Primarul și recunoștința (eveniment la Aarhus)

Am călătorit mult în ultimii ani, am făcut lecturi publice gratuite pentru copii în paisprezece orașe din opt țări. Peste tot am întâlnit oameni extraordinari, copii isteți și generoși, mame organizatoare curajoase și pasionate. În unele locuri, deși comunitatea de români e foarte mare, nu au fost sălile pline. Interesul pentru carte nu e peste tot ridicat. În alte orașe, deși comunitatea de români e mică, n-a fost locșor gol în sală. În unele orașe au venit ambasadori, consuli și primari, preotul român și profesorii de la școala românească, în altele nu, și a fost foarte bine peste tot exact așa cum a fost.

La unul dintre evenimente am plâns, mă rog, lacrimi mi-au dat la toate când am primit îmbrățișări, aplauze și aprecieri, dar un sentiment teribil de copleșitor m-a răscolit într-un oraș mic, când la eveniment a venit primarul comunei, un domn de peste 80 de ani, care s-a chinuit cinci minute în culise să-mi rostească numele întreg, apoi, pe scenă, a zis, scurt și atât de frumos: Sunt 342 de români în comuna noastră. Vă mulțumesc că ați ales din lumea întreagă să veniți aici, la noi, să vă creșteți copiii alături de ai noștri. Vă apreciez că sunteți curajoși și cinstiți, că munciți ca noi toți și că uite, într-o duminică dimineață, ați venit aici la un eveniment despre cărți. Bravo vouă!

Mi s-a părut atât de frumos din partea lui să vină duminica dimineața la un eveniment în limba română pentru o comunitate mică, și să vorbească atât de simplu și direct. Nu a făcut campanie electorală, nu a zis nimic despre el sau despre partidul din care face parte.

În sală erau cam 150 de persoane, mulți copii, mame, dar și tați curioși și veseli. Și primarul!

Unde eram? În Skive, Danemarca! Mulțumesc, Valentin, pentru organizare și invitație!

Mi-a plăcut enorm să aud și să văd atâta bucurie și acceptare la un loc.

Poate că și de asta revin în Danemarca în mai, pentru două evenimente.

Cel din Copenhaga e deja sold-out, dar la Aarhus mai sunt locuri, pe 18 mai de la ora 14.00. Hai să ne vedem, să ne jucăm, să vă citesc, să ne cunoaștem sau să ne revedem, să facem poze și amintiri împreună. Vine și dragul de Super Mario, să se joace cu copiii cât noi vorbim între noi, ca adulții!

Mai jos las poze de anul trecut la Aarhus, cu ambasadorul României în Danemarca, cu copiii și minunatele familii care au venit!

Aici vă puteți înscrie. Iar aici sunt detalii despre program. Dacă aveți cunoștințe în zonă, dați-le vă rog un share. Să avem din noua casa plină la Aarhus!
Abia aștept!

Urmează și Bruxelles pe 25 mai, sunt în discuții pentru Elveția, Germania, Norvegia și Spania, vă anunț dacă și ce se aliniază.

Până atunci, hai în Danemarca! 😊

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4199

4 comentarii

  1. Ce grozav! As avea o intrebare: cum putem afla informatii si lua bilete pentru evenimentele ce urmeaza a fi organizate? Eu locuiesc in Bruxelles si as vrea tare mult sa vin la evenimentul de pe 25 mai. Multumesc!

    • Anunt toate evenimentele pe pagina de FB, Printesa Urbana. Un follow acolo si aflati de toate din timp.

  2. Păcat ca nu mai sunt bilete pentru evenimentul din Copenhaga. Fata mea de 3 ani e îndrăgostită de Ema și de Eric dar cum abia săptămâna trecută am aflat de unde s-a iau bilete, nu am mai prins loc. Poate mai veniți aici. Aarhus e prea departe de noi 🙂

    • Eu zic sa le scrieti fetelor de la biblioteca, poate se elibereaza vreun loc!

      Sper sa revin si in anii viitori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *