Magblox și Magbrix: Magnetice de calitate, compatibile cu cărămizi tip LEGO (P)

Am spus-o de multe ori: aceste piese magnetice sunt geniale, fără îndoială cele mai versatile și cele mai folosite la noi în casă, de când aveau copiii doi ani și până acum (10 ani și jumătate). Și copiii musafiri, uneori și adulții le folosesc, au mers cu noi în vacanțe, în avion, pe ferrybot și în rulotă.

Te poți juca în mii de feluri cu ele, și dacă ai opt piese, și dacă ai treizeci.

Sunt multe branduri de piese magnetice, unele mai bune, altele mai puțin bune, unele mai rezistente, altele cu magneți mai buni.

Cele mai bune sunt cele pe care vi le permiteți și care sunt certificate (ca să nu apară accidente, Doamne fere)!

Pot fi cadouri excelente de Moș Nicolae, Crăciun, zile de naștere, începeți cu un set, apoi puteți adăuga piese noi, accesorii, urmăriți conturile oficiale ale producătorilor pentru idei de joacă. Există pe internet multe activități gratuite de colorat și învățat geometrie cu ajutorul lor.

Avantajul cel mai mare al pieselor magnetice este că încurajează joaca creativă! Copiii pot face și desface sute de construcții, le pot combina cu alte jucării gen mașini, animale, păpuși, accesorii, pot face experimente cu magneți.

Copiii își îmbunătățesc în joc coordonarea mână-ochi, orientarea în spațiu și capacitatea de a identifica și rezolva probleme.

În plus, își exersează toleranța la frustrare (deseori construcțiile se dărâmă, pentru că nu au fost construite bine), experimentează eșecul, își antrenează reziliența și perseverența. Renunță, apoi revin la ele iar și iar, zi de zi, an după an.

Azi vă povestesc despre unul dintre cele mai bune branduri de magnetice, primul care a dezvoltat și înregistrat și piesele magnetice compatibile cu compatibile cu Lego, Duplo și alte mărci de cărămizi de construcție: MagBlox și respectiv MagBrix, aduse în România de Kidstory! Aveți mai jos câteva idei de joacă preluate de pe contul lor de Insta. Mi se par geniale! Avem și noi câteva seturi, imagini cu ele în restul articolului.

E un brand australian care investește mult în inovație, siguranță și sustenabilitate. Acesta este siteul lor, Magblox.com.au, vă recomand să-i urmăriți și pe Instagram (Magblox.au este contul lor), au multe idei de joacă. La noi, piesele lor sunt distribuite de Kidstory, cu care am colaborare de câțiva ani. Aici vedeți toate seturile disponibile.

Acum, despre MagBlox. De ce sunt speciale?

  • Sistemul de sigilare a fiecărei piese face imposibilă deschiderea lor și eliberarea magneților, ceea ce le face cele mai sigure de pe piață
  • Magneții sunt mai puternici, ceea ce permite realizarea de construcții mai stabile
  • Triunghiurile lor isoscel sunt primele perfect simetrice, o problemă cu care s-au confruntat toți producătorii de piese de acest gen (asimetria producea probleme de stabilitate)
  • Marginile mai ridicate permit o reducere a suprafețelor care se pot zgâria și matifia în timp, după multe utilizări, ceea ce le permite să rămână transparente mai mult timp
  • Piesele MagBrix sunt compatibile cu LEGO și LEGO Duplu (o față permite atașarea de lego pe ea, cealaltă se poate ea atașa de piese LEGO)
  • Piese conțin 55% plastic reciclat (e singurul brand de magnetice care folosește plastic reciclat)
  • Piese au două tipuri de modele (flower și standard)
  • Comunitate mare de fani care contribuie cu idei de joacă
  • E o companie eco-responsabilă: cutiile conțin ambalaje fără plastic, accesoriile pentru mașini au roți de lemn, piesele conțin 55% plastic ABS reciclat

Le vedeți mai bine în clipul de mai jos.

Tipuri de seturi

Există mai multe seturi de piese MagBrix (compatibile cu LEGO): de 6 piese mari, de 8 sau 24 pătrate sau 12 piese triunghiulare de diverse forme, la prețuri începând cu 120 de lei (102 lei cu reducerea noastră).

Cel mai scump set MagBrix este cel de 24 de piese pătrate, toate compatibile cu LEGO, 192 de lei cu reducerea noastră.

Magblox sunt seturi cu mai multe piese, 66, respectiv 101 piese de toate formele, plus un set mic cu piese hexagonale și sașiu separat pentru construcția de mașini. Mai există și cărți cu activități și seturi de cartonașe cu provocări.

Cel mai scump set, cel de 101 piese, costă 466 de lei cu reducerea noastră.

Vedeți toate seturile aici.

Există și un set cu piese în culori pastelate, sunt superbe!

Ele sunt compatibile și cu alte magnetice, dacă aveți deja acasă alte branduri.

Istoria brandului

Brandul MAGBLOX® este o afacere de familie creată în 2015 în Australia de Carlos și Valeria, care organizau pe atunci ateliere STEM (inginerie, matematică) în școli. Au creat aceste piese pentru a lucra mai ușor cu copiii.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4197

23 comentarii

  1. Pentru ca este pasionat de astfel de construcții si imi doresc sa ii cumpăr inca de anul trecut. Dar de acestea nh auzisem pana acum, mulțumesc de pont ?

    • super jucăriile magnetice.
      avem magnatiles, geomag, încă un joc cu tuburi . acesta ne lipsea ? in plus lego este noua pasiune .
      daca nu câștigăm vorbim cumva cu mosu sa le pună fetelor aceste seturi sub Brăduț.

    • Ai mei Piscotei iubesc sa citeasca si sa construiasca garaj din lego duplo pentru Yellow buss. Cred ca s-ar bucura mult sa aibe astfel de piese mari sa putem facem acoperisul la garaj mai usor, asta printre alte constructii.

    • am doi băieți care se joacă cu seturi de construcții, avem lego, manga tiles un set mai micuț pe care e bătaie,până și eu mă joc cu el,e super distractiv.

  2. Pentru ca vreau sa il tin ocupat sa castig si eu putin timp pentru mine ? Si de-asemenea sa-si dezvolte rezilienta si creativitatea ?

    • Imi doresc pt copilul meu, deoarece ii place foarte mult sa construiască și mi-ar placea sa construim împreună, pare foarte interesant, sau se poate juca singur

    • Buna ziua! Copii mei sunt fani Lego dar si PlayMags asa ca aceasta este combinatia perfecta. Speram sa castigam!

  3. Seturile sunte mega, in afara de faptul că ai mei piticei inventează diferite forme , ne mai place și nouă copiilor mari??

    • Fetitei celei mari ii place sa construiască lego. Deocamdată nu avem piese magnetice:(
      Și sper sa ii calce și surioara pe urme.

  4. Magneții sunt super îndrăgiți de cei 2 băieței ai mei, se joacă împreună, petrec timp de calitate!!! Avem set de magneți simpli și ne dorim și ceilalți pentru Lego, super idee!!

  5. As dori set pentru buburuzele mele care trec prin faza de mari creatori de orase Lego. Saptamana aceasta avem orasul Minecraft.

  6. Ma uitam de mult la ele, acum copilul meu de numai 2 ani jumate le adora , avem un set de magneti simpli si usor usor o sa mai achizitionam
    Daca vom castiga vom fi si mai fericiti♡

  7. Buna ziua , baietelul meu care are 3ani si jumatate ii pasionat de constructii , construieste o lume intreaga din nimik, pt Craciun mosul o sa vina déjà cu un set de Lego dar ar fi frumosi sa aiba si unul fin acesta

  8. Ma amuza cata lume comenteaza aici sa castige desi scrie clar ce trebuie sa faca si unde sa comenteze ca sa participe la concurs ?.
    In alta ordine de idei, m-ai convins! Am comandat setul pastel la mama (mi s-a parut cel mai complet, avand diferite forme) sa ni-l aduca de Craciun (nu locuim in Romania). Imi doream de mult sa-i iau fetitei ceva gen Magna Tiles (iubeste Lego), dar am tot citit despre pericolul magnetilor si eram nehotarata. Noi astea cu mult plastic gen Lego le cumparam la mana a 2-a, dar la piesele astea magnetice mi-a fost teama ca daca le cumpar folosite e si mai mare pericolul sa iasa magnetii din cauza uzurii. Asa ca faptul ca la astea zic ca sunt bine izolatii magnetii si mai folosesc si ceva plastic reciclat (ma simt putin mai bine sa justific in capul meu de ce le-am cumparat noi ?) m-a convins! Si pretul cu codul de reducere a iesit chiar decent, 67 de euro. La pretul asta gasesc chinezarii de pe Amazon.
    Multumim!

    • Jocul cu acestea creeaza noi sinapse, sculptând creierul si, prin urmare, favorizand dezvoltarea emisferei drepte, respectiv a creativitatii.

  9. încă nu am îndrăznit să cumpăr din cauza piticului, dar cred că fetița cea mare ar fi super bucuroasă!
    ar fi perfect pentru pus sub brad la Crăciun ❤️

  10. Am trei nepoței și pentru cei măricei de 6 ani și 6 luni și respectiv 5 ani și 2 luni ar fi un cadou minunat de Moș Crăciun . Bebe care face 2 anișori in Ianuarie s ar juca fascinat cu ei pentru ca le place sa construiască la toți . Multumesc ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *