Gofre Raffaello pe băț, gustoase și spectaculoase (rețetă, P)

Veți da lovitura cu aceste gofre pe băț! Arată foarte bine, sunt delicioase și sunt foarte ușor de făcut! Merg de minune într-o duminică după-amiază, la petrecere sau la picnic!

Pun mai jos rețeta exactă, știu că multe dintre voi și-au cumpărat aparatul Breville în urma campaniilor noastre anterioare, așa că o să tot vin cu rețete din când în când, să nu-l lăsați să stea pe raft.

Iar dacă nu aveți deja aparatul Breville, vi-l puteți lua acum, avem extra reducere 10% cu codul VAFE10 aici, direct de la importator, greu găsiți preț mai bun, și este excelent aparatul, vă pot confirma doamnele și domnii din comunitate că totul merge brici cu el, gofrele nu se lipesc, nu se ard, se fac repede și ies delicioase!

Rețetă de gofre Raffaello pe băț

Din cantitățile de mai jos ne-au ieșit cinci gofre pe băț și șase clasice, puteți face doar pe băț, vă ies cam 15, în funcție de cât aluați puneți la fiecare.

Am pus mai jos ingredientele și rețeta. Puteți renunța la praful de copt, eu am pus cam o treime de plic, dar ies și fără, dacă bateți separat spuma de albușuri și o încorporați prin împăturire, la final.

Merg foarte bine și a doua zi la cafea, dacă mai scapă vreuna (la noi nu supraviețuiește niciuna mai mult de o oră, sunt devorate toate pe loc), sau la pachet pentru la școală sau job.

Pot fi devorate simple sau glazurate cu ciocolată topită, gemuri, fulgi de cocos sau un strop de miere și nuci.

Se păstrează bine și la congelator, dar nu vor mai fi crocante după dezghețare.

Dacă vreți gofre mai bronzate, mai bine făcute, e nevoie să le lăsați cam 5 minute perechea. Partea de dedesubt arată întotdeauna mai bine (pont dacă vreți să le faceți și poze)!

Ingrediente pentru 15 gofre pe băț (în funcție de cât aluat puneți la fiecare tură):

  • 250 gr. făină albă
  • 50 grame fulgi de cocos
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml lapte cocos la temperatura camerei
  • 3 ouă la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahăr brun
  • o treime de plic praf de copt (4 gr), opțional
  • 50 gr unt cocos topit
  • fulgi de ciocolată albă sau neagră (opțional)

Iată cum am făcut:

  1. Mai întâi am separat ouăle, pentru gofre pufoase este esențial să încorporați la final albușul bătut spumă.
  2. Am pus aparatul de gofre Breville în priză. Are nevoie de 4-5 minute să se încingă bine.
  3. Am amestecat făina cernută (să fie mai aerată) cu praful de copt și fulgii de cocos.
  4. Peste gălbenușuri am turnat laptele cald, laptele de cocos, uleiul de cocos și zahărul, am amestecat bine.
  5. Am încorporat încet peste ele făina și am amestecat bine, să nu facă deloc cocoloașe.
  6. La final am amestecat delicat și spuma de ou, împletind de jos în sus amestecul peste albuș.
  7. Am amestecat și fulgii de ciocolată.
  8. Am pus în formă bețe de frigărui și peste am turnat suficient aluat cât să formeze ca o bulă, apoi am închis capacul fără să apăs și fără să pun clipul, pentru că gofrele cresc la copt și capacul se va ridica destul.

Aparatul de gofre Breville

Device-ul pe care-l folosesc întotdeauna pentru gofre este aparatul de gofre Breville, pe care l-am luat cu noi de la București. Sunt foarte mulțumită de el și continui să-l folosesc fără milă. Cel mai mare avantaj este stratul DuraCeramic care îmbracă plăcile, absolut sigur pentru sănătate, foarte rezistent la zgârieturi și foarte ușor de spălat și întreținut. Plăcile se scot și se spală cu laveta umedă și puțin detergent.

Aparatul e foarte ușor de folosit, îl băgați în priză, când e pregătit, se aprinde becul portocaliu. Pe parcursul gătitului se mai stinge becul portocaliu, dar curând aparatul atinge iar temperatura optima și becul se aprinde din nou.

Nu aveți nimic de reglat.

E ușor de depozitat, pe partea de jos are un suport în jurul căruia puteți înfășura cablul de alimentare, iar clapeta (care prinde cele două plăci împreună) permite stocarea pe verticală, ca să nu ocupe prea mult loc.

Până pe 3 mai inclusiv, aparatul waffle maker are un preț foarte bun, avem și 10% reducere cu codul VAFE 10, îl găsiți aici! Pe pagina lor găsiți și alte rețete de gofre cu tot felul de ingrediente.

Dacă nu aveți acest aparat și aveți altul sau nu aveți nici unul, aluatul merge pus și în tigaie!

Alte rețete făcute cu succes la Breville de multe ori:

Gofre cu măr ras

Celebrele deja gofre de turtă dulce

Gofre sărate cu cașcaval și cartofi

Gofre cu dovlecel

Gofre dulci, simple


Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4204

2 comentarii

  1. Eu folosesc alt aparat dar rețetele mereu sunt cele postate de tine. Ies perfecte!
    Mulțumesc mult, o vom încerca și pe asta mâine. Felicitări Sofia 🤗
    Farfuria e MicaCera? 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *