De unde puteți comanda cărți românești în străinătate?

Pentru că știu că e destul de complicat să rămâi cititor în limba română când trăiești în diaspora, am făcut o listă de resurse pentru cei care doresc să comande din Europa, US, Canada, Australia, Asia, cărți pentru copii și adulți publicate în România. Felicitări tuturor celor care, deși și-au construit o viață în altă țară, vor încă să citească și să le citească în limba română copiilor lor!

Înainte să vă arăt lista de librării românești din străinătate, vă sugerez să căutați și pe Amazon titlurile pe care le doriți, până în 2018 s-au putut încărca la Print on demand cărți în limba română, de exemplu eu am reușit să urc trei volume pentru adulți și patru pentru copii (din 2018 nu mai este posibil). Din fericire, mulți români iubitori de carte și întreprinzători au deschis în diaspora mici librării românești care aduc cărți din țară la prețuri bune. Le mulțumesc, am pus mai jos multe linkuri.

Le-am grupat pe țări și continente, să vă fie mai ușor. Dacă mai știți și altele, vă rog să mi le arătați în comentarii și le adaug.

livrare în TOATĂ LUMEA

Libris.ro livrează cu DHL în foarte multe zone, inclusiv Canada și USA (livrarea costă 170 de lei pentru colete mici pentru aceste două destinații).

Cărturești.ro livrează și ei în multe zone, inclusiv Asia, Australia, Canada, US, Emiratele Arabe etc.

Bebelibrărie.ro livrează în toată lumea, inclusiv Australia (cam 320 de lei coletul de 2 Kg), US și Canada.

Varietatea de cărți pe siteurile de mai sus e foarte mare, găsiți cam orice!

Galerie Moldave a Paris livrează și ei în toată lumea, inclusiv Asia, Australia, US și Canada, Asia, la prețuri de transport mici, subvenționate de guvernul francez. Am scris mai mult despre ei aici.

Germania (și UE)

Librăria lui Andrei este o librărie românească din Germania care expediază în toată Europa, au multe titluri bune pentru copii.

Ersedi, cărți românești pentru copii și adulți

Librăria CartWelt de carte românească

Cărți românești în Germania

Libraria cu zambete https://facebook.com/groups/cartigermania

Elveția

Libraria cu zambete https://facebook.com/groups/cartielvetia

IRLANDA

Luminița Books

UK

Raftul cu cărți UK: schimb de carte, vânzare, cumpărare de carte românească.

Librăria românească din UK aduce multe titluri bune în UK.

Cărți Românești UK livrează și în restul Europei.

Romanian Bookshop UK

Mai sunt și aceste două grupuri de FB de carte românească în UK.

Casa cu cărți

Book lovers, grup de vânzare și cumpărare

Belgia

Belgia Booky Store

Danemarca

Ocarte.

Luxembourg

Mouse Library

Italia

Grupul de Fb Cărți în limba română

Librăria românească din Italia

Franța

Galerie Moldave a Paris

USA

Romanian Books USA

Canada și USA

Librăria românilor

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

33 comentarii

  1. Supe idee , Ioana! Sa le pui toate informatiile intr-un articol !De cand astept asta….
    Pentru restul globului, cand?
    Fa un audio book , in engleza, cu vocea ta. Asa m-am gandit eu sa le scot ( cartile la care tot lucrez pe sarite, si nu am timp si rabdare sa stau la pc)
    Pana ajunge una tiparita, ajuge un audio-book muuult mai repede.

  2. Draga Ioana,
    Multumesc frumos pentru super-lista de mai sus, e extraordinar de utila mai ales de cand cu pandemia, caci acum nu prea mai avem musafiri din Romania care sa ne poata aduce carti.
    Am o intrebare legata de carti pentru cei mici. Baietelul meu are 18 luni si caut de mult niste carti in limba romana potrivite pentru varsta lui care sa aiba ritm si rima. In engleza sunt o multime de carti cartonate cu rime foarte simple, care sunt super simpatice si copilul poate usor sa completeze rima, incerc sa gasesc asa ceva si in romana dar e foarte greu sa caut dupa criteriile astea online, neavand un magazin fizic. Oare ma poti ajuta cu cateva recomandari? Multumesc frumos!

  3. Draga Ioana,
    Voiam sa te intreb daca cumva exista varianta in engleza a Caietelor 🙂 As dori sa le fac cadou unor fetite care stiu doar engleza si franceza.
    Stiu ca era o discutie pe facebook legat de numele fetitei „Mura” – ne intrebai ce idei avem. Doar ca nu mai gasesc post-ul si daca a aparut sau era un proiect abia la inceput. Am cautat pe Amazon, insa nu am gasit 🙁
    Multumesc mult!

  4. Nu am experienta cu alte magazine online insa la Carturesti, pentru comanda de 600 Ron, am platit 350 Ron transport pana in Danemarca ? Clar nu-i recomand pentru cei care traiesc inafara Romaniei mai ales ca pentru cartile in alte limbi am transport gratuit pe amazon Germania sau bookdepository. Dar sunt recunoscatoare ca exista din ce in ce mai multe optiuni in diaspora, pentru diaspora.

  5. […] Câteva titluri sunt și pe Amazon, în română și engleză. Din păcate, de vreo doi ani nu se mai poate urca nimic în limba română pe Amazon, așa că dacă vă doriți titlurile noi, fie căutați librării românești care să aducă titlurile, fie pachet de la rude din țară, aceasta e varianta cea mai bună din punct de vedere al costului. Bebelibrarie.ro, Carturesti.ro, Librarie.net, Elefant.ro si Libris.ro livrează și în Europa, contra unei taxe fixe, dacă le scrieți, vă lămuresc ei.Mai multe librării din lume găsiți aici. […]

  6. Va rog sjutatima vreau să cumpăr cărți românești de dragoste cum as putea și unde sa fac comanda sânt stabilită în Spania Malaga va multumesc

  7. Draga Ioana, de curind s-a lansat Libraria Cati – librarie romaneasca online pentru copii în Emiratele Arabe Unite . Acest proiect a fost fondat cu scopul de a perpetua interesul pentru limba româna , cultura și tradițiile românești în Diaspora .

    Pentru a consulta sau procură cărți accesati http://www.librariacati.com./ sau pe pagina noastra de Facebook si Instagram

    https://instagram.com/librariacati

    Livrăm în toate emiratele cât și internațional . Plata securizata Stripe.

    Mulțumim tuturor și va asteptam pe Libraria Cati.

  8. De unde as putea comanda cărți de Deepak Chopra, în limba romana, livrate la domiciliu în Spania?
    Va mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *