Verde: Mergi! Roșu: Stai! Carte de educație rutieră pentru copii de 3-7 ani (cu Ema și Eric)

De ce e important să știm regulile de circulație?

Ce ne spun indicatoarele rutiere?

Cum și de ce traversăm pe zebră?

De ce nu alergăm pe trecerea de pietoni?

Cum așteptăm corect autobuzul?

De ce are semaforul trei culori?

Care sunt cele trei reguli esențiale atunci când mergi cu bicicleta?

De ce e nevoie de sirenă?

Educația rutieră este absolut necesară în viața copiilor noștri, la fel ca educația emoțională, cea spirituală și cea financiară. Copiii trebuie să învețe cât de repede cum și pe unde se traversează strada, ce facem la semafor, ce ne arată semnele de circulație și cum mergem cu bicicleta în siguranță.

Și ce cale mai bună să-i învățăm toate astea decât o poveste cu personajele lor preferate, Ema și Eric, cu care se indentifică și pe care-i cunosc atât de bine?

Avem carte nouă, uraaa!

Totul începe cu un accident minor care are loc în sufragerie într-o banală zi de sâmbătă. Eric fuge după Ema, care i-a furat o măslină. Din viteză, dau unul peste altul, prilejul perfect nu doar pentru lacrimi și împăcare, dar mai ales pentru o lecție de educație rutieră. Cei patru Pofticioși ies în oraș și explorează străzi, intersecții, semafoare, indicatoare și diverse situații din trafic. Curând, Ema și Eric știu tot ce e nevoie despre mersul pe stradă, indiferent că ești pieton, biciclist, pasager sau șofer. Și copiii voștri la fel vor păți! Vor citi, se vor amuza și vor învăța!

Desigur că toate informațiile tehnice din carte și ilustrațiile, realizate, ca de obicei, de Lavinia Trifan, au fost verificate de un specialist!

Cartea a ieșit azi de la tipar, se poate comanda deja, și are un preț atât de bun, 24,6 lei cu reducerea de mai jos! AICI!

Avem și 15% extra reducere cu codul IOANA la orice carte comandată de pe site-ul editurii, vă puteți completa colecția, o vedeți aici.

Cartea e potrivită pentru copii de 3-7 ani.

Vineri seara de la 18.00 avem și lansarea mare la Mall Băneasa, cu teatru în Sala Epika, poze și autografe. Dacă nu ați mai prins bilet, puteți veni de la 7 pentru poze și autografe, voi sta până târziu să ne vedem!

Vă las cu imagini din carte, sunt tare bucuroasă că am reușit să adăugăm și acest titlu colecției noastre, e o temă foarte importantă! Celelalte cărți din serie sunt despre emoții, bunele maniere, ecologie, mâncare sănătoasă, adaptarea la grădiniță și la școală, mersul la medic, principii de viață și meserii, vacanțe și călătorii! Toate sunt tare iubite de copii și părinți, iar eu sunt foarte bucuroasă!

Mulțumesc echipei editurii Didactica Publishing House, domnului ofițer, Laviniei pentru desene, abia aștept să ajungă cartea la voi, să o citiți de trei sute de ori și apoi să îmi spuneți cum a fost! 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

5 comentarii

  1. Pare foarte draguta, dar e pt copii micuti…
    Copiii nostri cresc, de ce nu mai cresc si Ema si Eric? 🙂

    • Ema si Eric sunt personaje tipice copilariei mici, nu vreau ca ei sa creasca. Pentru copiii mai mari am creat alte carti, cu alte personaje. Caietul, de exemplu, e pentru copii de 7-12 ani.

      In plus, temele acestea de educatie sunt esentiale in prescolaritate, aici vad eu cea mai mare miza pentru familii.

  2. Multumesc pt raspuns! Sunt curioasa ce parere au Sofi si Ivan de ele, cartile cu Ema si Eric, le citesc cu placere? Le mai citesti si tu povesti?

    • Le citesc rar eu, citesc singuri.

      Cartile cu Ema si Eric i-au prins pana pe la 10, respectiv 8 ani. Le citesc si acum, ca na, e part of the job sa primesc feedbackul lor. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *