O pauză la piscină în timpul săptămânii face minuni

Când am mers prima oară cu copiii la Therme, nu știa nici unul să înoate și atârnau amândoi agățați de mine ca beteala în pomul de Crăciun. Trebuia să-i plimb de colo colo în piscine, nu-i putea lăsam nici din ochi, nici din brațe deloc cât stăteam în apă. Lor le-a plăcut, pentru mine a fost teribil, toate minunile acelea de piscine, palmieri, șezlonguri, cocktailuri, și eu nu m-am putut relaxa nici un minut. Ba am mai și cărat întruna treizeci de kilograme de pisici speriate de apă, dar care totuși numai în apă ar fi stat.

Ei, anii au trecut, și iată cum, multe vizite la Therme mai târziu, unul dintre copii a învățat să înoate (nu doar la Therme, a mers și la cursuri vreo trei luni), celălalt plutește și el cu vesta gonflabilă, iar eu pot sta pe bancă în apă caldă, cu o sangria sub nas la 11 dimineața, singură în ditamai piscina, ascultând muzică. Stau cu ochii pe ei non-stop, normal, dar chiar și așa, tot e foarte bine. Nu mai car pe nimeni, nu mai palpitez la fiecare scufundare, pot sorbi din pai fără să mă simt iresponsabilă. Recomand.

Zilele acestea de pauză în timpul săptămânii, în care mut tot din agendă în alte zile (în care voi blestema pisicina, dar cred că una peste alta, merită), ca să stau în chiloți de dimineața până seara, sărind în valuri, mâncând pui curry și bând coctkailuri, scufundându-mă în apa la 35 de grade, stropindu-mă cu copiii, dându-ne pe tobogane (mai mult ei, că eu stau să-i veghez), îmi umplu bine de tot bateriile.

Nu-mi iese mai des de două ori pe an, dar și când ne iese… Iuhuuuu!

Ceea ce vă recomand și vouă. O zi liberă de la muncă, o miercuri sau o joi, să fie gol la piscină, slipi frumoși, telefonul la vestiar, copiii de mână și… bâldâbâc!

 

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

20 comentarii

  1. Ar trebui totusi sa permita accesul copiilor in toate zonele, in diminetile din timpul saptamanii, sau macar o zi pe saptamana. Noua la Galaxy nu ne place, iar in rest n-avem voie. Voi vad ca ati avut, prima poza pare din Palm, sau au modificat ei vreo ceva?

    • nu e din Palm, nu am intrat in Palm, eu sunt mereu cu copiii si stam doar la Galaxy, unde e perfect! De vreo 2 ani e deschisa piscina cu palmieri de la Galaxy, nu o stiti?

    • Nu, nu ar trebui sa modifice nimic. Mai sunt si adulti care nu vor vesnic sa fie inconjurati de copii care stropesc, tipa, se joaca in apa. Care si in timpul saptamanii vor sa se relaxeze in liniste.
      Sunt zone separate, foarte mari si suficiente pentru copii. Nu va place la galaxy probabil pentru ca sunt multi copii si un zgomot constant. In rest palmieri si apa e in ambele zone.
      Daca ar putea merge la palm copiii ar ajunge sa fie la fel si acolo, nu crezi?
      Mie imi e suficient ca am vazut copii mari „scapati” si prin zona palm, nu stiu cum au intrat acolo dar banuiesc ca in weekend in forfota respectiva mai rateaza si personalul astfel de scapari. Parintii in schimb sunt constienti ca ce fac e gresit si totusi o fac.

    • Zic de o zi pe saptamana, nu tot timpul, stii partea aia cand e oricum pustiu! Scuze de eroare, n-am recunoscut zona ca n-am mai fost de mult si nici nu ma mai duc pana nu modifica asta!

    • Cum e asta, vreau sa am voie unde e liniste ca sa fac doar eu zgomot :))

      Cum zicea Alina mai sus, daca ar fi voie cu copii la palm nu ai mai vrea, ca singura diferenta e zgomotul si agitatia care s-ar transfera si dincolo imediat.

    • Lia nici macar o zi pe saptamana nu ar fi ok sa modifice. De ce? Pt ca zona Palm este doar pt adulti si este relaxata doar datorita absentei copiilor. Si mie imi place in Palm dar am un copil si nu mai pot sta acolo desi urasc zona Galaxy. Insa Palm ar deveni exact la fel daca prezenta copiilor ar fi admisa.
      Mie mi se pare foarte normala si rezonabila organizarea. Din nefericire, orice loc plin de copii este galagios, aglomerat si tot ce mai vrei. Pt ca asa sunt copiii, nu avem cum sa evitam acest lucru.
      Daca doresti o piscina mai linistita si sa ai acces cu copii, cauta piscine mai mici, unde oricum mai mult de 4-5 copii nu sunt. Eu asta am ales in detrimentul lui Therme/Galaxy datorita galagiei enorme si a haosului creat de atatia copii la un loc.

    • Se pot interzice anumite comportamente, pe care le au si adultii! Eu mai ales pe aia ii evit la Galaxy, fiind mai ieftin vin tot felul de needucati. Plus ca imi place sauna uscata si mancarea mai buna (oarecum mai buna) din celelalte zone, nu din cauza copiilor fug eu de Galaxy. Iar copiii mei chiar nu fac deranj, stau atarnati de mine si beau suc la terasa, nu sar, nu inoata, nu stropesc.

  2. Si eu stiam ca nu e voie cu copilul sub 16 ani la Palm dar eu am fost prima data la therme anul asta in aprilie si am ales Palm tomcai pentru ca nu au voie aia micii…surpriza! Bebei de 1-2 ani la Palm miercuri la 10 dimineata cand nu e forfota ca sa zici ca era greu sa-i observi. Managerul a stat numai pe la Palm 3 ore cat am fost eu acolo! I-a gonit repede pe cei cu telefoane si tablete inclusiv pe mine care faceam o poza la frape :)) acolo la bar stiti voi . Deci omu era pus pe sanctiuni dar de parintii cu bebei nu s-a luat nimeni. Din cate am auzit regula e flexibila. Ideea e ca nu au voie sub 16 ani neinsotiti . Logic ca bebeii erau extrem de insotiti. Acuma nu stiu poate depinde daca au mai multi manageri si unul e mai bland..desi nu cred. Am vazut ca regulile sunt foarte respectate.

    • Iris, bebelusii au voie la palm, e in regulament. Cred ca peste 3 ani nu mai au voie, nu sunt sigura exact dar scrie pe undeva.
      Mai sus ma refeream ca am vazut copii de 5-6 ani la palm care clar nu erau bebelusi

    • Copiii pana in 3 ani au voie, in conditiile astea am fost si eu, dupa ce a trecut de 3 ani nu ne-a mai trebuit, dupa o experienta la Galaxy. Credeam ca ar fi o treaba buna si pentru ei, sa vina oamenii si in zilele lucratoare, cand nu prea e nimeni, iar pe acasa mai sunt mamici cu copii, dar din ce vad pe aici nu e cazul.

    • Lia dar ce anume crezi ca e diferit la galaxy si nu ti place si ar fi diferit daca ar putea merge copiii la palm?
      Incearca sa mergi vara când sunt deschise pisicinele exterioare, nu mai e atat de aglomerat (daca asta e problema)

  3. M-am ales cu o ciuperca la un picior din Therme in vara trecuta. Stiu sigur ca este de acolo pentru ca cealalta persoana adulta care m-a insotit (in timpul saptamanii vara a fost foarte aglomerat spre surprinderea noastra) a patit fix la fel doar ca la celalalt picior.
    Neplacut. Enervant dar la cate persoane merg …nu ma mira prea mult.
    Cel mai mult urasc faptul ca au facut prea putine toalete.
    De asemenea pe un alt blog era o poza cu un cuplu care facea sex in vestiar la Therme. Sa speram ca era la niste ore mai putin potrivite pentru a fi si copii acolo si poate doar in zonele unde au voie doar adultii.
    Zona cea noua Galaxy este foarte placuta (cea care seamana un pic cu The Palm). Ca mama de cativa copii nu foarte mari inteleg perfect de ce exista pe planeta aceasta si persoane care doresc zone CHILD FREE. 🙂

    • Te înțeleg, și eu am luat ceva dar în zona intima ☹️☹️ ideea este ca am văzut persoane cu psoriazis pe toată pielea spatelui, cu eczeme, cu pielea… mnah, nesănătoasă. Și scrie în regulament ca astfel de persoane nu au acces. La Galaxy e haos, urăsc sa merg acolo și de când băiatul a făcut peste 3 ani, doar acolo suntem nevoiți sa mergem. Evident ca exista și zona cu palmieri, cum a pozat Prințesa, însă fi-miu ma tine în zona aia cu topogane și valuri artificiale și îmi vâjâie capul, jur. Acum ca avem și o fetita de 1 an, o ținem și pe ea în harmalaie și ne mai ducem câte unul cu ea la Palm. Mai ieșim și la piscina exterioara, vara e mai ok ca se disperseaza lumea dar eu visez sa merg la Therme fără copii, sa intepenesc la Elysium ? Nici noi nu mergem mai des de 3 ori pe an dar Galaxy-ul ala cu invalmaseala aia ne „ajuta” sa ajungem rar acolo.

    • „Ca mama de cativa copii nu foarte mari inteleg perfect de ce exista pe planeta aceasta si persoane care doresc zone CHILD FREE.” Hm… poate pentru ca nu vrem sa mergem acasa cu dureri de cap din cauza tipetelor, nu vrem sa ni se arunce apa in ochi, sa auzim tot felul de urlete pe acolo.

  4. Psoriazisul nu „se ia”. Comentariul dumneavoastră are chiar o tenta de discriminare în condițiile în care psoriazisul este o afecțiune necontagioasa, fiind destul de multe informații pe aceasta tema (cu precădere asupra modului in care ar trebui sa ne comportam cu aceste persoane și consecințele unor observații de acest gen).
    Sper doar că nu sunteți informată. Regăsiți aici opinii de specialitate, cu privire la consecințele opiniilor dumneavoastră:
    https://www.medichub.ro/stiri/una-din-trei-persoane-cu-psoriazis-are-ganduri-suicidare-id-1993-cmsid-2.

    Oricum, este de apreciat că știți să evaluați acest diagnostic – nu va rămâne decât schimbarea atitudinii.

    • Nu toti stim sa deosebim psoriazis de o eczema care este transmisibila. Nu cred ca s-a referit strict la psoriazis, a zis „am văzut persoane cu psoriazis pe toată pielea spatelui, cu eczeme, cu pielea… mnah, nesănătoasă.”.
      Vezi ca omul are o problema de piele, automat nu iti mai vine sa te speli in aceeasi apa cu el. Altfel nu s-ar mai lua toate infectiile in apa, nu?

      Si apropo de psoriazis, consider ca astfel de persoane nu ar trebui sa frecventeze astfel de locuri, pentru propria protectie si FIX din cauza celor care au boli transmisibile. Avand psoriazis, pielea e mult mai sensibila si pot sa contacteze o ciuperca sau vreo infectie care sa le faca viata un cosmar dupa aceea.
      Cat despre cei care au boli de piele, sau infectii transmisibile si vin, cu buna stiinta, intr-un colectiv unde stiu ca le pot transmite si celorlalti, n-am ce sa le urez…

    • am dermatita alergica pe corp si in anumite perioade arata urat. Nu e contagioasa dar nici nu m-am dus la piscine in perioadele de agravare. Cele mai multe boli nu se iau dar din pacate regulile sunt reguli si bune/rele e important sa le respectam.

  5. Buna! Iti citesc de ceva timp postarile si imi place foarte mult cum scrii, felicitari in acest sens:)! Insa, amm dat peste una dintre ele legata de acnee, din 2011. Observ ca ai un ten foarte curat acum si as vrea sa te intreb, cum ai reusit sa ii vii de hac?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *