Cîştigătoarele Inka şi-un gest nemaipomenit

Bunica a fost în imposibilitate de a juriza concursul nostru cu poveşti şi oameni, pentru că i s-a stricat „laptocul”. Aşa că am decis s-o investesc pe mama în calitate de Judecător. Înainte de orice, trebuie să ştiţi că mama a scris odată un roman. Care n-a părăsit niciodată sertarul în care-a fost ascuns, dar asta n-o face pe mama mai puţin talentată la scris şi la citit. E un om sensibil şi inteligent, aşa că am avut toată baza în ea că va alege frumos. Deşi n-a părut foarte încîntată aseară, cînd la 9 juma am anunţat-o că are de citit zece pagini de comentarii, două ore mai tîrziu (de-am fost precisă c-a adormit cu nasul în taste) m-a sunat să-mi spună care-s poveştile care i-au plăcut cel mai mult. Şi-a ţinut să-mi spună că le-a ales pe ele pentru că au avut şi întîmplări frumoase, şi-un stil dulce de povestire. Nu că restul n-ar fi fost minunate. Nu vreau să ştiu cîte lacrimi au răsărit în colţul ochilor ei căprui. (nu ştiu ce s-a întîmplat azi dimineaţa cînd i-a sunat alarma la ora 5, probabil au fost ceva vorbe de duh acolo, ne iartă ea, că e bună la suflet)

Aşadar, Baby şi Moni au impresionat cel mai puternic mama regală. Ele primesc de la Inka produsele cele bune şi cîte-o ramă foto digitală. Felicitări, dragelor, scrieţi-mi cu adresele voastre fizice şi cîte-un număr de mobil, să le dau mai departe.

Mai facem un concurs peste cîteva zile, tot cu rame foto digitale drept premiu, dar atunci vom povesti mai mult despre noi şi mai puţin despre oamenii noştri. Să vă lustruiţi bine amintirile, pînă atunci se repara şi tehnologia din camera mare a Bunicii şi-o punem la recuperat.

Şi pentru că dar din dar se face mp3, mai am de anunţat un cîştigător. Lexy, una dintre doamnele bune din regat, are pe-acasă un mp3 player nou pe care nu-l foloseşte. Şi-a observat că printre comentatorii de la concursul Sony se află o domniţă în mare nevoie de acest gadget anume. Aşa că a decis să i-l dea ei. Îi mulţumesc pentru gînd şi pentru faptă. Eu ştiu deja despre Lexy că e un om extraordinar, că face lucruri nemaipomenite pentru alţii, mă bucur că altruismul ei se întoarce către un om din comunitatea noastră mică. Aşadar, Orin, din primăvară o să te poţi bucura de viaţa pe bicicletă cu muzică în căşti, pentru că Lexy îţi oferă mp3 playerul ei. Sperăm să-l accepţi şi să te bucuri de el ca de un cadou frumos.

Tot la capitolul veşti bune, vă spun şi că micuţa Ioana a revenit de la clinica din Germania cu prima proteză statică. Pe care n-o acceptă întotdeauna, că deh, nu e o mînuţă dreaptă adevărată, dar poate în timp, cu fizio şi psihoterapie, o să fie toate bune şi pentru mărunţica mea tiză blondă. În aceeaşi ordine de idei, dacă vă simţiţi generoşi, mai puteţi contribui la bucuria unui copil bolnav. Micul Bibi mai are încă nevoie de mulţi bani.

Închei prin a vă mulţumi. Pentru că sînteţi aici, pentru că împărtăşiţi lucruri, pentru că îmi daţi lecţii de generozitate şi viaţă bună, că mă încurajaţi să sper c-o să fim, cu toţii, bine!

18 Comments

 1. Draga mea,

  Mama ta stie cat bine le faci celor care te citesc? Zilele astea atatea suflete si-au rascolit amintirile si pot sa jur ca zeci de bunici, parinti, oameni dragi au zambit, vazandu-se readusi la viata de povestile astea frumoase.
  Le-am citit pe toate, si parca am simtit ca a venit, in sfarsit, Craciunul.
  Ma bucur enorm pentru mica Ioana, iata ca lucrurile pot merge si bine:)

  Te pup

  • Printesa Urbana

   Eu sper ca macar 200 de bunici au laptocuri si stiu sa intre aici la mine, sa vada cit sint de importanti! 🙂
   Povestea cu bunica ta e nemaipomenita, am mai citit-o o data azi! 😀

  • Ar fi genial sa avem si cativa bunici, sa transmita „live” . A mea sigur ar fi fost bomboana de pe coliva, mots sa zica si ea ceva:D
   Ma bucur ca ti-a placut de mamaie, era tare misto:D

  • Printesa Urbana

   Sa o folosesti cu placere si sa ne anunti cum te bucuri de ea!

 2. Wow…nu ma asteptam sa castig.
  Merci mult Ioana si mami de Ioana. Ma bucur ca v-au placut povestea mea…pentru mine bunicii sunt niste persoane care m-au facut ceea ce sunt azi, si lor le datorez totul…asa ca sigur ma voi bucura sa le vad pozele atunci cand savurez o Inka.

  • Printesa Urbana

   Felicitari, Alina! Nu-mi multumi mie, tu ai facut treaba grea, si mama restul! 🙂
   Astept poze cu rama bine instalata in biblioteca! Si cu Inka la capul canapelei, desigur.

 3. Ma bucur ca pana la urma s-a putut face ceva pentru micuta Ioana. Stiu ca te-ai implicat mult in cazul ei si sunt sigura ca o mare parte din reusita ti se datoreaza si tie! Sofia trebuie sa fie mandra de mami ei…

  • Printesa Urbana

   Deocamdata, Sofia trebuie numa sa dea din picioare! 🙂
   Multumesc, dar n-am niciun merit inca in reusita Ioanei, batalia grea abia urmeaza!

 4. un mar

  Povestea spusa de Moni este extraordinar de trista si tulburatoare!

  • Printesa Urbana

   Of, nu ca restul n-ar fi…

 5. aceiasi intrebare… cazul Ioanei s-a incheiat? nu mai e nevoie de ajutorul nostrul ?

  ca eu tocmai ma pregateam sa mai fac o chestie.

  • Printesa Urbana

   Nuuu, cum sa se incheie, mai e cale lunga… si nevoie de bani inca au, dragii de ei. Deocamdata Ioana a fost evaluata la o clinica din Germania si i s-a facut o proteza statica, dupa interventia si ajutorul banesc al unui om care a ales sa ramina anonim. Acum urmeaza fizioterapie acolo, psihoterapie aici, si peste 1 an, o noua proteza. si tot asa… Ioana inca are nevoie de tot ajutorul!

  • bun. in regula atunci. cand ai timp da-mi un email pe pm.

   o zi frumoasa.

   ce face Sofia mica ?

 6. Draga mea Ioana,
  mulţumesc pentru cuvintele frumoase…mi-a plăcut mult textul :)) Am scris şi pe blog de cât m-am bucurat pentru Ionica cea mică…nici acum nu îmi vine să cred…în orice caz, campania continuă, aşa cum ai spus şi tu, orice ajutor contează, dar am pornit cu dreptul şi prima încercare a dat tonul altor minuni. E atâta lume necăjită pe acest pământ…şi la câtă răutate este în unii oameni, parcă astfel de gesturi cu bunătate din suflet sunt o oază de linişte şi frumuseţe interioară.
  Felicitări pentru Baby şi Moni şi tuturor cu poveşti care mai de care mai frumoase. Sunteţi tare norocoase că aveţi/aţi avut bunici de acest calibru!
  Cu drag pentru ORIN, mă bucur dacă mp3-ul meu o va ajuta. Îţi mulţumesc încă o dată pentru inspiraţie şi Andradei pentru ajutorul dat.

 7. Îmi cer scuze, doar acum am văzut gestul foarte frumos al lui Lexy, mă bucur mult mult de tot de cadou, sigur că îl accept! Nu știu cum să facem pentru a intra în legătură.

  • Printesa Urbana

   Iti dau eu pe mail imediat! 🙂 SI felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *