Biblioteca de jucării și cărți Evertoys (p)

Acest articol este despre un serviciu de împrumut jocuri, jucării și cărți pe abonament (Evertoys), iar la final veți găsi o reducere de 40% la abonamente pe viață dacă sunteți parte din comunitatea asta simpatică. La final am pus imagini din site, să vedeți varietatea de jucării disponibile.

Când erau copiii mici, luam cu împrumut jucării mari pentru ei. Masă cu tot felul de brizbrizuri, antemergătoare, cuburi mari de lemn, piscină cu mingi. Mergeam la o doamnă acasă, îi dădeam 20 sau 30 de lei și aveam jucăria pentru o lună, uneori o schimbam mai des. Apoi am uitat de acest serviciu și ni s-a umplut casa de lucruri. Din când în când mai făceam câte-o revoluție și dădeam 70% din ce aveam. Respiram mândră de mine să văd tot spațiul liber din casă, apoi copiii voiau Lego sau trotinete sau leagăne sau cine mai știe ce și iar se golea contul și se umplea casa.

De la un punct am spus stop și am început educația financiară, am încetat să le mai cumpăr lucruri și le-am dat ocazia să câștige singuri bani cu care să-și cumpere ce-și doresc, rezultatul fiind că nu mai cer mai nimic. Dar încă își doresc. Mai ales Lego, care e destul de scump, împrăștiat și rapid consumat. Am povestit în detaliu despre asta aici.

La fel și cu cărțile. Nu fac față să cumpăr cât citim împreună.

Jocuri de jucat împreună avem câteva sute, din acestea cumpărăm constant, le consider o investiție! 🙂

Ei, în acest context, în care ei ar dori din când în când câte-un Lego, iar eu nu doresc să mai dau banii pe chestii care îi entuziasmează cel mult câteva zile, mi-am adus aminte de ideea de bibliotecă! Ce bine-ar fi să pot împrumuta Lego și cărți și Playmobil și boardgames și câte și mai câte și să le dau înapoi după două săptămâni, când copiii se plictisesc de ele!

Economisesc bani, rămân stăpână pe spațiu, copiii iau contact cu mult mai multe cărți și jucării pe care nu ni le permitem.

Cu bucurie am aflat de la Andressa că există o bibliotecă mare de jocuri și cărți! Evertoys se cheamă. Am dat un ochi și am văzut sute de jucării de toate felurile, vreo 500 de cărți, multe dintre cele care ne interesau, așa că repejor mi-am făcut abonament și am început căutarea prin jucării și cărți, să vedem ce luăm! Desigur, Lego, un mare puzzle, un joc de familie și două cărți, acesta a fost primul pachet. Încă nu le-am schimbat, dar urmează, mai avem de lucru la puzzle.

Vă explic mai jos totul. Au jucării de toate felurile, boardgames, jocuri pentru petreceri, circuite de bile, jucării pentru joacă în aer liber, Playmobil, Lego din toate categoriile, roboți, jocuri de codare, jucării pentru bebeluși, păpuși, seturi de joacă din lemn, jocuri de creație, imaginație, plus sute de cărți pentru toate vârstele (sunt și ale mele pe-acolo).

Cum funcționează și cât costă abonamentul la biblioteca de jocuri și cărți Evertoys?

E foarte simplu. Îți faci abonament, care e de un singur tip și costă 89 de lei pe lună. În el ai incluse două jucării și o carte. Dacă vrei mai multe jucării și cărți sau jucării din categoria celor valoroase, MegaToys (de exemplu, seturile mari de Lego, cele de robotică, Cuboro), atunci adaugi la pachet extraopțiuni. Aici aveți detalii.

Adică:

O extraopțiune este Megatoy, care te lasă să împrumuți jucării scumpe, costă 70 de lei/lună.

O altă extraopțiune este de extra jucărie (30 de lei pe lună), sau de două extra cărți (10 de lei/lună).

Ce include abonamentul?

Cum ziceam mai sus, poți lua două jucării și o carte dacă nu ai ales și extraopțiuni. În abonamentul de bază ai inclus un schimb. Adică dacă după două săptămâni vrei să schimbi jucăriile și cartea, te uiți pe site, pui în coș ce dorești să iei, iar când curierul ți le aduce, predai jucăriile din comanda anterioară. Dacă vrei să schimbi iar în aceeași lună, vei plăti doar transportul și dezinfectarea jucăriilor (29 lei). Trebuie însă să fie măcar șapte zile între schimburi.

Poți schimba în fiecare lună extraopțiunile, câtă vreme ai abonamentul e bază. Luna asta vrei două jucării și o carte, pe care le schimbi o dată (gratis) sau de mai multe ori (și plătești doar curierul), luna următoare poți să adaugi extraopțiunea Megatoy sau pe cea de extra jucărie și două cărți și tot așa.

Pachetul trebuie returnat integral cu toate jucăriile incluse, nu puteți păstra o jucărie sau carte din pachet mai mult decât restul.

Poți renunța oricând la abonament sau îl poți pune pe pauză (până la trei luni).

Ce pot alege să împrumut?

Sunt în biblioteca Evertoys peste 1.400 de jucării și 500 de cărți, însă nu toate sunt disponibile mereu, unele sunt deja împrumutate, acestea sunt marcate ca indisponibile pe site.

Când alegi ce să pui în pachet, poți filtra după vârstă, stoc, categorii (construcții, personaje, creație, puzzle, știință, trenulețe, robotică).

Sunt cărți pentru bebeluși, copii mici, copii mari, noi am luat primul volum din Narnia, de exemplu, să vedem dacă ne prinde.

Poți și cumpăra ce ai împrumutat

Partea faină e că poți cumpăra orice jucărie sau carte vă place mult și nu vrei să o mai returnezi. Vei plăti pe ea un procent din prețul la care o poți lua din magazine, în funcție de cât a stat la tine. Adică dacă ai ținut o lună o jucărie de 100 de lei, după o lună o poți cumpăra cu 80 de lei, după 2 luni o iei cu 60 de lei, după trei luni o iei cu 40 de lei.

Cum sunt igienizate obiectele între împrumuturi?

Toate jucăriile și cărțile sunt dezinfectate individual cu bactericide ecologice aprobate de UE.

Pot comanda și din provincie?

Daaa, Evertoys trimite cărți și jucării în toată țara.

Ce se întâmplă dacă pierd o piesă de lego sau îndoi o pagină de carte?

Evertoys își asumă semnele de uzură, ei știu că copiii se joacă relaxați și e important să nu punem presiune pe asta. Dar asta nu înseamnă că putem returna jucăriile rupte sau distruse. Detalii aici.

 

De ce e avantajos?

  • Economisești bani. Nu mai cumperi lucruri de care copilul oricum se plictisește în câteva ore/zile/săptămâni.
  • Nu umpli casa de lucruri.
  • Practici un consum responsabil, nu încurajezi industria de consum.

Pentru noi e de mare folos și vom continua să luăm jucării și cărți cu împrumut, mai ales că vine vremea rece și probabil și ceva carantină, așa că vom sta acasă mult în lunile care vin.

Și acum, reducereaaaa!

Prieteni, ca să vă invităm mai cu aplomb să încercați și voi acest serviciu, am povestit cu oamenii de la Evertoys să vă oferim un beneficiu valoros: dacă vă veți abona în următoarele 7 zile și veți folosi codul impreuna, veți avea 40% reducere la abonament și extraopțiuni pentru TOATĂ VIAȚA! Avem 20 de astfel de coduri, pentru primii 20 dintre voi care își fac abonament cu reducere.

Adică de exemplu într-o lună, pentru 95 de lei puteți împrumuta întâi două jucării normale, o megajucărie și o carte, apoi puteți să le schimbați pentru 29 de lei cu  încă o tură de jucării, megajucărie și carte. Sau, pentru 53 de lei pe lună, puteți lua două jucării și o carte, pe care să le schimbați după 30 de zile gratuit sau mai devreme, contra taxei logistice de 29 de lei.

Iată și câteva dintre categoriile de jucării pe care le au:

Colecția de LEGO.

Parte din jucăriile electrice

Jocuri pentru petreceri

Boardgames

Robotică

Outdoor

Circuite de bile

Oamenii pregătesc și un serviciu de buyback, adică vom putea vinde către ei jocurile și cărțile noastre în stare bună care nu ne mai trebuie.

Cum sună? Ce părere aveți despre acest serviciu? Știu că pe afară e un serviciu foarte apreciat.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

13 comentarii

  1. Multumim foaaaaarte muuuult! De cand asteptam un serviciu de acest gen. Am casa plina de Lego, cutii intregi cu piese sortate pe culori, zeci de modele expuse in camera copilei. Si inca mai vrea. E extra pasionata de construit. Abonamentul asta vine la tanc. Cu putin noroc o sa am si eu casa ceva mai libera de acum.

    Intrebarea este: e vreo varianta a abonamentului prin care mega toys sa se plateasca atunci cand e nevoie? Adica, nu am făcut abonament cu extraoptiunea asta insa poate peste 2 luni o sa vreau sa iau un Lego Harry Potter. Pot plati atunci mega toys just that one time?

    • Dap, poti adauga si scoate optiunile cum doresti, intr-o luna luna nu, in alta da si tot asa.

  2. Acum ceva timp gasisem și eu un site asemanator ( nu cred ca era acesta) și mi s-a părut o idee f buna. Totuși, după ce m-am gândit mai bine, nu am făcut abonament. Am doi copii, fete, iar jucăriile pe care și le-au dorit chiar și le-au dorit, la prea putine sunt dispuse sa renunțe. Donam, dar prea putine, unele ajung la copii mai mici din familie sau între prieteni. In afara de asta, ele chiar se joaca, noi le strângem și scoatem inapoi periodic și e cea mai mare bucurie, sa își redescopere foste jucării, sa inventeze noi modalități de a se juca. Aproape tot ce am cumpărat vreodată a fost folosit intens. Nu stiu cum ar fi sa le spun ca e doar cu împrumut , de exemplu la școala sau grădinița au avut mereu jocuri, cărți și mereu cer sa le cumpărăm sa aibă acasa, sa fie ale lor. Nu toate, evident, doar ce le place mai mult. Nici nu imi imaginez cum ar fi sa împrumutam un set lego, când ele sunt folosite ore întregi pe zi, zile și luni, făcute și desfăcute și refăcute, combinate și tot asa. De asta mi se pare foarte bine gândită ideea lor, ca poți cumpara ceva ce ii place copilului. Ce gasisem înainte nu țin minte sa fi avut și acest avantaj.
    Apropo de soluții dezinfectante, mi se pare important in contextul actual sa menționeze ca sunt și virucide, nu doar bactericide.

  3. Buna ziua, va citesc de mult, îmi dați tot timpul idei noi și va mulțumesc cu aceasta ocazie. In legătura cu acest articol, in Elveția exista ‘ludotecile’, niște biblioteci de jocuri. Cu abonament anual și o suma modica pentru închiriatul jocurilor. Banii sunt folosiți exclusiv pentru achiziția si restaurarea jocurilor. La noi in oraș ludoteca face parte din serviciul tineret al primăriei, cei care se ocupa de închiriere sunt voluntari, de obicei doamne pensionare care își ocupa timpul câteva ore pe săptămâna. Dacă ai putea împărtăși aceasta idee cu asociații sau pur și simplu oameni care au disponibilitate si voința de a se implica, te asigur ca ar fi un succes. Mult noroc in tot ce vei face in continuare!

  4. Fara legatura cu articolul, va cer scuze, dar as vrea sa adresez o intrebare parintilor de copii deja la scoala: cunoasteti un site bun cu sfaturi si resurse pentru imbunatatit scrisul de mana?

    • Ema la școală- o invățătoare dedicată, talentată. Copila mea lucrează cu drag cu ajutorul materialelor ei. Vezi și canalul you-tube.

  5. Referitor la bolile ce se pot transmite, sper sa se țină cont de faptul ca aceste lucruri ajung, inevitabil, și in casele cu bolnavi de covid. Unii poate nici nu știu ca au dar cu siguranța trec și pe acolo. In al doilea rând, exista boli care chiar se pot transmite prin intermediul suprafetelor ( covid sa zicem ca se transmite destul de rar , niciun caz clar confirmat așa), nu se știe exact cum au fost folosite ( știm doar ca copiii le mai duc la baie, le împrumuta cățelului, le scapă peste tot, strănută și tușesc pe ele etc). Exista atâtea bacterii și virusuri, inclusiv paraziți. Probabil o metoda efectiv de sterilizare ar fi indicată, in funcție de material. Cred ca in astfel de cazuri un aviz medical este necesar. Stiu ca lucrurile care ajung in SH sunt tratate cu substanțe speciale ( inclusiv antiparazitare pt paduchi și râie).

  6. E buna ideea, imprumutam deja boardgames si carti (2-3 board games si cel putin 20 de carti lunar), insa pentru jucarii nu ne-am lansat. Poate fi o idee…
    Avem casa plina si plang zilnic uitandu-ma la ele. Dar avem 3 copii de varte diferite si nu am ajuns la nivelul de a renunta la unele din ele. Stiu ca daca renunt, in scurt timp cel mic isi va dori….

    Insa am o propunere pentru lego: noi cred ca avem 10kg de lego, majoritatea amestecate. Cei mici cauta pe siteul lego classic modele si folosesc deja piesele disponibile. Capacitatile sunt practic infinite 🙂 si nu mai cer lego noi.
    Uneori ii gasesc uitandu-se la o poza de lego si inventeaza singuri ceva aseanator. La 4 ani inventeaza elicoptere, masini de pompieri, vapoare….
    Spor la joaca!

  7. Foarte bună idea si articolul, doar ce am donat un sac mare cu jucării de care s-a plictisit băiețelul meu.
    Idea cu „împrumutul”.

  8. Super idee, foarte mulțumim de ea și de reducere, ne-am abonat si am lansat prima comanda! Sper sa o primim de Moș! Te îmbrățișez cu drag! ??❤️???

  9. Bună! La abonamentul de bază aveau livrare doar pe București. Au schimbat acest aspect?

    Pentru cei care sunt deja abonați de ani de zile, nu oferă nicio reducere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *