact cum le spune și numele, publice (deci le impunem sau nu?) și sunt raportate la populație, eficacitatea și siguranța lor este raportată la populație (the greater good care a căpătat, din nefericire, valențe peiorative). Acest lucru este valabil și pentru toate medicamentele de pe piața ( mai puțin suplimentele nutriție, care nu dunt reglemetate în niciun fel). Asta înseamnă ca la nivel individual totul tine de noroc. Și atunci ăsta nu înseamnă ca Îți asumi un risc vaccinandu-ți copilul? Ba da, bineinteles. Doar ca aici intervine frustrarea medicilor. Nu ai Cum sa faci statisticieni din toți oamenii, și de aceea e atât de ușor sa fii foarte ușor indus în eroare ca om de alta profesie, deoarece informațiile sunt trunchiate. Vaccinarea, spre exemplu, de rubeola, da un risc de a face Panencefalita Sclerozanta Subacuta, o boala neurologica devastatoare, doar ca nu este deloc de neglijat faptul ca riscul de a face aceasta boala după ce copilul face rubeola este mult mai mare.
      Eroarea pe care eu o consider responsabila de tragedia medicala a refuzului nevaccinarii este, pe de o parte, de biasul de selecție, adica selectam doar ceea ce vine sa confirme convingerile pe care le avem deja (de care sunt vinovați, în egala măsură, și pro-vaxerii), dar și biasurile de proximitate și de acțiune, adică este de înțeles că pare mai înfricoșător pentru noi, ca părinți, sa se îmbolnăvească copilul după un vaccin pe care îl face acum decât după o boala pe care o va face la un moment dat, dacă o voi face, sau, de-a dreptul paralizant, dacă se îmbolnăvește din cauza ca EU am decis sa îi fac ceva. Deși aceste raționamente sunt valide emoțional, nu sunt cu adevărat raționamente, ci sunt reacții iraționale. O comparație nu tocmai reușită e cu faptul ca vedem un bat băgat în apa ca fiind indoit- nu poți nega percepția, dar rațiunea Îți spune ca nu are Cum sa fie așa. Este importanta sa ne folosim și în cazul acesta rațiunea. Datele statistice (complete) arata fără loc de intrepetare ca vaccinarea are riscuri mai mici decât nevaccinarea. Întrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem nu este „ne asuma riscurile vaccinării? ” ci ” pe care risc mi-l asum? Pe cel mai mare sau pe cel mai mic?” (Și aici încă putina statistica – riscul se referă tot la populație, deci alegerea nu e atât de simpla pe cât pare) .
      Nu pot încheia, însă, fără sa fac o mica apologie tagmei medicale (deși în parte a celei din romania). Fără niciun fel de intenție de a jigni, dar bănuiesc ca nu ați vrea să vă opereze de apendicita ( nici nu am ales o operație dificila) vecina de la 2, deci de ce ați vrea să vă consulte ea sau alta persoana nepregatita, iși aici este inclus și bietul Google, în ceea ce privește sănătatea copiilor voștri? Meritocratia înseamnă sa acorzi măcar putina incredere specialistilor, ca sunt în medicina sau construcții, cealaltă varianta se numește haos. Dar da, greșeli pot face și somitatile, și aici intervine rolul pacientului informat, nu în a se trata singur, la fel Cum nici medicul nu ar trebui sa trateze singur, ci în consens cu pacientul. PS efectul toxic al unei substanțe depinde de doza, astfel încât și apa, în cantitate mare, poate fi toxica, deci mercurul din vaccinuri nu este toxic, cantitatea este foarte mica, mai mica decât ingeram zilnic din alimente, deci acesta nu este un risc.

    • Fetița mea a făcut doar vaccinurile din maternitate. Aveam de gând să le facem și pe restul, până la un moment dat.
      Vaccinul hexavalent a lipsit până când fiica mea a făcut 6 luni. Tocmai atunci ne-a lovit o răceală, cu febră doar in prima noapte.
      Am fost la medicul de familie, care ne-a dat direct Augmentin, tratament pentru 5 zile, spunând: îi dăm antibiotic să îi treacă repede și să putem face vaccinul.
      Bineînțeles că am fost la un alt medic, am primit tratament ușor pentru viroză, pentru că asta avea fiica mea. Dar nici nu am mai avut încredere să o duc la vaccinare la un medic, care este interesat doar de acest lucru și nu de binele micilor pacienți.
      Unul dintre motivele, care duce la nevaccinare tine și de atitudinea unor medici, dar și de faptul că la noi nu se fac niște teste înainte, pentru a vedea dacă acel copil este sau nu alergic, compatibil sau nu cu vreunul dintre compușii vaccinului.
      In state precum Elveția sau Olanda de fac preliminar asemenea testări, la noi se vaccinează la grămadă. De aici pornește neîncrederea.

  1. Tragic…in curand o sa ne pierdem si dreptul de a respira, daca nu o facem cum spune Statul
    Mult succes mamico in orice intreprinzi si multa sanatate fetitei.
    Mi se urca sangele la cap de nervi cand aud/ citesc astfel de cazuri

  2. Nu stiu de ce ai publicat acesta postare, dar rau ai facut, mama cu pricina nu e medic, reprezinta ceea ce a facut sa moara peste 30 de copii de o boala ce parea eradicata la noi din tara. Parerea ca a facut copilul alergii de la vaccin este a unui medic? Daca bebelusul de la receptie plangea, cine a tras concluzia ca e de la vaccin?

    Bine ca s-a hotarat sa stea in Evul Mediu si sa „lupte” impotriva vaccinului, procedura medicala care a salvat atatea vieti!!!

    Trebuie sa intelegeti odata pentru totdeauna ca vaccinul functioneaza doar la o rata de peste 80% (parca) persoane vaccinate. Daca vreti sa intelegeti mai bine cum functioneaza nu aveti decat sa faceti Facultatea de Medicina, eu nu am capacitatea de a urma aceasta scoala de aceea ii cred pe medici.

    • Nu vaccinul (tulpina de virus inactiva prezenta in produs) este problema ci substantele aditionale din continut. Toti cred ca suntem de acord ca vaccinarea a fost intotdeauna in scopul prevenirii bolilor si a functionat foarte bine. Problema la noi este alta. S-a inceput importul de vaccinuri, vaccinuri care practic sunt testate pe noi si pe copiii nostri (stiti ca dupa producerea unui vaccin trebuie sa treaca un numar de ani inainte sa se vanda in masa? Oare de cat timp suntem noi cobaii lor?) Aveam si noi Institutul Pasteur pe care au avut grija sa-l falimenteze ( cum poate sa falimenteze singurul producator de vaccinuri din tara?! ) Sunt multe intrebari fara raspuns. Eu spre exemplu nu sunt impotriva vaccinarii, atata timp cat mi se pot da garantii ca vaccinurile importate sunt sigure.

    • Cum puteti crede ca un vaccin se testeaza pe piata din Romania? Vaccinul se pune pe piata abia dupa ce este testat, iar testarile se fac cu acordul celor implicati. Aceste vaccinuri se vand si pe pietele din Europa de Vest, nu altele. Cred ca se exagereaza cu teoria conspiratiei in acest caz.

    • Oare care or fi persoanele implicate in testarile astea? Cred ca nu copii de vreo doua luni sau mai maricei, oricum aflati la varsta la care trebuie sa se aplice vaccinurile respective… Ce parinte accepta ca al sau copil sa fie folosit pentru teste, fie ele pentru cel mai inalt scop medical? Deci cei implicati nu sunt tot aceia carora li se adreseaza vaccinurile, cred. Testez pe mere tratamentul pentru pere.

    • Comentariul asta releva profunzimea gandurilor si nivelul ridicat de inteligenta, sper doar ca l-a scris o maimuta si nu o mama de copil, care se mai vrea a fi si informata. De fapt articolul si multe dintre comentarii provoaca rasul.

    • Daca vaccinul functioneaza doar la o rata de peste 80% inseamna ca degeaba se vaccineaza turistii care se duc in anumite tari din Africa sau Asia.

    • Nu te mai uita la tv ca esti prea destteapta!! Vezi ca unu ce a fost nominalizat la premiul nobel in medicina zicea ca nu sunt bune vaccinurile,si asta sigur e un mare fraier!!!!!!

    • Foarte bine faci sa-i crezi pe medici, dar atunci cand medicii au alte interese decat pe cel al pacientului, ar trebui sa te puna pe ganduri. Probabil ca nu prea ai avut tangente cu spitalul , sa vezi ce se intampla cu adevarat acolo si cum sunt tratati oamenii, fie copii , fie adulti. Daca o mama a patit asta si a publicat pe un site , nu cred ca a fact-o pt. publicitate , ci pentru ca e foarte suparata. Daca esti mama si ai o problema cu copilul tau, si in loc sa te te ajute cei din spital te persifleaza , iti spun ca iti vine sa ii iei la bataie sau mai rau…..

    • Atatea aberatii doar intr-un singur cap?!
      Ma faci sa rad …Daca stii sa citesti , cauta articole de specialitate …adica de medicina , sa vezi despre ce efecte adverse e vorba ( asta daca nu reusesti sa intelegi singurica cuvintele prospectului). Cat despre Facultatea de Medicina…acolo se studiaza foarte pe scurt problema vaccinurilor, dar NU si studiile pe fiecare excipient in parte…te ingrozesti de efectele lor , luate pe rand, ca sa nu mai vorbim de ele luate impreuna. Tu ‘trebuie sa intelegi o data pentru intotdeauna”ca esti pe dinafara rau…

    • Doamna, cum ar fi că la următorul vaccin, daca e cazul, copilul dvs să aibă exact acel efect advers care, spune prospectul, se produce exact la 10000 de cazuri? Că văd că vehiculați procente cu ușurință cu care întoarceți clătită in tigaie. Ați citit prospectul? Oricare, nu conteaza vaccinul. (Sa va dau un exemplu: colaps la infanrix hexa. E in prospect).. Saurebare mai simpla, de a încălzire: stiți cumva cînd se situează în istorie Evul Mediu fara sa vă uitați pe Google? Iar vaccinul se studiaza extrem de puțin în școlile superioare de medicina. Asta că să știți cam ce competenta au absolvenții asupra acestui subiect.

  3. Buna ziua. Va înțeleg supărarea referitor la atitudinea doamnei doctor dar si dumneavoastră judecati exact ca si ea. Nici dansa nu a fost toleranta, da nici dumneavoastră nu sunteți. Atitudinea asta de „nervi” când vine vorba de părinții care nu si-au vaccinat copii nu vine din „anii aia grei” vine din frustrarea ca sunt enorm de multi copii nevaccinati, care vin în stare foarte gravă la spital. Si atunci părintii tipa,urla ca de ce nu pot face nimic ptr ala mic,ca medicii îs incompetenti, ca de ce nu se face bine. Si nu poti sa îi spui părintelui atunci da iti moare copilul ptr ca nu l-ai vaccinat. Logic,nu ai voie sa emiti asemenea afirmații. Si atunci e vina medicului? Asta e problema. Părintii nu isi vaccineaza copii si apoi urla ca de ce nu se mai fac bine. Medicina are si ea limitările ei nu poate face minuni. Si dumneavoastră o judecati pe doctorita asa cum va judeca si ea pe dumneavoastră. Asa ca sincer vreti sa nu mai fii judecată sau sa nu va mai deranjeze?. Nu mai judecati nici dumneavoastră. Nu va puteti imagina ce e în sufletul doctorilor când le moare un copil care ar fi putut fi salvat de un vaccin si nu pot sa facă nimic. Nu exista frustrare mai mare ptr un medic sa stie ca ar fi putut face ceva ptr un pacient si nu poate ptr ca e legat la mâini de parinti. Si atunci iti rămâne să te uiți cum se duc si sa te duci acasă prefăcându-te ca mai esti ființă umană si nu te afectează.

    • Problema nu e doar ca moare un copil pe care parintele a refuzat sa il vaccineze, desi situatia asta singura e de maniera sa te scoata din minti ca medic.

      Problema este ca ajung sa moara copii care inca nu au putut fi vaccinati sau unii vaccinati, doar pentru ca imunitatea ‘de turma’ s-a dus pe copca, in era in care toti ne facem studiile medicale pe Facebook.

    • Exact! Am ajuns efectiv sa ne batem joc de toți anii lor de scoală! E o mare moda sa nu vaccinam, sa fim contra la orice, daca Dumnezeu ne-a dat un copil, dar, ce sa vezi, uite ca nu ne-a dat si mai multa minte. Sincer, eu m-am săturat de toata atitudinea asta anti doctori! In ultimul an am avut de-a face cu sistemul sanitar de stat si nu am decat cuvinte de laudă! Chiar contează si cu c3 atitudine ne ducem si noi la spital. Si an observat ca sunt persoane care fac o meserie din victimizare.

    • Dumnezeu n a lasat sa ti omori copilul de neinformata!! Reactii apari si dupa ani de zile si atunci nu i branzica sau portocala,holbeaza te in prospect duduie si cere parerea unui chimist sa te socheze un pic ca prea credula esti!! Dr nu invata de vaccinuri nimic doar ca s bune de injectat!!!

    • eu sunt chimist si nu pot formula o parere pertinenta despre vaccin, am incredere in medici

    • Oare de ce or fi „enorm de multi copii nevaccinati”? Sa fie oare pt ca oamenii au inceput sa se trezeasca din amorteala dulce care le-a fost indusa si au devenit curiosi punandu-si semne de intrebare? Oare semnele astea de intrebare si aceasta decizie or fi venit din neant? Din prea mult bine si stare armonioasa a sanatatii copiilor dupa vaccinare (in paranteza fiind spus,e important sa aveti in minte faptul ca cei care sunt acum „antivaccinare” au fost odata „pro”)? De unde pana unde ai dreptul ca si cadru medical de a judeca o persoana pt faptul ca nu a fost de acord ca un act medical sa ii fie efectuat copilului ei sau ei insasi (juramantul facut odata, demuuuuuult,a fost ca si uitat din acel moment deja?)? De ce cei nevaccinati pot fi blamați urgent si ar trebui sa taca si sa inghita orice si sa nu se mai simta ofensati, daca „s-au trezit ei destepti sa nu se vaccineze”, aka sa iasa din multime? Culmea e ca foarte multi copii fac exact bolile alea pt care sunt vaccinati si inca destul de repede dupa vaccinare. Stiu: sunt binecuvantati ca fac „o forma mai usoara”, ca de nu erau vaccinati, nici nu ne putem inchipui ce li s-ar fi intamplat! Haideti sa ne revenim un pic din starea de judecata, de ura si de aruncat responsabilitatea pe medici, ca ei „stiu mai bine, ca doar n-au facut degeaba atata scoala” (in realitate, tot noi ne-o asumam, doar ca ne mintim frumos) si macar sa ne informam putin, ceva din noi sa manifeste curiozitate cat sa cercetam nitel,sa ne informam, sa punem intrebari, sa cerem raspunsuri, e dreptul nostru, asa cum ne alegem si mancarea pe care o ingurgitam si hainele pe care le purtam etc…studii sunt gramada, cercetatori, specialisti cu coloana vertebrala, care spun franc despre vaccinuri si efectele lor, la fel. Ochi si urechi sa avem. Hai sa mergem la medicii de familie si sa ne uitam pe fisele copiilor vaccinati și pe cele ale celor nevaccinati si sa vedem daca observam ceva diferit comparativ.
      In plus de toate astea, sa ne uitam la cei din conducere…are cineva incredere ca acestia ne doresc noua binele si sanatatea asa, dintr-o data, tam nesam? Daca da, inseamna ca suntem naivi rau!
      Suntem manipulati grosier si nu vrem sa vedem…le-a reusit sa ne dezbine si sa ne faca sa ne uram, pe principiul „divide et impera”. Incercati sa faceti un pas in spate si sa priviti situatia cat mai obiectiv posibil. In definitiv, toti parintii ne dorim sa avem copii sanatosi, scopul ne e comun deci…ca unul alege sa vaccineze si altul ba, e alegerea fiecaruia dupa o buna informare, dar personal nu pot fi de acord cu bagatul pumnului in gura pt a obliga pe cineva sa faca ceva, cu atat mai mult cu cat vorbim de un act medical, cu o paleta larga de efecte adverse. Sanatate tuturor, ganduri bune si pasnice si iubirea si compasiunea sa ne fie ghid!

    • :)) Mi-ai stârnit rasul cu comentariul tău, ni nu am reușit sa citesc câteva rânduri. Astăzi mi-a plăcut și mie ce am citit la prințesa urbana. O felicit pentru ca e împotriva abuzului de către orice a copiilor

  4. YNA si cat zici ca a suferit un doctor cand copilul a facut polio dupa vaccin? Caz concret, copilul vecinei de la etajul 6. Iti spun eu cat a suferit, a dat din umeri, a spus ca orice vaccin are efecte adverse si riscuri si ca nici macar nu e f sigur ca e de la vaccin. Adio si urmatorul pacient.
    Vaccinarea este un subiect personal, intre parinte si medic, fiecare copil e caz unic, medical, de aceea nu e treaba NIMANUI sa comenteze deciziile unui parinte. Bune sau rele, fiecare si le asuma. Consecintele de asemenea.

    • Din pacate consencintele reale le suporta copilul. Restul e circ. Si intr-un sens si in celalalt.

    • serios, mona? cand copilul meu se imbolnaveste din cauza copilului y care, nevaccinat fiind, a facut o boala periculoasa pentru al meu, tot eu imi asum gestul si consecintele familiei copilului y? de exemplu, imunizarea pt ROR se face dupa 9 luni si devine tot mai posibil ca pana la acea varsta copilul meu sa se imbolnaveasca din cauza unuia care n-a fost vaccinat. deci cam cat de personal, intre familie si medic, mai e acest subiect? cu bine si rele, cum spui…

    • Irina eu inteleg ce zici, insa este dreptul fiecarui parinte sa decida pt propriul copil. Atat timp cat vaccinurile, sauvorice tratamebt, are si efecte adverse ai riscuri, fiecare are dreptul sa evalueze beneficiu versus risc. Cum evalueaza fiecare om acest aspect, este la latitudinea parintelui si uneori a medicului.
      Cine plateste acum pt tratamentul fetitei cu polio? Medicul care a vaccinat? Cine suporta consecintele acestei boli pe toata durata vietii copilei? Medicul sau ceilalti parinti fericiti ca si y a vaccinat?
      E un caz rar intr-adevar darbasta nu-l face mai putin important. Deci subiectul este atat de delicat incat fiecare ar trebui sa-si vada de treaba lui. Eu am vaccinat dar nu intreb pe nimeni altcineva ce a facut.

    • pai eu fix asta zic, ca nu e o decizie pe care un parinte o ia DOAR pt propriul copil. sa ne uitam la frecventa aparitiei poliomelitei dupa vaccin si sa o comparam cu rata mortalitatii copiilor nevaccinati. sa facem o comparatie intre frecventa efectelor adverse grave, care dureaza toata viata (deci scoatem din calcul durerile de cap, inrosirea zonei, miorțăială, reducere apetic etc.). copiii nostri ajung in colectivitati si asta se intampla la diverse varste. iar copiii ai caror parinti au refuzat vaccinarea pot ajunge (nevinovati) sa imbolnaveasca multi anlt copii (nevinovati). nu sunt suta la suta sigura ca daca fiecare isi va vedea de treaba lui va fi totul bine pt toata lumea in povestea asta cu vaccinarea.

    • Irina, inteleg punctul tau de vedere, ca pot fi consecinte pentru copilul tau cand cei din jur sunt nevaccinati, dar asta nu iti da dreptul ca sa ii obligi pe toti sa fie vaccinati si sa suporte eventuale efecte adverse. Eu mi-am vaccinat copilul, chiar i-am dat si un vaccin in plus, dar crede-ma ca am mari dubii daca am facut bine. A avut efecte adverse minore, deci nu m-a ingrijorat asta, dar dupa ce am vazut documentare cu ce efecte adverse majore pot fi nu indraznesc sa spun nimanui ca trebuie sa isi vaccineze copilul. Este o decizie pe care fiecare trebuie sa o ia pt copilul sau, si nu este usoara. Nimeni altcineva nu poate sa o ia.

    • Cand hotaraste sa nu vaccineze, parintele nu hotaraste numai pentru copilul lui ci si pentru toate persoanele (copii si adulti nevaccinati din motive medicale) cu care intra in contact, deci nu e doar problema lui.

      Nu este dreptul fiecarui parinte sa decida pt propriul copil pentru ca nu decide doar pentru el, daca vrei sa traiesti intr-o comunitate trebuie sa respecti regulile comunitatii. Aaaaa, daca te-ai hotarat sa traiesti in sihastrie, atunci da, poti hotari sa nu-ti vaccinezi copiii. Dar sa tii minte sa nu mergi cu el in excursii exotice.

    • Cu ce drept spui ca nu aibă dreptul sa decizi ptr propriul tău copil? Tu cea care l-ai purtat în pântece, l-ai crescut cum ai putut fără ajutorul statului, nu ai dreptul sa decizi ptr el? Scuzați-mă dar este peste imaginația mea cum poate un părinte sa aibă o asa gândire! Păcat ptr cei care au murit ptr tara asta, ptr libertate, ca noi, cei de acum, nația asta distrugem toată România în frunte cu romanii din ea!! Apropo tu ai repeluriile făcute?? Câți adulți au făcute rapeluri? Răspunde-ți singura și poate te prinzi și de ce NU exista imunitate de grup!

    • Exact! Câți dintre acești adulți atât de virulenți și-au mai făcut rapeluri din copilărie dacă nu au făcut boala (și nu au murit de la ea)? Daca nu, sunt la fel de „periculosi pentru societate/turma” că și copiii nevaccinați.

    • Eu am rapelurile facute! Este primul sfat pe care l-am primit ca adulti de la pediatrul copilului. Cand copilul a facut primul vaccin, am facut si noi, parintii. Urmatoarele peste 10 ani.

    • fara ajutorul statului = fara concediu pre/postnatal, fara alocatie, fara indemnizatie etc.?

    • Daca te angajezi tu Irina,sa platesi partea de asigurare la stat a parintelui care nu va primi cele sus aratate.In Romania asigurarea nu este benevola ti se opreste din salariu,asa ca inainte de a scrie aceste lucruri e cazul sa gandesti ce scrii.In anul 1989 au fost victime umane pentru LIBERTATE.”Oamenii se nasc si raman liberi si egali in drepturi”.Asa cum tu ai dreptul sa decizi ca doresti vaccinarea copilului tau,asa un alt parinte are acelasi drept sa aleaga sa nu-l vaccineze.Pentru edificare ne poti pune la dispozitie o analiza(dovedita stiintific) din care sa rezulte beneficiile unui vaccin?Ai citit prospectul unui vaccin si ce contine?Te obligi tu si garantezi ca vaccinurile nu au efecte adverse?Te obiligi sa achiti parintilor a caror copii au suferit de pe urma vaccinurilor tratamentele si terapiile?

    • da, elena, uite, ma angajez eu. e bine asa? nu de alta, dar la aberatii sunt tentata sa raspund cu aberatii. si ce incerci sa imi spui tot fluturandu-l pe 1989? ca ai prins acea perioada si ai cumva senzatia ca esti singura? la restul intrebarilor tale retorice nu ma obosesc sa raspund, e pierdere de vreme sa dialoghez cu cineva care ma intreaba daca am citit vreun prospect. multa sanatate iti doresc.

    • Cred ca pierdeti din vedere faptul ca acest „ajutor” al statului(cic, indemnizatie, alocatie) provine din taxele si impozitele platite tot de noi. Statul nu are venituri proprii din care face acte de caritate, redistribuie doar banii colectati de la contribuabili!

    • Laura, atat timp cat decizia ta poate afecta sanatatea copilului meu, am tot dreptul din lume sa te oblig sa-ti vaccinezi copilul daca vrei sa fie colegi de scoala si de joaca. Cat timp nu stai in padure trebuie sa respecti comunitatea in care traiesti.

    • Daca ti-ai vaccinat copilul, atunci de ce ti-e frica de cei nevaccinati? Ar trebui sa fie invers, cei nevaccinati sa se teama de a nu contacta boala de la cei vaccinati, care timp de 20- 28 zile sunt purtatori de virusi!

    • Copilul vaccinat e contagios. Adultul care nu mai e protejat de vaccin, că nu și-a mai gindit la rapeluri, e și el un pericol. Și dvs sunteți, după teoria de mai sus, un pericol. Mergeți și vaccinati-va. Și pe toți cei din familie, mama, bunica, mătușile de virsta a 3-a etc, ca sa ii protejați pe copiii altora care nu sunt inca la virsta vaccinarii. Altfel nu e vorba decit de ipocrizie.

    • Este revoltator ce supui!
      „Nu este dreptul fiecarui parinte sa decida pt propriul copil” Esti pe bune? Mai lipseste sa spui ca nimeni nu are dreptul sa decida pentru el si trebuie sa facem cu totii doar ce ni se spune ….

    • Copilul tau se poate imbolnavi oricum ca doar nu il tii numai in casa pana dupa vaccin.plus ca dupa vaccin copiii sunt contagiosi timp de 2 saptamani doar ca multi medici omit sa citeasca prospectele si recomandarile producatorilor.Deci sa stii ca si un copil vaccinat iti poate imbolnavi copilul…poate mai usor decat unul nevaccinat

    • Ce te faci dacă al tău copil vaccinat pana în dinți, ia boala chiar de la unul vaccinat care a făcut oameni forma „ușoară”? Tu de unde ști și cum dovedești de unde s-a îmbolnăvit al tău copil full vaccinat? Gândește-te cu creierul tău și nu te mai lasă spălată pe creier!

    • Esti sigura ca cel vaccinat cu ROR nu transmite virusul? Sau ca nu face boala” in forme mai usoare”?

    • Dacă e vaccinat, imunizat împotriva unei boli cu se poate îmbolnăvi de acea boală? Cum????

    • De ce spuneti toti ca vi se imbolnavesc copii mici de la copii nevaccinati? Dar daca se imbolnavesc de la un adult ? Cum procedati atunci ?

    • Cati ani are copilul vecinei de la 6? Probabil are cativa mai multi si a prins vaccinare cu polio oral. Intre timp s a schimbat vaccinul, nu mai este acela si riscul sa se dezvolte boala de la vaccin acum este fix 0.

    • Un pic de educație nu strica Mona: de la vaccinul anti-polio din ziua de azi nu se poate face polio, forma paralitica. Virusul e inactivat. De la cel ce era folosit in trecut exista un risc mic de a face polio. Dar daca virusul e inactivat(„omorât”) nu e nici o șansa de polio paralitic. In cazul vaccinurilor cu virusuri atenuate da, exista pericolul de a face boala. Ce s-a întâmplat putea foarte bine ca acel copilaș sa vina in contact cu virusul in perioada vaccinarii cand anticorpii inca nu s-au format.

    • doamna mona daca tot va informati macar informati-va. din 100 de cazuri de polio unul este simptomatic. deci hai sa nu ne mai smiorcaim ca vai a facut polio probabil jumate din noi am avut si nu am stiut ptr ca am facut o forma usoara ptr ca ghici ce? eram vaccinati. daca copilul vecinei dumneavostra a facut polio inseamna ca a luat o forma mai urata si daca nu era vaccinat poate acum nu mai era printre noi. asa ca, victimizarea asta asa numa ca sa zicem si noi ca facem ceva e jalnica. informati-va inainte sa da-ti cu pietre. de care poliomielita a facut? : paralitica, respiratorie, pseudogripala,meningiena etc? ce frumoasa e ignorata. numa sa aruncati cu pietre in medicina puteti ca v-au spus cei de la protv ca nu sunt bune. ce studii ati citit? ce carti? in ce jurnal au fost publicate? hai sa vedem cata informare exista cu adevarat sau ne laudam si noi ca sa nu tacem

  5. Da, acești părinți merită să li se ia copiii. E abuz. Sunt atâția oameni care nu pot avea copii și care merită, și voi ăștia care sunteți privilegiați să fi putut procrea vă bateți joc.

    • Batut joc de cine? Din ce perspectiva iti dau cu parerea? Daca imi ia copilul, unde mi.l duce? Cime e mai fericit, implinit, multumit? Daca al meu copil are reactii grave la vaccin, vii tu sa mi.l faci bine?! Ne trezim cu totii sa vorbim vrute si nevrute, in 99% din cazuri doar inspirati de ce auzim la tv…

    • Sunt atatia copii abandonati deja, parasiti de parinti, terorizati psihic si fizic….Trist ca vrem sa luam copii de langa parintii lor pt motivul ca nu au fost vaccinati. Deocamdata, legea le permite refuzul vaccinarii, deci acesti parinti nu au facut nimic ilegal.

  6. Sa spuna mersi ca i l-a tratat. Parintii ar trebui sa suporte toate costurile generate de lipsa vaccinarii. Pana atunci, „intelectualii” decid si prostii platitori de taxe, platesc.

    • Mada, ai citit legea? Noi, toti acesti prosti platitori de taxe o sa suportam tratamentele celor vatamati de vaccinuri, nu producatorul! Asa ca…mai putina virulenta si mai multa informare si vorba in cunostinta de cauza, n.ar strica!

    • Prin informare ne referim la semi analfabete de teapa Piersicutei sau Oliviei Steer? Sa clarificam principiul de informare.

    • Prin informare, ma refer strict la ce am spus: sa pui mana sa citesti legea cu care esti de acord.

    • Si tot noi, „acesti prosti platitori de raxe” suportam si tratamentele celor nevaccinati, ce umplu spitalele in ultimul an. Si sunt cateva mii!

  7. Este atat de usor sa inversunezi oamenii impotriva semenilor lor… Cea mai facila forma de manipulare. Cu cata uşurinta si uşuratate se vorbeste despre a confisca copiii de la acesti oameni. Nimic nu mai conteaza. Motivul?!?! Pffff! Ce-i ala? Nimic, praf in ochi. Parintii trebuie sa fie discreditati. Ce stiu ei? Ei nu sufera, doctorii sufera in locul lor. Logica asta ma depaseste, trebuie sa recunosc.

  8. Ioana, eu când aud de părinți care mliteaza împotriva vaccinării simt ca nu pot fi toleranta.Oricât as încerca.

  9. Articolul nu este despre vaccinare, ce va ambalati asa toate? E vorba de un medic care in loc sa trateze copilul, a stat sa judece mama. Din cate stiu eu. ca sa devi medic, studiezi medicina, nu dreptul.

    • bine ca ne-ai lamurit pe toate, Ana M. senzatia mea era ca cel putin substratul e despre vaccinare. uite de ce: „…mi-ați întărit convingerea că voi face tot ce îmi stă în puteri să lupt împotriva abuzului vaccinării obligatorii. Pentru că în creierul dumneavoastră inflamat împotriva anti vaxx-erilor care ar trebui…„amendați“ nu mai este loc de concepte precum discriminare, precum ‘părintele copilului decide’, nu doctorul, nu Statul care habar nu are despre istoricul individual. Există doar ură. Doar dorința furibundă de a ne vaccina pe toți cu forța, de a ne acuza pe ăștia ca dumneameale că atentăm la siguranța națională vs ăștia ca dumneameale care vă suspectăm de hitlerism acut cu tendințe de genocid”. Vaccinare. hitlerism, genocid si altele in acelasi paragraf. militant much? 🙂

  10. Ma intreb daca cei care refuza vaccinurile refuza si antibioticele. Si alea tot de corporatii sunt facute, si alea au potentiale efecte adverse de tot felul. Sau numai vaccinurile sunt problema ?

    • Asta este fix o alegere personala din complet in afara discuției de fata. Antibioticele nu ți le baga nimeni pe gat obligatoriu și nici nu ar fi suspecte de tot felul de efecte pe termen lung și foarte lung. Problema aici e obligativitatea. Lipsa liberului arbitru. Nu am mai fi homo sapiens. Ci doar o turma.

    • Fiecare decide daca vrea antibiotic sau alte medicamente, nu ti le baga nimeni pe gat cu forta inteligent-o!

  11. Hai sa nu dam cu pietre uni in alții. Știm foarte bine cum funcționează sistemul nostru de sanatate?. Am fost de mult prea multe ori cu fetita mea in spitalele din România si peste tot am dat de doctori cu suflet sau cu mai putin suflet.
    Am sa va dau un exemplu scurt de la o internare. Fetita mea avea 7 luni si făcuse rosu in gat. 12 noaptea urgentă, ora 1 internarea si dusa pe secția pediatrie, in jur de ora 3 au venit asistentele sa ii pună o branula dar nu prea au reușit ( fetita fiind foarte deshidratata, nu băuse nimic de la ora 11) reușesc cu greu, se face ora 4 si intreb dacă vine cineva cu perfuzia, moment in care mi se spune ca nu eu hotărăsc dacă copilul meu are nevoie de perfuzie…:( . Fiind vara , canicula, 30 grade in salon am insistat totuși. Închei prin a va spune ca fetita a primit perfuzia la orele 16. Timp de 15 ore i-am picurat cu pipeta doi trei picuri de apa care refuza sa ii înghită din cauza durerii in gat….
    Si atunci ma intreb eu… oare eu,tu mama care ți-ai facut vaccinurile sau tu mama care nu le-ai facut, sa avem bun simt si rabdare cu oameni care ne judeca in loc sa ne ajute sa ne tratam copilași?
    Sunt pro vaccinuri dar niciodată nu imi voi permite sa judec mamele care refuza vaccinarea.

    • Maria, cand copiii tai se vor imbolnavi pentru ca virusul va evolua din cauza copiilor nevaccinati, tot asa toleranta vei fi? Daca nu se face procentul minim de copiii vaccinati, nu functioneaza! Doar nu vorbim de aspirina!

    • Stiu ca e riscant Marina si pt copilul meu dar vroiam sa spun ca nu suntem in măsura sa judecam toate mamele care nu își vaccinează copii, pt ca la fel ca ele poate si noi facem unele greșeli cu copiii noștri.
      Încercam sa fiu putin împăciuitoare ?.
      Eu sper ca mamele care nu își vaccinează copiii ,in viitor o vor face.
      Si cel mai mult imi doresc ca in spitale , cadrele medicale sa empatizeze cu noi mamele aflate in suferința.

  12. Articolul este si despre vaccinare, pt ca autoarea judeca la randul ei un caz, al copilului care astepta , plangand de 3 zile dupa vaccin.

  13. Nu voi face aprecieri la nici un comentariu de mai sus ,ci doar atat :am o intrebare pentru toate mamicile pro-vaccinare ,pentru Statul care ne obliga si pentru medicii care ne vaccineaza copiii:daca in urma vaccinului,copilul face boala pentru care i s-a administrat vaccinul sau reactii adverse foarte grave,cine plateste?cine raspunde de sanatatea acelui copil,care pana la momentul vaccinarii era un copil perfect sanatos?CINE???Am doi baieti.Pe cel mare l-am vaccinat optional cu prevenar 13(pneomococic) la varsta de 3 ani si 6 luni.La 3 ani si 10 luni a facut pneumonie de care ne-am tratat intr-o luna de zile cu aerosoli si antibiotice.daca aceasta boala a fost o reactie a vaccinului atunci de ce a trebuit sa-mi vaccinez copilul?La baietelul cel mic,in varsta de 2 ani si 6 luni,inca nu i-am facut ROR-UL,pentru ca nu s-a gasit atunci cand ar fi trebuit vaccinat.Acum se recupereaza dupa o enterocolita care a debutat cu febra ,in urma careia a facut convulsii!Cum poate statul sa ma oblige pe mine sa-mi vaccinez copilul in situatia data cand pediatrul si neurologul mi-au spus sa aman saptamani bune orice fel de vaccinare???

    • cauzele unei pneumonii pot fi multe, iar daca ne referim la cele infectioase nu exista doar pneumococul , ci multi alti germeni care pot produce pneumonii. Iar a amana sau chiar renunta la vaccinare din motive intemeiate , medicale , este altceva cu a renunta dintr-un moft, pt ca asa a spus o doamna fara studii medicale , pe fb.

    • De ce toată lumea presupune că zeci de mii de părinți au dubii în privința vaccinării numai din cauza acestor două prea-pomenite doamne? Adică o masa atât de mare de oameni nu este capabila să gândească, sa citeasca? Eu de una doar am auzit, de cealaltă prea puțin, nu am citit nici macar pe propoziție scrisă de vreuna, nu sunt complet împotriva vaccinării, însă am dubiile mele, pentru că sunt capabila sa citesc un prospect, un articol, sa gândesc singura. Oare cei ce presupun că suntem o turma care urmează un guru nu privesc prin propriii ochi? Oare nu ei înșiși sunt capabili doar să-și însușească părerile altora?

    • Tocmai asta este, ca nu raspunde nimeni. Noi ca parinti trebuie sa semnam ca ne asumam riscurile vaccinarii. Iar unii pur si simplu nu vor sa si le asume, ceea ce e de inteles. Cel mai tare ma enerveaza cand aud de statistici, ca da, sunt efecte adverse, unele foarte grave, chiar mortale, dar sunt rare. Pai fie si un caz la 100 de milioane, daca acel caz se intampla sa fie copilul meu toate statisticile astea n-au nicio valoare. Cat despre vaccinarea pentru protejarea altora atat am de spus: vizualizez uneori o balanta, pe un taler fiind copiii mei, iar pr celalalt restul omenirii, ce credeti ca alege fiecare mama sa salveze?

    • cam nasol insa daca s-ar nimeri ca nevaccinatul tau sa nu poata fi salvat din cauza unei boli ce putea fi prevenita. ce justificare ti-ai gasi atunci?

    • Iti e frica sa treci si strada? Ii pui cumva copilului tău camera video si in geanta la școala? Daca ai frici, asuma-le si lasa părinții care aleg sa gândească singuri in pace! Generație de panicați si speriați…… vaccin pt prostie oare nu fac ăștia?

    • Eu i-am vaccinat (nu cu toate, ca nu le-am gasit, dar cu ce-am gasit din schema aia), insa nu pt imunitatea de turma, ca nu le-as risca niciun fir de par pt altii, ci pentru ca am comparat beneficiile cu riscurile, m-am documentat temeinic si am decis sa-i vaccinam.

    • Complet de acord. Si povestea ca vor fi despagubiti parintii…sa fim seriosi…eu nu vreau sa fiu despagubita in caz de ceva, eu vreau ca vaccinurile care se folosesc sa fie sigure. Si in momentul asta se pare ca nimeni nu poate afirma asta cu responsabilitate…

  14. nu mi se pare in regula nici ca unii copii sa aiba de suferit de pe urma vaccinurilor, nici ca altii sa aiba de suferit de pe urma nevaccinarii. cred ca, intr-o lume normala, trebuie creat un cadru legal in baza caruia cei care au de suferit din cauza unor efecte secundare ale vaccinurilor sa poata sa ceara despagubiri atat statului care coordoneaza campania, cat si producatorului respectivului vaccin. in acelasi timp, cred ca nu e cazul sa imi expun copilul riscului unei boli care putea fi evitata daca un alt copil era vaccinat.

  15. F subiectiva relatare. Mda, am auzit si eu de copii decedați in urma contactării unor boli care absolut pot sa fie prevenire prin vaccinare. Da, vaccinurile au efecte adverse, intr-adevăr, unele pot sa fie serioase, din fericire in proporție ff mica. Dar datorită vaccinurilor am scăpat de multe molime. Teoria cu autismul sa pice, ca nah, chiar nu e nici o evidenta sa o susțină. E pacat ca bieții copii nu pot decide pentru ei.

  16. Nu sunt antivaccinare, cand copiii mei erau mici, le-am facut vaccinurile toate, pentru ca acum 9 si 10 ani nu se punea problema sa refuzi. La vaccinul de 6 luni, baietelul meu era usor racit, i-am zis doctorei, iar ea a zis ca daca nu tuseste si nu are febra e ok. I-a facut vaccinul. In noaptea aia copilul a facut febra 40 cu 3. i-am pus supozitor cu novocalmin si nimic, febra din contra, crestea. Cand a ajuns la 40 cu 6 l-am luat cum era, am pasat copilul numarul 1 la socrii care stateau la parter si am fugit la spital. Stateam in Moreni pe vremea aia, si acolo spitalele sunt mici. Dupa ce am sunat la usa spitalului 15 minute a aparut o asistenta adormita ce m-a intrebat ce vreau. Ne-a primit si dupa inca 30 de min a aparut si doctora. deja era 4 dimineata. A luat temperatura copilului. tot 40 cu 6 era. I-am zis ca tocmai i-am facut vaccinul. Mi-a zis ca noi mamicile nu suntem bune de nimic, ca ce, eu nu stiu ca la febra mare dezbraci copilul si il bagi intr-un prosop umed? Ca ce vin eu la 4 dimineata sa o deranjez cu toate prostiile. Am ramas fara cuvinte. Eram prea obosita si speriata sa ii zic vreo doua. Mi-era teama ca ne da afara cu copilul cu febra mare. I-a facut copilului o injectie cu paracetamol si a stat in dubii daca sa ne interneze sau nu. Dar a zis ca ne tine pana la 7 ca o obliga legea sa ne tina pana la prima vizita. Mi-a zis ca la 7 vine un doctor sa ne vada, si cat are febra sa nu ii dau decat ceai, nu lapte, iar ceaiul se afla pe holul spitalului intr-o cana de tabla, ca cele de care erau pe vremuri la gradinite, pentru cine a prins. Era un lichid colorat si foarte, foarte dulce.Cred ca nici la prajituri nu punem asa mult zahar. A zis ca asa trebuie sa fie pentru ca trebuie sa suplineasca laptele. Am fost socata iar. Cum sa ii dau copilului de 6 luni zahar? si atata? cand el de abia gustase primul morcov fiert si facut piure.Povestea e lunga si continua cu tot felul de scene socante, pana ne-am vazut acasa, tot cu febra, pe care am tratat-o eu cu nurofenul pe care ni l-a refuzat doctora.
    Concluzia e ca si daca faci vaccin si daca nu faci, doctorii din Romania se cred niste zei, iar tu ca mama nu vei avea niciodata dreptate si mereu vei fi considerata vinovata, de ceva.

    • chiar nu inteleg cum de zici ca doctorii din romania se cred niste zei si ca, pt ei, mamele sunt numai bune de calcat in picioare. sunt medici si medici, mame si mame. pe bune acum. doctorii sunt oameni si sunt diferiti, asa cum si noua ne place mereu sa punctam. cunosti discursul – individualitate, suntem diferiti, cu totii vrem respect pt ceea ce spuntem si pt opiniile noastre etc….toate astea ne plac mult pana vine vorba si de oameni precum medicii, ei tb sa fie mereu asa cum ne dorim noi. si la baiatul meu a existat un episod febril dupa unul dintre vaccinuri, am fost la medic, l-am tratat si la revedere, fara vreo drama. sa faci dintr-o febra de 40 cu 6 un text despre cum medicii romani fac pe demiurgii mi se pare usor deplasat.

    • „Sa faci dintr-o febra de 40 cu 6 un text despre cum medicii romani fac pe demiurgii mi se pare usor deplasat”….O temperatura de 40.6 este foarte ridicata si greu de suportar chiar si pentru un adult, darmite pentru un bebelus de 6 luni de zile?
      Ana a spus foarte clar ca a fost foarte speriata, si o inteleg perfect tinand cont de varsta baietelului, iar medicul respectiv s-a comportat mizerabil…Spui la un moment dat ca „sunt medici si medici, mame si mame”-unele se ingrijoreaza mai tare, altele mai deloc, asa cum ai facut-o tu, insa chiar mi se pare deplasat sa consideri „dramatic” faptul ca biata mamica isi facea (pe buna dreptate) probleme din pricina puiutului bolnavior (starea de tensiune fiind accentuata de comportamentul total deplasat al acelui medic).
      La fel de deplasata mi se pare si poatarea ta-probabil ca vrei sa intaresti ceea ce ai afirmat mai sus, „…sunt mame si mame”, tu fiind una pentru care un episod febril de 40.6 la un bebe de doar 6 luni trebuie tratat ca un fleac..

    • si asta justifica, dupa tine, afirmatia ca toti medicii din romania se considera zei iar mamele sunt direct victime?

    • Ana nu a scris negru pe alb „toti” medicii din Romania- insa daca tot e sa despicam firul de par in patru, ar fi putut spune „unii medici din Romania”, cu toate ca nu putini sunt aceia care-si trateaza (abuziv) pacientii asemeni acelei doamne doctor (iar cand mijloc este un bebe in varsta de doar 6 luni, comportamentul „felcerei” in halat alb este demn de condamnat).
      Si da, in spitalele si policlinicile de stat acest fenomen tinde sa se generalizeze, asa ca am putea afirma pe buna dreptate „medicii din Romania”…

    • pai venind de la persoana care a scris si „articolul nu este despre vaccinare, ce va ambalati asa TOATE” (majusculele imi apartin, intentia e sa te ajut), generalizarea pare sa fie specificul casei. fie ca vrei sau nu, ca cititor, sa despici firul in 4 sau chiar in mai multe.

      acum nu mi-e clar nici de unde scoti tu sentintele gen „felcer” in halat alb (au! au! au!) sau „nu putini sunt aceia care”, ca sa nu mai zic de „in spitalele si policlinicile de stat acest fenomen tinde sa se generalizeze, asa ca am putea afirma pe buna dreptate „.

      mai usor cu drama pe scari… 🙂

    • Mai usor, mai usor cu drama, ca mi-oi rupe gatul, ar fi vai si amar :), ajung cu-n picior la ortopedie, si cu capul la psihiatrie :), asta in cazul de n-oi da peste vreo madam doctor asemeni celei din postarea Anei si imi este asigurat iesitul direct cu picioarele inainte 😉
      Randurile tale foarte hotarate ma fac sa cred ca ai fi medic 🙂 sau ai prieteni medici, daca lucrezi in breasla si contracarezi generalizarea fenomenului, atunci nu-ti pot spune decat ca-ti faci munca cu corectitudine, bravo!
      Nu ai ce sa ma inveti, prichindelul il am cu vaccinurile la zi :)- fac parte din categoria mamelor fricoase 🙂

    • Tocmai de asta la medic se merge cu tel pus pe filmare. Apoi reclamatii, televiziuni si cand o incepe sa-i dea pe capete afara s-or invata si ei sa fie oameni.

    • Copilul nostru a facut reactii la vaccin. La vaccinul de 4 luni a plans cu zilele si nu si-a folosit mana o saptamana. Am fost la medic dupa zile si ni s-a explicat ca da, este reactie la vaccin, nu foarte comuna, dar va incepe sa isi miste din nou mana dupa cate zile, poate o saptamana. Ni s-a explicat ca este o reactie trecuta la efecte adverse in prospect. O alta reactie post vaccinala a fost cu febra 40.5. Locuim intr-un mare oras european. Ne-am speriat, pentru ca avea 6 luni si avea pentru prima data febra atat de mare, am sunat la 112, am intrebat ce sa facem. Raspuns: pentru reactii post vaccinale nu venim, febra 40.5 post vaccinala este comuna. Dezbracati copilul cat mai mult, comprese la temperatura camerei inghinal si capsor si un antitermic (paracetamol sau ibuprofen). Febra va scadea, dar va fi agitat si cu plans inca 2-3 zile. Am urmat sfaturile si totul a fost ok.

      Are 3 ani, toate vaccinurile facute+vaccinul antimeningoccoc B (vaccin optional si extrem de scump-150euro/doza/3doze). Este un copil energic si inteligent. Am ales sa nu ne lasam speriati de curentul antivaxx, sa intrebam medicii si sa mergem pe cunostiintele si sfaturile lor. Poate ca a contat si ca am vazut copil distrus de polio, acasa in Romania, in anii 80 sau ca eu am fost la un pas de moarte din cauza unei meningite la 10 ani, cu focar in scoala. Nu realizati ce inseamna toate aceste boli, voi cei ce va opuneti vaccinari. O mana amortita o saptamana sau o seara de febra e nimic, chiar nimic, pe langa meningita, de ex.

    • cu ultimul paragraf nu sunt de acord… medicii de la stat, in Bucuresti, au fost in marea majoritate minunati. nu vorbesc decat de cei de copii (pustiu’ are 5 ani – avem totusi ceva experienta)

      din contra, experiente neplacute am avut la privat, de doua ori, dupa care „m-am lasat de sportul asta” si am mers doar la stat…

  17. Sa nu vaccinezi este in opinia mea echivalent cu un abuz. Nu se face autism, alergii sau alte boli de la vaccinuri. Da se poate muri in lipsa lor. Si nu numai pt copiii vaccinati e un risc, ci pt intreaga turma. Da, vaccinarea prezinta un risc. Si mancatul unei portocale… daca nu ma insel, statistic vorbind, o portocala e mai riscanta. Printesa, eu nu as publica asta. Dar casa ta, regulile tale, dar nu incuraja nevaccinarea.

  18. 99,9% dintre doctori sustin vaccinarea, considera ca parintii care nu vaccineaza sunt inconstienti si le e greu sa aiba rabdare cu ei.

    Stiind asta, la ce se asteapta un parinte care refuza vaccinarea cand merge la spital pentru ajutor si sfaturi medicale? A pat on the back? Tu crezi ca medicul e un idiot cu „hitlerism acut si tendinte de genocid”, dar ii ceri sa te trateze cu draga inima? Sa ignore tot ce a invatat in scoala despre vaccinuri?

    Daca iei toata clasa medicala de proasta nu te astepta sa ti se zambeasca frumos atunci cand le ceri ajutorul. Fii coerent pana la capat cu parerile tale; daca nu ai incredere à priori in ce spune doctorul de ce mai mergi la doctor?

    E normal ca nu te-a lasat sa scrii motivele tale pe hartie (in afara de faptul ca o asemenea explicatie nu isi are locul pe un act administrativ). Singurul motiv valid sa nu vaccinezi este „contra-indicatie medicala la vaccinare”. Si daca ar fi fost asta motivul, l-ai fi spus si nu se mai intampla nimic. Dar nu a fost cazul, pentru ca motivul tau este unul personal, fara baze medicale.

    Nu zic ca doctorul ar trebui sa arate cat de mult il enerveaza alegerea de a nu vaccina. Ar trebui profesionist si sa se chinuie sa ignore o atitudine care omoara copii. Din pacate in garda nu are asa o mare putere de auto-control, saracul.

    • De curiozitate intreb, ca nu stiu: cam cate ore de curs despre vaccinuri se fac in cei 5, 7 ani sau cati sunt la medicina?!

    • @Flori, nu le-am numarat, dar cand am fost in facultate am invatat despre vaccinuri mai intai la microbiologie, virusologie, imunologie si in anii clinici in stagiile de pediatrie, medicina de familie, boli infectioase. Vaccinurile au facut mereu parte din subiectele pe care le aveam de invatat.

      De ce intrebi?

    • Numarul exact nu il cunosc, dar subiectul e tratat de mai multe specialitati de-a lungul anilor: imunologie, virologie, boli infectioase, pediatrie, sanatate publica. Poate mai sunt si altele. Sunt 6 ani in total.

  19. Am făcut parte din prima generator vaccinata împotriva tusei convulsive, la 2-3 luni. Reactia adversa a fost ca am făcut boala. Asa isi formează organismul meu anticorpii. M-am vindecat, nu am avut sechele. Dar in aceeasi perioada, copilul unor cunostinte, mai mare ca varsta, care nu apucase sa facă acest vaccin, s-a îmbolnăvit si nu a supravietuit. Boli ca polio si meningita sunt îngrozitoare, am cunoscut persoane ramase cu sechele in urma acestor boli pt ca pe vremea lor nu se faceau aceste vaccinuri si au suferit toata viata. In cazul lor vaccinul ar fi facut diferenta. Personal sunt pro-vaccin si mi-am vaccinat si copilul. Este alegerea fiecăruia si ar trebui sa invatam sa nu mai acordam propriei optiuni pretentia de a fi unica, universal valabila si exhaustiva. Ce merge la un copil, la altul nu functioneaza. In ceea ce priveste articolul….daca mama are dreptul la propria opinie si decizie, de ce medicul nu are si el dreptul sa aibă o opinie despre decizia ei? Când luam o decizie ne asumam si reactiile si consecintele care o urmează. Problema pare sa fie ca niciuneia dintre categorii (pro si anti-vaccin) nu-i place sa fie contrazisa. Nu am identificat abuzul in articol…poate trebuie sa mai citesc…

    • Rectific cifrele, nu 99,9% din medici recomamda vaccinarea ci 100% din ei o recomanda. Oare aceste mame au optiuni si cand le sunt recomandate antibiotice si restul medicamentelor? Cum poti avea atatea optiuni intr un domeniu in care nu esti calificata si nu ai studii temeinice? si sa fim seriosi cititul din diverse surse nu poate fi comparat cu studiile universitare medicale.

    • Cam tot atatia recomanda si inceputul diversificarii cu suc de portocale si zahar de la 3 luni. Asta e, chiar si printre medici sunt idioti, destul de multi as zice.

    • Nu 100% din doctori recomanda vaccinarea, li se impune sa vorbeasca despre asta deoarece daca spun adevarul (ca nu sunt bune) risca sa piarda dreptul de practica.
      De ce nici un doctor nu isi asuma raspunderea pentru ce contine vaccinul pe care il fac copiilor nostri?

      Si da, poti refuza tratamentul cu antibiotice (in Romania oricum se face exces de ele). Chiar am vorbit cu o prietena care pana la 2 ani i-a dat fetitei foarte multe antibiotice (la recomandarea doctorilor). Apoi s-au mutat in Germania, iar fata nu a mai luat deloc antibiotic de 16 ani si nu a mai racit de vreo 4, iar medicii i-au spus ca a luat destul antibiotic cat a fost in tara incat sa nu mai aiba nevoie pe urmatorii ani.

  20. Nici eu nu incurajej nevaccinarea, dar sunt uimita de felul agresiv si lipsit de politete sau empatie din majoritatea postarilor.
    Mie mi se pare ca articolul este in primul rand despre discriminare, iar medicul in cauza nu are nicio scuza. Sigur ca nu sunt toti medicii asa, dar tinta ar fi sa ca astfel de episoade sa nu mai existe.
    Mi se pare ca articolul este si despre vaccinare. E nevoie de o majoritate cu vaccinurile facute ptr eradicarea bolilor, insa exista si exceptii, persoane ptr care vaccinul nu e recomandat; nu stiu dc era si cazul copilului autoarei. Nu îmi permit sa-mi dau cu parerea.
    Remarca autoarei legata de copilul care plangea mi se pare intr-adevar subiectiva.
    Iar dc medicul sustine vaccinarea, crede ca e mai bine ptr copilul autoarei(sau ptr toata turma) ca acesta sa fie vaccinat, atunci a facut un deserviciu tuturor comportandu-se asa. Mai de efect ar fi fost sa o asculte pe mamica, sa-i afle motivele si apoi sa ii ofere contraargumente. Dc timpul nu permite o discutie ampla, poti cere date de contact si permisiunea de a purta o discutie in viitor. Pare prea multa munca ptr o mama care nu vrea sa-si vaccineze copilul!? Ok, atinci hai s-o huiduim.. Efect garantat, maine si-l vaccinează no matter what.
    Eu nu sunt medic, trebuie sa fie f greu, uneori ma minunez vazandu-i pe oamenii ăștia in actiune. Insa sunt unii care la baza sunt niste oameni foarte frumosi si cu inalte valori morale. Mai sunt si inzestrati cu talent ptr meseria asta. Deci se poate, trebuie sa tintim spre asta. Mai sunt si scapari, poate si medicul in cauza ar reactiona altfel acum, poate a reflectat. Insa nu e ok sa aplaudam un comportament ca cel al medicului descris in acest articol.

    • Cristina, sunt copii care MOR pentru ca unii parinti refuza vaccinarea. Nu doar aia care au motive medicale (in cazul asta medicul copilului spune ce si cum). De asta is doctorii sifonati, de asta suntem multi parinti atat de agresivi si fara empatie. Daca pruncul tau este eligibil pentru vaccinare, fa-ne tuturor un bine si-l vaccineaza. Ca nu m-as distra cu tot felul de boli odata eradicate si nici nu mi-as inmormanta singurul copil, complet vaccinat.

      Da, is posibile reactii, fii-mea a facut de 2 ori deja febra mare de la vaccin. O data s-a lasat si cu o tura serioasa de vomitat. Am stiut la ce sa ma astept, am fost pe faza si eu si medicul nostru pediatru, ne-am descurcat. Ma asteapta la 4 ani inca o distractie de genul, probabil, vom fi pregatiti

  21. Mie mi se pare foarte ciudat cum de presa asta a noastra ahtiata dupa senzational si chestii lacrimogene, care transforma orice crima sau accident intr-o stire, nu a publicat nici macar o poza cu vreo unul dintre copiii care au murit din nevaccinare. Sa fie pentru ca nu exista? Sa fie pentru ca, de fapt, au murit din alte cauze?

    • asa e. faza cu copiii care au murit din nevaccinare face parte dintr-o uriaaaaaasa conspiratie si totul e musamalizat inclusiv in mass-media…
      draga lia, in presa, pana si in cea din romania, e cam greu sa publici poze cu copii, inclusiv morti, fara acordul familiei. oricat de ahtiata dupa senzational si chestii lacrimogene, o institutie de presa risca sa si-o fure groaznic la faza asta. daca parintii nu vin si nu vor sa faca public cazul, aparand la camera cu poze cu mica victima, e alta poveste. dar si acolo imaginile pot aparea blurate, depinde de strictetea producatorilor, editorilor, redactorilor-sef etc.

    • Ideea e ca nu a aparut absolut nimic, in afara de cifre, or astea pot fi foarte usor de inventat. Nici macar poze cu parintii nu sunt.

  22. sunt convinsa ca vaccinul are efecte devastatoare, permanente, asupra sanatatii unor copii, asa cum au si alte medicamente (in fond exista oameni alergici la cele mai banale medicamente) dar pentru ca un mic procent din ei au tras paiul scurt asta nu inseamna ca pentru majoritate vaccinul e un lucru rau si nu trebuie facut.
    o fi o viziune cinica dar viata e o loterie si poti avea si ghinion.

    • Ai mai gandi la fel daca puiul tau ar fi printre cei care zici tu „au tras paiul scurt”? Nu ai regreta nici macar putin vaccinarea daca ai avea certitudinea imediata ca asta i-a provocat rau puiului tau?

  23. Copii nu trebuie tratati de medici dupa deciziile pe care parintii lor le iau pt. ei, oricare ar fi deciziile respective.Orice fiinta umana, copil sau adult trebuie sa fie tratata cu respect, mai ales cand acestia sunt bolnavi si vin sa ceara ajutor in sistemul de sanatate. Nici un motiv nu e intemeiat sa nu tratezi cu respect si cu bun simt persoana care vine sa iti ceara ajutoarul, mai ales ca asta e menirea ta ca doctor, menire pe care ti-ai ales-o singur. Eu atat am avut de zis.

    • Copiii sunt tratati de medici exact dupa dorintele parintilor, nu poate fi altfel. Un parinte poate refuza un act medical. In acest caz parintele a refuzat vaccinul antitetanic, iar doctorul s-a enervat pentru ca nu are dreptul sa trateze copilul dupa cum stie el mai bine.

      Doar ca la doctor nu e ca la piata. Nu ceri tu o anumita analiza sau medicament daca doctorul nu crede ca ar fi util, nu ii explici tu doctorului ce ar trebui sa faca pentru ca asta inseamna ca tu consideri ca stii mai bine decat el, deci cunostintele si experienta lui sunt egale cu zero in ochiii tai. Asta inseamna ca nu il respecti.

      Si doctorul, precum orice alt profesionist, nu are nici o obligatie sa te respecte daca tu nu il respecti si nu ii respecti profesia.

      Din cauza parintilor care refuza vaccinarea, avem din nou epidemii de boli care pot fi prevenite, copiii sufera, iar doctorii traiesc asta in cotidian si au mainile legate. Tu cum te-ai simti?

    • In uk esti dus in tribunal daca nu esti de acord cu tratamentul recomandat de medic. Daca diferentelevde opinie sunt ireconciliabile, un judecator va decide ce este in interesul copilului. Daca esti parinte, nu dispui de el ca de un obiect. Interesul copilului si binele copilului nu coincide intotdeauna cu viziunea sau credinta parintelui. Ca parinti, nu suntem zei!

  24. Mi se pare incredibil ca astfel de pareri precum cea a mamei care a scris articolul sunt promovate; un vaccin este un medicament, iar asta inseamna o gramada de ani pentru studii de diferite faze si alti ani pana a putea fi aprobat pentru punerea pe piata = nu face nimeni teste pe populatia din Romania. In alta ordine de idei, orice medicament are reactii adverse – si de la aspirina se poate muri. Insa daca nici faptul ca in Romania copii nevacinati au inceput sa moara nu ii misca pe cei ce se opun vaccinurilor, mie imi este clar ca nu se poate discuta cu acesti oameni cu argumente rationale. E perfect normal sa nu iti vaccinezi copilul cand are contraindicatie clara, din cauza unei alte afectiuni, iar aici intervine conceptul de imunitate de grup. Si da, sunt total de acord cu niste forme de protectie a populatiei – amenzi/ refuzul integrarii in colectivitate a copiilor ai caror parinti s-au opus vaccinarii (fara ca aceasta sa fie specific contraindicata in acel caz)/ impozitare diferita etc. Prea multi oameni fara pregatire in domeniu cred ca daca au facut un copil au dreptul de a-i expune pe ai altora la boli grave/ care fusesera eradicate….

  25. Eu am niște întrebări pentru părinții care refuză vaccinurile:
    1) dacă medicii sunt proști / aliați cu BigPharma / chitiți să ne omoare de ce vă duceți cu copiii la medic când sunt bolnavi? Le dați antibiotice? Dacă da, de ce? Pentru că dacă ați citit măcar un prospect, ați avea toate motivele să le refuzați și pe alea. Eu am citit prospectele de la ampicilină și gentamicina injectabile când a trebuit să le fac și m-am cam îngrozit…

    2. Ați scos sau aveți de gând să scoateți copilul din țară? Ce părere aveți despre ideea de a intra in contact in aeroporturi, resorturi, muzee cu oameni veniți din toată lumea, inclusiv din zone în care încă activează boli care la noi sunt, teoretic, eradicate sau oricum foarte rare.

  26. http://ortodoxinfo.ro/2017/06/22/curtea-suprema-din-germania-dat-verdictul-virusul-rujeolei-nu-exista/

    Sunt citate decizii judecatoresti reale, deci nu prea se mai califica la teoria conspiratiei. Plus ca legea e idioata, te obliga la vaccin, dar acesta nu exista nici macar sa il cumperi, plus ca stabileste un precedent foarte periculos. Apropos,ati citit legea cu atentie? Presupune mai mult decat vaccinarea copiilor…. maine poimaine o sa fie obligatorie si testarea vaccinyrilor pe noi, de ex( Deja hexacima s-a testat pe copiii romani,ea neavand autorizatie pt ue) samd

    • Mai informeaza-te! Curte suprema din Germania nu a dat acest verdict. Stirea este trunchiata si invartita si pe de-a dreptul mincinoasa. Altceva s-a intamplat la acel proces, dar unii stiu sa isi faca audienta:). Ps: hexacima are autorizatie pentru toata lumea. De ce pana mea ar testa cineva ceva pe noi??

    • Acest ortodoxinfo.ro e vreun site medical sau cum vine treaba asta? Femeie, pune mana si verifica-ti sursele pe care le citezi si de unde te informezi, ca azi maine o sa citesti ca e bine sa sari in cap si o sa sari. Cine sunt oamenii astia care scriu la ortodoxinfo.ro? Tu nu vezi ca nu semneaza nimeni nimic? Nu vezi ca nu stii cine sunt sau ce studii au la baza? Ce stiu ei de isi permit sa isi dea cu parerea? Ia intreaba-te asta: de ce cred eu niste texte pe net, de pe un site anonim, scris de niste anonimi? Tu iti dai seama ca oricine cu acces la internet si 4 clase (chiar eu, vecinul Costica care e paznic, unu cu acte in regula care e nebun paranoic, Dan Diaconescu si lista poate continua) poate scie acolo aberatii pe care tu le crezi? Ce e aia: curtea suprema din germania decide ca virusul rujeolei nu exista?! Cine e aceasta curte suprema? Cine?! Care lege sa o citim cu atentie? Ce e hexacima? Cum e cu biochimia acestui medicament in corpul uman? In cati ani s-au facut studiile pe acest medicament? In cate tari au fost facute studiile clinice? Cine e responsabilul pentru eliberarea lui pe piata? Unde gasesti patentul acestui medicament??? Stii? Sau doar ai citit pe ritzipitzi.ro si in Formula As ca „vacinele” e cu toxicitate??? Ai idee cat mercur sau aluminiu tolereaza corpul uman si unde in viata ta de zi cu zi intalnesti aceste metale inafara de vaccinuri? Ai idee cum se descompun ingredientele vaccinurilor in corp? Ai idee daca celulele umane au capacitatea de a contracara substante toxice? Uite aici te informezi corect: http://www.sciencedirect.com, http://scienceblogs.com/, https://scholar.google.ro/ (si astea sunt doar cateva exemple, si nu draga, BigPharma nu ma plateste nici pe mine si nici aceste siteuri pe care ti le recomand) si apoi vii si dai sfaturi in stanga si in drapta.

  27. Nu sunt impotriva vaccinurilor ci impotriva vaccinarii obligatorii. Am vazut atata ura in randurile scrise de cei ce sustin vaccinarea obligatorie incat as dori sa-i intreb urmatorul lucru: oamenilor, ce i-ati spune unui parinte al unuia din cei peste 150 de copii afectati de BCG in 2012? Sincer! (in caz ca nu stiti despre ce este vorba as dori sa va reamintesc ca MS a retras de pe piata acel vaccin adus din Danemarca). Din pacate voi nu vreti sa pricepeti ca problema nu este vaccinarea ci vaccinul, adica solutia aia din fiola. Cum sa ai incredere cand MS aduce solutii injectabile dubioase?

    • Eu chiar nu stiu ce i-as spune unui astfel de parinte. Si da, parerea mea este ca MS nu se ocupa de vaccinare cum ar trebui…de la lipsa fiolelor, pana la partea de comunicare. Este mai simplu pentru ei sa nu comunice si sa impuna. Si se mira apoi ca lumea nu ii asculta.

  28. Toate comentariile sunt legate de vaccin. Pe buna dreptate. Dar inteleg ca doamna a fost la spital, iar copilul a ajuns la chirurgie. Putem aprecia munca medicilor care ne salveaza copiii sau doar ii infieram pe net? Tratamentul post-operator are contraindicatii? Au fost citite de mama?

  29. Ceea ce mă îngrijorează pe mine in toată lupta asta pro si anti vaccin este existența a două tabere, niciuna neconcepand o cale de mijloc.
    Atitudinea potrivita a medicului ar fi: ok, inteleg ca nu ati vaccinat copilul de la 10 luni pentru niște boli ipotetice, dar acum avem un risc mare, care din punctul meu de vedere justifica un risc mai mic de reacții adverse.
    O cunostinta care locuiește în străinătate avea aceeași teama fata de vaccinuri si nu vroia sa i le faca copilului – medicul a demontat o parte din temeri, a facut 4 din 6 până la urmă, in functie de ideea de risc beneficiu si tinand cont de situația celui mic (un fond alergic).
    I-a făcut o schemă prin care nu face 3-4-5 vaccine in acelasi timp, ea fiind liniștită ca a redus la maxim riscurile de care se temea.

  30. O persoana apropiata mie a murit din cauza complicațiilor date de o boala pentru care acum exista vaccin – hepatita B. Ar fi dat orice ca pe vremea ei sa se fi existat vaccinul.

    • am o cunostinta asistenta are 7 doze de vaccin contra hepatita B. Dupa fiecare doza testa anticorpii: inactivati. A, si e Franta,deci sa acuzam produsele proaste din romania. Tot franta, un doctor chirurg a fost infectat cu Hepatita B de la un jet de sange in operatie sarit in ochi -s-a tratat cu regim alimentar.
      Ambele cazuri cu dovezi medicale.

    • Mă îndoiesc ca s-a VINDECAT cu regim alimentar. Regimul alimentar este pentru a proteja ficatul, cel mai afectat în aceasta boala. Da, regimul alimentar este obligatoriu pentru ca ajuta în anumite probleme legate de aceasta boala si incetinesc aparitia complicațiilor dar nu o vindeca.

    • Cateva precizari. Exista oameni, f putini, care nu raspund la vaccinare nici dupa mai multe doze de vaccin. Nu e legat de calitatea vaccinului (care e acelasi pentru toata lumea) ci de sistemul imunitar al fiecaruia.
      Hepatita B nu se trateaza cu regim alimentar, in schimb in 95% din cazuri trece de la sine (max 6 luni), fara niciun fel de tratament, doar cu vechiul sistem imunitar. La fel ar fi putut sa spuna ca a dat niste acatiste si gata s-a vindecat. N-are nicio legatura.

    • de fapt este o legatura. Un corp cu igiena de viata sanatoasa ii va trece de la sine multe alte boli, aici intrand si acest 95% mentionate la hepatita B (am cautat si rapoartele europene confirma, nu stiam de cifra, multumesc).
      Problema in romania ramane saracia: cei 1/4 din copii ce ajung la scoala fara sa fi mancat nimic de dimineata ca nu au ce, cele peste 30% din locuinte cu wc in fundul curtii, scolile unde nu este apa potabila sa permita spalarea pe maini dupa toaleta (toaleta din fundul curtii a scolii,) etc. Suntem o tara saraca la astea, dar fruntasi la fumat si alcool si agresat…

  31. Referitor exclusiv la antitetanos, ala se face la leziuni chiar daca copilul e vaccinat. Pe noi nici nu ne-a intrebat daca i-am facut copilului antitetanos le-am spus eu dar mi s-a spus: asa e procedura doamna, noi ii facem indiferent daca dvs l-ati vaccinat sau nu. Era vorba de o muscatura de animal si cica la schema exista 5 doze de antirabic si una de antitetanos indiferent ce zice carnetul de vaccinuri.
    Eu am incercat sa il scap de o injectie in plus pt ca avea antitetanosul si rapelurile dar se pare ca ei tot fac.
    Ma mir ca a intrebat doctorita aceea….
    P.S. Vestea buna e ca macar antirabicul e valabil 5 ani. Sper sa nu mai fie cazul totusi.

    • Mare e gradina!!!! „cica la schema exista 5 doze de antirabic si una de antitetanos indiferent ce zice carnetul de vaccinuri.”

  32. De ce se fac atat de devreme vaccinurile? Prima data cand l-am scos din casa pe cel mare a fost la 2 luni, pentru vaccin. Apoi la 4. Asadar care e graba? De unde sa ia bolile alea? Din sufragerie? La al doilea am ales sa le facem mult mai tarziu, nu e ca si cum o sa ia polio din parc. La primul nu s-a mai gasit ultima doza de hexa, se putea recupera pana la 2 ani, a aparut cand avea 2 ani si 2 luni, ne-a zis doctorita ca nu se mai poate face acum, dar nu-i nimic ca ajung 2 doze. Pai daca ajung 2 doze de ce o facem si pe a3 a? Ce incredere sa mai ai in ei…

    • Le puteți aduce voi sau oamenii care vin să vă viziteze. Plus că majoritatea oamenilor nu țin copilul închis în casă atâta timp, ci îl scot câte puțin în fiecare zi din primele săptămâni de viață.

  33. Avea o importanta cruciala vaccinul in cazul povestit!! Not!!
    Dar de ce sa recurgem la tratarea pacientului pentru problema cu care a venit, cand putem sa discutam discutii, ca doar asta e rolul medicului, iar parintele d-aia s-a dus acolo, consiliere despre vaccinare!

    • Da, asta ma gandeam si eu.
      Inteleg ca la lovituri de genul asta se face antitetanos daca nu e deja facut dar asa cum am spus mai sus, noi il aveam deja facut si ei tot l-au mai facut o data, asa ca…. nici nu mai stii ce sa crezi.
      Ca doctor mi se pare normala intrebarea: copilul are sau n-are antitenosul, ii facem sau nu. Ca s-a apucat sa o mustruluiasca pe mamica mi se pare ca si-a iesit din atributii.
      Chestia cu amenda…. n-am stiut ca medicii fac si facultatea de drept si deja avea incadrare juridica pentru nevaccinare cand la noi inca nici nu s-a dat legea privind vaccinarea. Femeia era nu numai medic si judecator dar si clarvazatoare: stia deja care era contravetia inainte sa apara legea pe care a aplicat-o. Minunat!
      Nu dezbat pro sau contra vaccinare, nu e locul aici. Mie mi se pare grav faptul ca la noi in tara oricine care se afla pe o pozitie de forta (ai nevoie de ea, ti-e copilul ranit) abuzeaza de puterea pe care o are si isi depaseste atributiile.

    • Exprimare gresita: nu oricine abuzează de puterea pe care o are ci oricine poate abuza si scapa nepedepsit.

    • Sotul avea 2 vaccinuri antitetanos facute in ultimii 5 ani. Cand s-a accidentat si a ajuns la spital cu sangele siroind pe brat, IAR au vrut sa faca antitetanosul. Pai cum asa? El era ametit, dar nu chiar tampit.

    • Avea vreo dovada scrisa ca are vaccinul la zi? Eu intreb fiindca nu o data mi s-a intamplat sa vina pacientul la camera de garda si sa-mi spuna ca are vaccin, dar fara nicio dovada scrisa. In situatia asta, daca vaccinarea era sub 10 ani (sau 20 cum e Franta) il puneam sa declare pe proprie raspundere ca a fost vaccinat si gata. Din fericire, in Franta este un test rapid (pe modelul testului de sarcina) care iti spune daca pacientul are anticorpi (vaccinul e la zi) sau nu.
      Mi s-a intamplat si nu o data ca pusi in fata declaratiei, pacientii sa-mi spuna ca nu mai sunt asa siguri ca a fost acum mai putin de 10 ani si ca sa le fac totusi vaccinul.
      La Bals exista o evidenta informatica cu prezentarile la camera de garda pentru vaccin, un real ajutor.

  34. Precum a lasat Domnul femeia fara logica si cu instinct matern killer.sa l imunizam ca i mai important sa nu faca zeci de reactii printre care MOARTE SUBITA! cum n au carte” se lasa pe mana specialistilor” care sunt instruiti de cei care treb sa vanda dar heeeei sunt si dr care gandesc si cauta sa vada ce i cu substanta aia si aia si zic adevarul cu riscul a nu mai profesa caci mafia face ce vrea cu cn vrea de comentezi!! Treb sa i pupi frumos si sa scoti pe gura numai de bine!!
    In fine,sunt f multe de zis dar fiecare-si nenoroceste viata cum vrea,viata e o ALEGERE! Documentativa ce fac vecinii si starurile tarii nu de viata copilului.cartile fac din voi mame sigure si hotarate(++) si acolo aveti de citit cel mai mare imunolog al lumii a scris de vaccinare si reactiile intr o carte f groasa,deci nu glumeste!!! Dupa mintea fiecaruia crede ti pe cn doriti ca sunt medici in ambele parti si cei pro(cu sufletul vandut ori lacomi de bani trecand peste suferintele bietilor copii,fricosi sa nu si piarda pita) asa ca va doresc sa va vaccinati si in creier mamelor ca poate are cv reactie buna si s ar putea sa ganditi intr un final.Doamne ajuta copii nevinovati

  35. Simte vreun părinte de copil nevaccinat vreo remușcare pentru bieții copilași sub 1 an care au murit din cauza rujeolei?

  36. Sunt intr-o tara unde vaccinarea la rujeola e la 75%, si la urgenta cu fiica mea am primit timp de asteptate 4-5 ore pt cusut capul spart (sange siroind pe tot tricoul) – o aglomeratie obisnuita la urgente. Cadrele medicale s-au purtat profesional desi aratau debordate: mi-au zis de timpi si m-au directionat spre un alt spital. Nu mi-au sarit in cap pt acel nevaccinat si nici facut morala, m-a intrebat daca exista un pediatru ce urmareste copilul.

    Nimic nu scuza lipsa de profesionalism. Daca eu m-as purta asa la munca cu cel mai „batut in cap” client, as fi concediata a 2a zi si nu stiu daca m-ar mai angaja cineva curand.

  37. Dumnezeule…unde am ajuns? nu sunt genul care comenteza articole, dar dupa ce am citit toate comentariile imi vine sa plang la propriu..Ma asteptam cumva sa vad aici mai multa toleranta..indiferent de subiectul discutat.
    Nu stiu cum am ajuns sa fim impartiti in 2 tabere dar este foarte usor sa le recunosti: tabara agresiva, aroganta care improasca cu jigniri, care pune etichete (fara sa asculte) instiga la ura si tabara toleranta, care nu vrea decat sa i se respecte dreptul la alegere (documentat si asumat) si sa fie lasata in pace.

    Si eu am facut parte din tabara celor care din pacate, pe pielea sa, a invatat sa nu mai ia de buna parerea doctorilor, fara un minim de documentare. Spun ca am facut parte, pentru ca deja simt ca ma transform incet incet intr-un specimen asemanator cu doamnele de mai sus care inventeaza pedepse noi (taierea alocatiei wtf???), care vorbesc cu ura efectiv despre niste copii doar ca….au o parere diferita de-a lor (…”nevaccinatul tau”??? imi pare rau dna. dar in fata mea…tu nu esti mama).

    Am scris mult si am sters, ca sa mi vars tristetea si nervii. Mi se pare de-a dreptul incredibil cat de usor putem accepta astfel de obligativitati si ma simt scarbita efectiv de toate doamnele, de altfel mame „blande”, care nu isi pot invata copii sa respecte pareri diferite de ale lor.

    • „asa ca va doresc sa va vaccinati si in creier mamelor ca poate are cv reactie buna si s ar putea sa ganditi intr un final” – asta e tabăra tolerantă, bag de seamă…

    • Da, din pacate cam atata „toleranta” a mai ramas fata de niste „mame” care au ajuns sa creada ca impreuna cu statul, au drepturi si asupra sanatatii copilului meu.

      Nu sunt de acord in mod normal cu astfel de exprimari, si in continuare cred ca doar prin intelegere si respect reciproc ne vom putea „asculta” cu adevarat, dar e din ce in ce mai greu sa te abtii, in conditiile date (nu mai intru in detalii, avem mai sus destule exemple mult mai virulente si din cealalta ” tabara”).

  38. Dragi parinti, nu va ajuta cu nimic sa puneti etichete. Absolut toti trebuie sa va informati. Stim ca in Romania informarea este tinuta sub obroc in mainstream media, insa exista surse de informare si in afara. Verificati, de exemplu, ce se discuta la conferintele internationale de marca cu invitati avand un CV impresionant in domeniul bolilor autoimune, de exemplu, (boli provocate de adjuvantii vaccinali) si veti afla ce nu va spun reprezentantii autoritatilor romane: http://immunology.conferenceseries.com/europe/speaker/2017/yehuda-shoenfeld-tel-aviv-university-israel

  39. Din tot ce s-a scris in comentarii m-au afectat mult relatarile despre copii care au suferit fie din cauza reactiilor negative la vaccin, fie din cauza lipsei lui. In rest, tot ce se striga aici mi se pare frustrarea parintelui…e atat de greu sa faci alegerea asta (vaccinez/nu vaccinez) si sa ti-o asumi.

    Fratele meu a murit din cauza unei panencefalite sclerozante(PESS), reactie la vaccinul impotriva rujeolei. Si s-a chinuit mult…ani de zile… In fine, poate alta sora, sau mama, sau frate, sau tata, pot povestii despre boli si moarte provocata de lipsa vaccinului.

    E greu. Si frustrant. Si asa isi striga unii disperarea, lovind cu cuvinte in altii. Asa se descarca. E greu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *